Yukarı
1

Sinan Kara

Çiğli geleceğe hazırlanıyor…

07 Ağustos, 2022

   Önceki gün bir açılış ve yapılan yatırımı yerinde görmek için Çiğli’ye gittim. İyi ki gitmişim. Çünkü buna değdi.

   Yüksek oyla seçilen ve Başkanlık görevinde ilk dönemini yaşayan CHP’li Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli için gecikmiş olunsa da, şimdiye kadar yapılması gereken, ancak ne acıdır ki bir türlü yapılamayan hizmetleri İlçesine tek tek kazandırmaya devam ediyor.

   O hizmetlerden birisi de önceki gün açılışı yapılan Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi.

   CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve çok sayıda CHP’li ile birlikte vatandaşların katıldığı açılışa, özellikle gençler de yoğun ilgi gösterdi.

   Konumu ve içerisindeki etkinlikler açısından oldukça güzel bir yer olan Kompleksin içerisinde çeşitli sportif aktivitelerin yapıldığı yerler, çocuklar ve gençlerin yüzebileceği ve faaliyetler yapabileceği bir havuz ile Çiğlililerin gelip dinlenebileceği bir kafe bulunuyor. Belediyenin işlettiği Kafe da uygulanan fiyatların, piyasanın çok altında olduğunu da özellikle vurgulamam gerekir. Çünkü deneyerek tecrübe edindik.

   Utku başkan açılış sırasında sadece bununla da yetinilmeyeceğini belirterek, ileriki günlerde özellikle sportif alanda Çiğli’ye futbol, basketbol ve voleybol sahaları kazandıracağının da müjdesini verdi.

   Gümrükçü’nün konuşmasının en önemli bölümlerinden bir tanesi de; göreve başlamasının üzerinden henüz 2,5 yıl geçmesine rağmen görevi devraldığında kulüp bünyesinde sadece 400 öğrenci bulunurken, çeşitli branşlarla birlikte bu sayının 3 bin 700’lere kadar çıkmasıydı.

   Utku Gümrükçü başkanın göreve başlamasıyla beraber ilçeye bir renk ve canlılığın geldiği aşikâr. Sadece sportif yatırımlarla değil; Belediye hizmetleri, kültürel etkinlikler, sosyal yardımlar ve ilçe için önem arz eden yatırımlarla birlikte, Çiğli’nin geleceğe hazırlandığını şimdiden söylemek mümkün. Çalışmalarından dolayı Utku başkanı şimdiden kutlamak gerekir.

   Geçmiş yıllarda İzmir özelinde yatırım ve hizmet fakiri olan ilçelerin başında gelen Çiğli, öyle anlaşılıyor ki Utku başkanla birlikte bu kötü gidişatı kısa sürede yenecek ve seçimlere kadar birçok yönden iyi bir noktaya gelecek gibi.

   Yukarıdaki satırlarda da değindiğim gibi, her ne kadar geç kalınmış olsa da, Çiğli halkı yapılan ve yapılması gereken bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Çünkü Çiğli’nin her açıdan ötelenen bir İlçe olduğu gerçeği herkesin malumudur. Ümit ediyoruz ki kısa zamanda yapılacak icraatların birçoğuna tanık oluruz. Hep birlikte yaşayıp  göreceğiz..

   Not: Geçtiğimiz günler vefat eden Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR