Yukarı
1

Sinan Kara

Kılıçdaroğlu’nu bu işe bulaştırmayın...

11 Mayıs, 2021

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını en çok AKP’liler istiyor. Çünkü Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimlerin  olmasındansa, Erdoğan’ın karşısında Kılıçdaroğlu’nu çok daha kolay bir rakip olarak görüyorlar.

   Pek tabii ki siyaset açısından kendilerince haksız da değiller.

   Neden mi?

   Çünkü Kılıçdaroğlu tüm kitlelerden oy alabilecek bir siyasetçi özelliğine sahip değil. Mesela Karadeniz, Güneydoğu, İç Anadolu gibi yerlerde şansı olmaz. 

   Oysa Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimlerde bu özellikler fazlasıyla var. Biraz daha açalım.

   İmamoğlu’nun aday yapıldığı takdirde, CHP’ye hep mesafeli olan Doğu-Güneydoğu ve Karadeniz Bölgelerinden oy alma şansı oldukça yüksek. Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde fazla zorlanmaz. İç Anadolu bölgesinde sıkıntı yaşayabilir ancak bu açığı da Mansur Yavaş ile birlikte hareket ederek kapatabilir.

   Diğer olası aday Mansur Yavaş’ın sorun yaşayabileceği yerler Güneydoğu ve Karadeniz bölgesi olabilir. Aynı şekilde buradaki engelleri de İmamoğlu ile birlikte hareket ederek aşabilir.

   Yani bu iki isimden hangisi aday yapılırsa, bir diğeri de adaymış gibi birlikte sahaya çıkmalı. Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu ve büyük ihtimal Muharrem İnce gibi isimlerin desteği de bu işin bonusu olur.

   Diğer yandan aday olduğu takdirde Kılıçdaroğlu’nun bunu başarması çok zor. AKP’nin niyeti belli, peki Kılıçdaroğlu’nu sahaya sürmeye çalışan CHP’lilere ne oluyor?

   CHP içerisinden bir kesim aday olması için Kılıçdaroğlu'nu havaya sokmaya çalışıyor. Hadi bu kesimin parti içerisindeki konumlarını devam ettirme çabalarını biliyoruz ama Cumhurbaşkanlığı adaylığı içerideki işlere benzemez. Söz konusu olan bu arkadaşların değil, ülkenin geleceği.

   Asıl ilginçlik, Kılıçdaroğlu’nun kendisi de nedense yok demiyor, diyemiyor. Millet İttifakı içerisinde toparlayıcı olmasına elbette hiçbir sözümüz yok ama aday olması büyük bir hata olur. Bugüne kadar onlarca anket yapıldı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ilk sıralarda yer aldığı bir tane de olsa anket var mı?

   Zamanla olur demeyin. Bu aşamadan sonra olmaz. Her yer Tunceli, İzmir ya da Muğla v.s değil.  Bazı yerler için kullanılan “çantada keklik” söylemi, ülkenin her yeri için geçerli değil. 

   Ayrıca, ülkemizin sosyolojik gerçekleri var. Bu gerçeklik irdelendiğinde, şimdiye kadar bu duruma sıcak bakılmış olsaydı, CHP’nin oyları yıllardır yerinde saymazdı.

   Sözün özü

   Çok daha fazla havaya sokulmadan, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu adaylık işinden muaf tutulması lazım.

   İttifak içerisindeki toparlayıcılık görevini kendisi için değil, ülke gerçeklerine uygun adaylarla sürdürmesi gerekir. Tıpkı yerel seçimlerde olduğu gibi. Bunun için yapılacak en hayırlı iş, etrafındaki "havagazcılardan" kurtulmasıdır..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR