Yukarı
1

Sinan Kara

Abdül Batur’un dolu dolu 3. yılı...

16 Mart, 2022

   Narlıdere’de dört dönem Belediye Başkanlığı yapan ve bu süre zarfında özellikle kentsel dönüşüm konusunda Narlıdere’ye bir kimlik kazandıran Başkan Batur, daha sonra Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle Konak Belediye Başkanlığına aday olmuş ve yüksek bir oy oranıyla Belediye Başkanlığına seçilmişti.

   Başkan Abdül Batur Konak’ta üçüncü yılını tamamladığı hizmetlerini anlatmak için bugün bir basın toplantısı düzenledi.

   Toplantıda, şu ana kadar Konak için yaptıkları yatırımları tek tek sıralayan Batur, seçimlerde verilen sözlerin yüzde seksenini gerçekleştirdiği belirtti. Bu oran Konak gibi büyük bir ilçe için oldukça iyi bir oran. Üstelik görev süresinin bitimine daha 2 yıl gibi bir süre var.

   Verilen sözlerden en dikkat çeken yatırımlardan bazıları şöyle;

   Konak Belediyesi yatırımları...

   -300 hektarlık bir alan içinde 14 mahalleyi kapsayan ve yaklaşık 50 bin kişiyi ilgilendiren Gültepe Planı yapıldı.

   -Konak Engelsiz Yaşam Köyü yapılarak zihinsel engelli ve otizmli 95 özel çocuğa eğitim veriliyor.

   -Konak Gençlik Destek Merkezi açılarak gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmadan, sağlıklı bir yaşam sürmesi adına önemli hizmetler üretiliyor.

   -Roman Kültür Merkezi yapılarak çeşitli kurslarla Roman vatandaşların kent yaşamına katılması sağlanıyor.

   -Minikler Konağı adı verilen okul öncesi eğitim merkezleri 4 adet olmak üzere açıldı.

   -Çınarlı Sancar Maruflu Çocuk Bilim Merkezi Mayıs Ayı içerisinde açılıyor.

   -Çınarlı Rekreasyon Alanı yeniden düzenlendi.

   - Basmane’de Silahhane olarak bilinen bir tarihi bina restore edildi.

   -.Eşrefpaşa Semti’nde bulunan Kırım Tatarevi restore edildi.

   -İkizevler, Yemişcizade Konağı, İstiklal İlkokulu restorasyon çalışmaları tamamlandı.

   -Toros Semtinde Toros Sosyal Tesis ve Pazaryeri açıldı.

   -Aydın Erten Rekreasyon Alanı yepyeni bir görünümde hizmete açılacak.

   -Gültepe'de bölgenin bugüne kadarki en büyük yatırımı olan spor salonu açıldı.

   -Üç yılda alt yapı yatırımlarına  140, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yaklaşık 25 milyon lira harcandı.

   Konak Belediyesi Ödülleri

   -2019 yılında En Roman Dostu Belediye Başkanı Ödülü

   -2019 yılında İnsani Geliştirme Vakfı tarafından yapılan değerlendirmede En Yüksek İnsani Gelişmişlik Endeksi kategorisinde 188 belediye arasında 13. sırada Konak yer aldı.

   -2020 ve 2021 yıllarında iki kez üst üste Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü” alındı.

   -2020 yılında kardeş şehirler, uluslar arası kuruluşlar ve Avrupa Birliği ile ilgili projelerden ötürü “Avrupa Diploması Ödülü’ alındı.

   Düzenlediği toplantıda Başkan Batur “Bu yatırımları yaparken, peki hangi kaynakları kullandık, nereye ne kadar harcadık? Gururla söylüyorum ki, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen Konak Belediyesi öz kaynaklarıyla yatırım yapan, mali yapısı güçlü bir belediye oldu. 2022 yılı belediye bütçemizi 634 milyon olarak belirledik. Ancak ülkece yaşadığımız ekonomik çalkantı nedeniyle bütçemiz şimdiden yüzde 30 oranında eridi.

   Yaşadığımız zorlukların daha iyi anlaşılması için birkaç örnek vermek istiyorum. 2021 yılının Ağustos ayında mazotun litre fiyatı 7 lira 41 kuruşken, bugün 23 liraya yaklaştı. Yine betonun metreküpü 2021 yılı Ağustos ayında 211 lirayken, bugün 650 liraya çıktı. Çimentonun torba fiyatı yüzde 124 arttı. Daha önce 29 lira olan bir torba çimento 65 liraya alınıyor. Demirin tonu 7 bin lirayken şimdi 22 bin 500 lira oldu. Asfaltın hammadde fiyatının tonu 27 liradan 75 liraya çıktı. Fazla söze gerek yok, rakamlar ortada…

   Bu zamlar hem vatandaşımızı hem de belediyeler olarak bizleri derinden sarstı. Bu zorluklara rağmen hizmet üretmekten, yatırım yapmaktan geri kalmadık. Üç yılda altyapı yatırımlarına 140, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yaklaşık 25 milyon lira harcadık. 20 milyonluk akaryakıt ve 10 milyonu bulan pandemi dönemi sosyal yardımlarımızı da eklediğimiz de Konak’a hizmetlerimizin toplam tutarı 195 milyon lirayı buldu. Tüm bu zorluklara rağmen söz verdiğimiz ne varsa, kalan hizmet süremiz içinde tamamlayacağız ve daha fazlasını yapacağız. Bir yandan da gelecek dönem için yeni projeler hazırlayıp, bunları hayata geçirmek hedefindeyiz. O yüzden bugünden sonra görev ve sorumluluğumuz eskisinden daha büyük.

   Tüm ekiplerimizle 7 gün 24 saat Konak için çalışmaya devam edeceğiz. Üç yılda yaptıklarımızın daha fazlasını yapacak ve başarımızı artıracağız. Konak'a olan tutkumuz ve bitmeyen enerjimiz ile hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz” diyerek,  bunca işi hangi zorluklar altında yaptığını da ifade etmiş oldu.

   Sayın Batur’un en çok önem verdiği işlerden birisi de kentsel dönüşüm planları. Bu konuda çok ve zorlu mesafeler kat edilmesine ve çeşitli engeller çıkarılmasına rağmen zorluklar tek tek aşılıyor..

   Zaten mesleği Mimarlık olan Başkan Batur’un, İzmir’de kentsel dönüşümün Mimarı olduğu da unutulmaması gereken ayrı bir gerçek. Tıpkı Narlıdere’de olduğu gibi Konak’ta da bu işin üstesinden geleceğine dair en ufak bir şüphem yok…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR