Yukarı
1

Sinan Kara

Kılıçdaroğlu ve Akşener içeriden vuruldu…

10 Eylül, 2022

   Son bir haftadır Ülke gündeminde CHP var. Önce Gürsel Tekin’in zamansız HDP çıkışı, hemen arkasından İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun hazırda bekler gibi topa girmesi ve finalde Gürsel Tekin’e yakınlığıyla bilinen Barış Yarkadaş’ın CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden İYİ Parti’yi hedef alması Millet İttifakına ciddi zararlar verdi.

   Tabir yerindeyse bu üçlü Millet İttifakını, AKP İktidarı ve onun yandaş medyasının önüne “buyurun afiyet olsun” diyerek tepsiyle sundu..

   Nasıl mı?

   Tartışmada başlama vuruşunu yapan Gürsel Tekin’den başlayalım ve sırasıyla gidelim.

   Kendisine yöneltilen tuzak bir soru üzerine Tekin’in “HDP’ye da bakanlık verilebilir..” sözü, biliyorsunuz tartışmanın fitilini ateşledi. Belli ki Tekin, HDP’nin altılı masanın dışında tutulmasını istemiyordu. Kısmen haklı olabilir ama Gürsel Tekin gibi deneyimli bir siyasetçinin böylesine ciddi bir hataya düşmemesi gerekiyordu. Çünkü CHP ile HDP arasında henüz resmi bir çalışma olmadığı aşikâr.

   Bu denli hassas bir konuda, (şayet ileride bir ortaklık olacaksa) zamanı geldiğinde görüş belirtmesi gereken yerlerin, Parti sözcüleri veya Kılıçdaroğlu’nun olduğunu Gürsel Tekin bilmiyor mu?

   Adeta pusuya yatan rakip partiler “yumuşak karın” diye gördükleri bir yerden yakalamak için fırsat kollarken, deneyimli bir siyasetçinin böyle bir hatayı yapması normal mi?

   Bunun değerlendirmesini CHP’lilere bırakıyorum..

   Gelelim İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’na. Biliyorsunuz bu arkadaş sadece Gürsel Tekin’in açıklamalarına değil, en küçük bir olayda dahi CHP’ye vurmak ve Millet İttifakını tartışmaya açmak için elinden geleni ardına koymuyor. Son yaptığı çıkışta bunun göstergesidir. Yani çokta sürpriz değil. Sadece Millet İttifakına değil kendi partisine de zarar veriyor.

   Gelelim final vuruşunu yapan Barış Yarkadaş’a.

   Kimileri neden Barış topa girdi diye merak ediyor. İYİ Parti’li Yavuz Ağıralioğlu ve diğerlerinden Gürsel Tekin’e tepki gelince doğal olarak Barış’ın da topa girdiğini düşünüyorum. Çünkü Tekin ve Yarkadaş’ın 20 yılı aşkın dostlukları var. Peki Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bir ihale üzerinden İYİ Partiyi, dolaylı olarak da CHP’yi gündeme getirmesi doğru muydu?

   Bence değildi. Yani çokta abartılacak bir olay değildi.

   Belki kimilerince şu denilebilir. Etik açıdan, söz konusu vekilin çocukları o ihaleye girmeyebilirdi. Bu tartışılır. Ama burada vekilin şirketle bir ilişiğinin olmadığını da ayrıca hatırlatalım.

   Peki, hukuki açıdan girmeleri bir suç mu?

   O da değil.

   Yasal şartlar yerine getirildikten ve gerekli şeffaflık sağlandıktan sonra, zaten hukuken hiçbir sorun yok. O nedenle bunun çokta büyütülecek bir olay olmadığını düşünüyorum. Çünkü herkesin katıldığı, canlı yayınlanan bir ihale yapılmış ve daha da önemlisi ortada bir yolsuzluk iddiası yok.

   Sonuç..

   Gürsel Tekin ile başlayan, Yavuz Ağıralioğlu tarafından büyütülen ve Barış Yarkadaş ile zirveye çıkan tartışmanın kaybedeni ne yazık ki CHP ve İYİ Parti oldu. Bundan Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Mansur Yavaş ayrıca yara aldı.

   İktidar ve medyasına gereksiz yere ve siyaseten üzerinde aylarca tepinecekleri malzeme verildi.

   Eğer Millet İttifakı sıkıntı yaşarsa, bu olayın büyük etken olacağını da şimdiden not düşelim…

   NOT: Güzel İzmir'imizin 100. doğum yılı kutlu olsun. Dün gece Tarkan'ın sahne aldığı etkinlikler harikaydı. Bu başarılı organizasyondan dolayı Başkan Tunç Soyer'i de ayrıca tebrik ediyoruz..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR