Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir CHP’ye İl Başkanı aranıyor..

06 Ocak, 2023

   CHP İzmir’de önceki İl Başkanı Deniz Yücel’in Milletvekili adayı olmak için istifa etmesinden sonra, yerine gelecek isim hala belirlenmedi.

   CHP Genel Merkezinde son yapılan MYK toplantısı gündemine her nedense İzmir alınmadı. İddialara göre Başkanlık koltuğu için ekip savaşları var. Bu yüzden sadece İzmir değil, Genel Merkez de karışmış durumda.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önerdiği Murat Aydın’ın atanmasına, geçtiğimiz hafta neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak yaşanan ertelemeden dolayı bu ismin de kabul görmediğine dair emareler var. Tabi her şey Başkan Soyer’in tutumuna bağlı. Israr eder ve bastırırsa durum değişebilir. Neticede her Belediye Başkanı anlaşabileceği bir İl Başkanıyla çalışmak ister.

   Bir diğer isim Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Milletvekili Ednan Arslan’ın desteklediği isim olan Şenol Aslanoğlu. Bu seçenekte tıpkı Murat Aydın gibi Genel Merkezin masasında duruyor.

   Atama dışarıdan mı içeriden mi olacak sorusu da henüz netlik kazanmış değil. Mevcut yönetim kurulundan İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya’nın adaylığı için de ayrıca yönetim kurulunun çoğunluğu imza vermiş durumda. Ayrıca Kaya’yı da destekleyenler arasında çok sayıda İlçe Belediye Başkanı var. Öte yandan adaylık için ismi geçenler arasında, Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da var.

    Yukarıda belirttiğim gibi İzmir CHP içerisinde ekipler savaşı var. Genel Merkez nezdinde kim baskın çıkacak ve kimin dediği olacak, birkaç güne kadar netlik kazanır.

   Daha önce de söylediğim gibi bu türden karışıklığın yaratılması CHP açısından dezavantajlı bir durum. Ve bunu bir kez daha belirtmiş olayım. Çünkü her an alınacak bir erken seçim kararı gündemdeyken, parti içi sorunlarla içeriye enerji harcamak olacak iş değil.

    Şimdi bazı partililer “Ne yani, mevcut tembel il başkanıyla mı seçime gidecektik?” diyebilirler. Çünkü bunu sıkça duyuyorum. İşte işin bu kısmı da ayrı bir tartışma konusu. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. İl Başkanlığında şimdiye kadar ciddi bir başarısı olmayan ve kongreden dahi başarısızlıkla çıkan Deniz Yücel’in, Milletvekilliğinde ne tür bir başarısı olacak. Doğrusu en az ben de sizler kadar merak ediyorum.

   Sanki CHP’de yetişmiş nitelikli insan kıtlığı var gibi, günlerdir İl Başkanlık koltuğu boş duruyor. İzmir böyle bir başıboşluğu hak etmiyor. Gönül isterdi ki bunun atama yöntemiyle değil, ön seçim yoluyla yapılmasıydı. Ancak öyle anlaşılıyor ki bu seçenek yönetenlere, geçmişte olduğu gibi hala cazip ve doğru bir seçenek olarak gelmiyor. Büyük olasılıkla önümüzdeki hafta CHP Genel Merkezi tarafından İzmir’e bir İl Başkanı atanacak. Yine örgütün değil, yönetenlerin dediği olacak…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR