Yukarı
1

Sinan Kara

Çeşme’de bir bardak suda fırtına koparılıyor..

21 Şubat, 2022

    Günlerdir yandaş medya yazıp çiziyor. Yok efendim Çeşme’de rant projeleri varmış, bu projeler birilerine kiraya verilecekmiş falan filan..

    Birilerine kiraya verileceği iddia edilen projeler ise hepi topu 24 metre karelik bir alan üzerinde olan 4 tane küçücük büfe. Üstelik Sit kurulunun onayından geçen bu büfelerin yapımındaki amaç ise;  Dışarıdan birilerine kiraya vermek değil, tamamen Belediyenin bünyesinde ve meydanda gezecek olan vatandaşlara indirimli su, çay ve kahve hizmeti sunmak. Böylece hem Belediye ufakta olsa gelir elde edecek, hem de vatandaşlar ucuz tüketim ürünlerinden yararlanmış olacak. Bunun neresi kötü ve neresi rant?

    Ayrıca bu büfeler orada bulunan tarihi kalenin ve meydanın dokusuna da dikkat edilip, uygun bir şekilde yapılıyor. Tamamlandığında ise hep beraber göreceğiz. Küçük ve kaldırılması birkaç saat zaman alabilecek bu yapılar şayet çirkin olursa, kimse endişe etmesin “Bu iş olmadı!” demesini de elbette iyi biliriz.

    Oysa buradaki asıl proje ve yazılması gereken, 24 bin metrekarelik koca bir meydanın kaçak işgallerden nasıl kurtarıldığı ve halkın hizmetine sunulacağı gerçeğidir.

   Söz konusu yerde iddia edildiği gibi eğer rant olsaydı, orada yıllar önce yapılan kaçak işletmelere dokunulmazdı. Kimse de bu durum karşısında ağzını açıp itiraz dahi edemezdi. Ne tuhaftır ki o kaçak yapılar şimdiye kadar hiç kimseleri de rahatsız etmemiş?

   Ama yandaş medya bunu bilmez, duymaz ve görmez. Zira işlerine gelmez. CHP’li Belediyeler güzel işler yapınca, onlar için haber değeri taşımaz. Onlar için AKP’li Belediyeler dokunulmaz, CHP’li Belediyeler ise daima hedef tahtasıdır. Niyet kötü olunca, pireyi deve yapmak gibi bir huyları var. Açın sayfalarına bakın nasıl tarafgir oldukları net biçimde sabittir.  

   Sözün özü

   Yukarıda değindiğim üzere, yaklaşık 24 bin metrekare olan Çeşme Meydanı daha şimdiden çok modern, ferah ve iç açıcı bir görüntü oluşturdu.

   Şu anda inşaat halinde olan Meydan tamamen bittiğinde, güzel bir eserin ortaya çıkacağı aşikâr. Eminim ki ileride Çeşme Halkı, bu güzel eserin baş mimarı olan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı da alkışlayacak ve gururla anımsayacaktır.

   Çünkü bir yerde beton ve çarpık yapılara değil, meydanlara önem veriliyorsa; o yerin geleceği aydınlık demektir...



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Pelin Karahan: Kadınlar eşime çıplak fotoğraflarını attı

Oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda "Bir ara kadınlar sosyal medyadan eşime çıplak fotoğraflarını gönderiyordu. Ama ben takılmam öyle şeylere, hiç kıskanç değilimdir" ifadeler...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR