Yukarı
1

Sinan Kara

Çiğli’de her şey çok güzel oluyor..

15 Aralık, 2022

   Dün birçok gazeteci arkadaşla birlikte Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün misafiri olduk. Çiğli’de 3,5 yıl içerisinde yapılan hizmetleri ve yatırımları tek tek gezerek yerinde inceledik. Öncelikle şunu belirteyim ki, Başkan Gümrükçü henüz ilk dönemi olmasına rağmen oldukça değerli işlerin altına imzasını atmayı başarmış durumda. Bu başarıyı yerinde gezerek gördük.

   O hizmetlerden birkaçını anlatayım.

   Başta en çok ilgimizi çeken Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nden bahsetmek istiyorum.

   Belediye tarafından Çiğli’nin merkezinde bulunan 5 katlı koca bir bina 30 bin TL gibi oldukça ucuz bir fiyata kiralanmış ve burası tabir yerindeyse bir meslek edindirme fabrikasına dönüştürülmüş durumda.

   Burada kurs gören kadın kursiyerlerin çocukları için, ayrıca dışarıdan ihtiyacı olan vatandaşlar için, çocuk bakım odasından tutun kuyumculuk mesleğini öğrenme atölyesi, yabancı dil kursu ve ahşap boyama işine varıncaya kadar her şey var.

   Yaklaşık 150 kadının yer aldığı bu yerde, eğitim gören kadın kursiyerlere her türlü imkân sağlanmış durumda. Süreç içerisinde emekçi kadınlarımız meslek öğreniyor ve kurs sonrası işe yerleştirilmeleri çok daha kolay bir hale geliyor. Özetle burada yapılan onca güzel iş var ki, tek tek anlatmakla bitmez. Merak edenlerin gidip yerinde görmesinin çok daha faydalı olacağına inanıyorum.

   Başkan Utku Gümrükçü’nün rehberliğinde karış karış dolaştığımız Çiğli’de; Parklar, Uzay Havacılık Müzesi, Yeni Pazar Yeri alanları, Yeni yollar ve Parke kaplama yerleri, Tam donanımlı ve içerisinde Spor Komplekslerinin bulunduğu ve Çiğli’nin ilk Havuzunun da ayrıca bünyesinde yer aldığı Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı, Spor alanları olmak üzere birçok yeri gezdik. Hepsi birbirinden anlamlı ve değerli yatırımlar olmuş. Sosyal Belediyecilik anlamında krizden etkilenen birçok Üniversite öğrencisine ve vatandaşlara ulaşıldığını, bu konuda gerekli biçimde hassasiyet gösterilip çalışmaların yapıldığını söyleyelim. Geçmiş dönem baz alındığında, Kültür ve Sanat etkinliklerinin on kat arttırıldığını da ayrıca vurgulamak gerekir.

   Yine anlamı oldukça büyük olan başka hizmetlerde var. Bunlardan bahsetmeden geçmeyelim. Engelli vatandaşlara tek tek ulaşılıp gerekli destekler anında sağlanıyor. Ayrıca İşitme engelli vatandaşlarımız için bir tercüman istihdam edilmiş durumda.

   Öncelikle vurgulamak gerekir ki Başkan Gümrükçü, gelir gider dengesi yüzünden geçmiş yıllarda büyük sıkıntılar yaşayan Belediyeyi çok daha iyi ve dengeli bir konuma ulaştırmış. Gelirler artmış, ödemeler zamanında yapılıyor ve sağlıklı biçimde çarklar dönmeye başlamış durumda. Yapılan akılcı hesaplarla Çiğli Belediyesi eski görünümünden çok uzakta.

   Geçmişte ilgisizlik ve yanlış yönetimler sonucunda, makus talihini bir türlü yenemeyen ve yıllarca hizmet açlığı çeken Çiğli, resmen bir değişim ve dönüşüm geçiriyor desek yeridir. Kapsamlı bir gezi veya araştırmada bunun izlerini şimdiden görmek mümkün.

   Ancak ben bu birinci dönemden ziyade ikinci dönemde Çiğli’nin çok daha önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum. Çünkü geleceğe yönelik Başkan Utku Gümrükçü’nün aklında çok daha büyük ve önemli projeler var. Üç buçuk yıl gibi kısa bir sürede azımsanamayacak derecede işler yapan Gümrükçü’nün gelecek dönemde Çiğli’yi İzmir’de söz sahibi bir ilçe yapacağına olan inancımı buradan belirtmek istiyorum.

   Sözün özü

   İşi ehline verdiğinizde bir kentin hak ettiği biçimde ve aslına uygun bir kent kimliği kazanması hiçte zor olmuyor. Yeter ki işi ehline verin..    Çiğli için yapılan, buradan saymaya vaktimiz ve sayfalarımızın yetmeyeceği daha çok sayıda hizmetler var. Şu kadarını söyleyeyim;

   Uzun lafın kısası;

   Çiğli’de her şey çok güzel oluyor. Görünen odur ki; olmaya da devam edecek..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR