Yukarı
1

Sinan Kara

CHP İzmir İl Başkanlığı için kimin ismi geçiyor?

07 Haziran, 2022

   Genel seçimler yaklaşıyor. CHP’nin mevcut İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı olacağı konuşulurken, Yücel’den boşalacak koltuk için Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ismi gündeme düştü.

   CHP kulislerinden edindiğim bilgilere göre, Atila’yı destekleyenler arasında Genel Merkez bağlantılı bazı yöneticiler ve Milletvekillerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve birçok Belediye Başkanının bulunduğu konuşuluyor.

   CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Yönetim Kurulu ile birlikte çok sayıda İlçe Başkanının da Atila’nın adaylığına sıcak baktığına dair bilgiler var.

   Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlığıyla bilinen Atila için Kocaoğlu’nun da çalışma yürüttüğüne dair iddialar var. Tabi burada merak edilen asıl konu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tavrının ne olacağı yönünde. Bu konuda şu ana kadar henüz bir netlik yok. Ama yakında anlarız.

   Peki, Olgun Atilla bu göreve uygun mu?

   Neden olmasın!

   Genç ve çalışkan olmasının yanı sıra, Atila’nın başarılı bir beş yıllık Belediye Başkanlığı süreci geçirdiği konusunda, eminim çok sayıda CHP’li hemfikirdir.

   Dediğim gibi bu konu şu anda parti içerisinde konuşuluyor. İşin aslı astarı ve yöntemi yakın zamanda netlik kazanır. Şimdilik beklemede kalalım..

   İkinci dönem kulisleri erken başladı..

   İzmir’de CHP’li Belediye Başkanları Yerel Seçimlere 2 yıl kala şimdiden Genel Merkez koridorlarını aşındırmaya başlamış durumda.

   Özellikle ilk dönemini geçirmekte olan bazı başkanların ikinci dönemlerini garantiye alabilmek için İzmir Ankara arası mekik dokuduğuna dair bilgiler var. Hatta işler o kadar ilerlemiş ki; her bir Belediye Başkanının bir Genel Başkan Yardımcısı ile işbirliği yaptığı bile dile getiriliyor.

   Yani şimdiden her Belediye Başkanın bir Genel Başkan Yardımcısı kontenjanı var.

   Peki, bu tür bağlantıların ne kadar etkisi olur, işte onu şimdiden kestirmek zor.

   İyi bilinir ki aday belirleme süreci gelip çattığında, şayet arkanızda çok sağlam bir desteğiniz yoksa değil Genel Başkan Yardımcısı parti çaycısını bulmak bile zor hale geliyor.

   Hele ki ilk dönem, yani üç yıllık Başkanlık görevleri süresinde, olumsuzluk açısından bagajları dolu olanlar, bence şimdiden bu işe çokta heveslenmemeli. Çünkü o gün geldiğinde bütün sinyaller kapsam dışı oluyor. Değil Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkan bile araya girse genellikle sonuç vermiyor. Geçmişte bu tür yaşanmışlıkların örneği çok fazla. Benden söylemesi...

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR