Yukarı
1

Sinan Kara

Çeşme Cumhuriyet Meydanı açılışı ve Kılıçdaroğlu’nun Ekrem Oran övgüsü…

15 Eylül, 2021

   Geçtiğimiz yerel seçimlerde büyük farkla CHP’den Çeşme Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem Oran, göreve gelmesinden sonra, kısa süre içerisinde birçok başarılı işin altına daha şimdiden imzasını attı.

   O işlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz.

    Geçmişten günümüze kangren haline gelen Çeşme Çarşısının yağmur suyu probleminin İZSU ile birlikte çözüme kavuşturulması, hem vatandaşlara hem de çarşı esnafına rahat bir nefes aldırdı. Yine merkezde bulunan dere ıslahının yapılması ve çevresinin yeşil alan olarak düzenlenmesi de kente adeta renk kattı.

   Uzun zamandan bu yana büyük bir eksiklik olan Çeşme’nin ilk kapalı pazaryeri yapıldı. Altında otoparkı olan Pazaryerinin üstü ise kültür merkezi oldu.

   Çeşme’de bir başka önemli yatırım ise Sağlık Merkezinin hizmete girmesi. Tayfun Akdemir Sağlıklı Yaşam Merkezinde yara bakım uzmanından tutun psikoloğa kadar birçok hizmet veriliyor. Sağlık Merkezine aynı zamanda hasta nakil aracı da alındı. İlçe de sadece 2 adet olan ambulans sıkıntısına bir nebze de olsa yarar sağlandı.  Sağlık merkezinde özellikle pandemi sürecinde vatandaşlar için oldukça faydalı sağlık hizmetleri verildi.

   Pandemi sürecinden söz açılmışken, Başkan Oran ve ekibi imkanlar dahilinde bu önemli konuda da vatandaşları yalnız bırakmadı. Çok sayıda vatandaşa birebir dokunuldu ve ihtiyacı olanlara sağlıkla ilgili destek, hijyenik malzemeler ve sosyal anlamda yardımlar sağlandı.

   Yine Çeşme’nin en büyük problemlerinden birisi olan hafriyat döküm alanı sorunu, ruhsatlı olmak kaydıyla çözüme kavuşturuldu. Geçmişte hafriyat dökümü için Seferihisar’a gidiliyordu.

   Festivaller kenti olarak bilinen ilçede Çeşme Festivali gerçekleştirildi. Festival ilçe esnafı açısından önemli bir katkı oldu.

   Çeşme Belediyesi’nin tarıma yönelik yatırımları da devam etmekte. Bu çerçevede Dünyaca ünlü Çeşme kavunu için patent alındı. Diğer bir önemli gelişme ise Çeşme Sakızının 50 senelik aradan sonra yeniden hasat edilmesi oldu. Bu vesile ile Dünya’da tekel konumunda olan Sakız Adası’na da rakip olundu.  Bir başka sevindirici haber, Anasonun Çeşme’ye geri dönmesi. İlk anason ekimleri yapıldı.

   Çeşme’de yapılan daha sayacağımız çok sayıda hizmet var. Yine bunlardan en önemlilerden birisi de geçtiğimiz günlerde yapılan Çeşme Cumhuriyet Meydanı açılışıydı. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

   Kılıçdaroğlu’nun meydan açılışı için geldiği Çeşme’de yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Ekrem Oran’dan övgüyle bahsetmesi de dikkatlerden kaçmadı.

   CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geçer not alan Ekrem Oran’ın ikinci dönemine daha şimdiden garanti gözüyle bakıldığına dair bilgilerin olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Zaten doğru olan da budur. Çünkü, Belediye Başkanlarının bir değil iki dönem görev yapmaları, hizmet ve projelerin tam olarak yansıtılması açısından gerçekçi bir süre olur.

   Tabi iki dönemden sonrası da fazla gelir. Bunu da ayrıca belirtelim..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle