Yukarı
1

Sinan Kara

Erhan Kılıç’ın dolu dolu 4 yılı…

11 Ocak, 2023

   2019 Yerel seçimlerinde CHP’den Buca Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Erhan Kılıç görev süresinin yaklaşık dördüncü yılında bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya çok sayıda gazeteci arkadaşımızı büyük bir ilgisi oldu. Aynı zamanda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, orada bulunan meslektaşlarımızın da günü kutlandı.

   Buca Kaynaklar'da bulunan Belediyeye ait Bağevi’nde görseller eşliğinde sunumların yapıldığı toplantıda, Erhan başkan Buca için şu ana kadar yaptığı hizmetleri tek tek saatlerce anlattı. Doğrusunu söylemek gerekirse tüm konulara hâkim ve işini iyi yapan bir başkan profiliyle karşılaştık.

   Özellikle Pandeminin yarattığı olumsuzluklar, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve muhalefette bulunan bir Belediyenin yaşadığı zorluklara rağmen, bunca hizmeti 4 yıl gibi kısa bir süreye sığdırması gerçekten de kolay iş değil. Hepsini yazmaya sayfalar yetmez ama gelin o hizmetlerin sadece birkaçına değinelim.

   - Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi

   Tam teşekküllü arama ve kurtarma birimi olan BUCAKUT oluşturuldu. İzmir depremi başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan doğal afetlerde ve acil durumlarda belediyenin bütün birimleriyle harekete geçen Başkan Erhan Kılıç, ileride yaşanabilecek olumsuzluklara hızlı ve etkin bir müdahalede bulunabilmek için Arama Kurtarma Birimi’ni kurdu.

   - Sarı Masa Çözüm Merkezi

   Her türlü görüş, öneri, istek ve şikayetlerin değerlendirildiği ve sorunlara çözüm üretilen bir merkez oluşturuldu.

   - Buca'da yeşil alan çalışması

   Mahalle parklarına yeşillendirmeler ve basketbol sahaları yapıldı.  Buca Koop'ta 5 bin metrekarelik alana engelli bireyler için Engelli Parkı açılacak.

   - Yeni temizlik filosu

   Daha önce taşeron şirkete ait araçlarda gerçekleştirilen temizlik hizmetlerinde tarihi bir değişim yaşandı.  Çöp toplama ve temizlik hizmetleri artık belediyeye ait olan araçlarda gerçekleştirildi.

   - Öğrencilerle dayanışma

   Üniversite öğrencilerine sıcak çorba dağıtımı ve ilköğretim çağındaki çocuklara da beslenme desteği veriliyor.  Ayrıca belediye lokantası açılarak öğrencilere ve maddi durumu olmayan vatandaşlara ucuz yemek sağlanacak.

   - Tarım uygulamaları

   Başkan Kılınç’ın bence yaptığı en önemli işlerden birisi de Tarıma verdiği destek. Geçmişte tarımla iç içe olan ancak zamanla unutulan bu önemli değer yeniden hayat buldu. Bu sayede Buca'da bağcılık kültürü yeniden canlandı. Belediyeye ait tarım arazileri ekilebilir tarım arazisi haline getirildi. Bucalı vatandaşlar da üretime dahil edildi. Ayrıca Hayvancılık içinde organik hasıl yem üretimi yapılıyor. 3 bin 300 üreticiye destek sağlandı.

   - Park ve Taziye evleri

   - Vali Kutlu Aktaş Parkı ve Taziye Evi açıldı. Kuruçeşme, Mustafa Kemal ve Atatürk Mahallerinde 3 yeni taziye evleri açılacak.

   - Buca Bilim Sanat Merkezi

   Buca Bilim Sanat Merkezi kuruldu. Bu merkezdeki öğrenciler uluslararası yarışmalarda bilim ve sanat projeleriyle çeşitli ödüller kazanıyorlar. Başkan Kılıç bu projeden gurur ve övgüyle bahsediyor. Çünkü gelecekte gençler açısından oldukça faydalı bir yatırım halini alacak.

   - Ek Hizmet Binası

   Buca’nın kalabalık mahallerinden birisi olan Mustafa Kemal Mahallesi'nde ek hizmet binası açıldı.

   - Buca'da planlama çalışmaları

   Çaldıran Mahallesi ile Buca'nın yarısını kaplayan, üniversitenin de içinde yer aldığı 1340 hektarlık güney imar planlamaları tamamlandı. Kuzey planlamaları için hazırlık devam ediyor.

   - Yaşlı vatandaşlarımız unutulmadı

   Bucalı yaşlı vatandaşlar için Buca Ataevi kurulacak. Bu merkezde yaşlı vatandaşlar kurslar sayesinde hobilerini gerçekleştirecekler.

   - Buca kendi asfaltını üretiyor

   Buca Belediyesi kendi öz kaynaklarıyla Gediz'de Asfalt Plent Tesisini kurdu. Bu sayede serilecek asfaltlar belediye bünyesinde üretiliyor.

   Evet, hizmetler bu kadarla bitmiyor. Yukarıda söylediğim gibi Buca’da dolu dolu hizmetler yapılmış. Sadece önemli olan birkaç hizmete yer verebildik.

   Unutmadan;

   Yaklaşık 250 Milyon liraya yakın borçla devralınan Belediye borçsuz hale getirildi. Bu borçlar, Belediyeye ait olan hiçbir mülk satışı yapılmadan ödendi. Bırakın mülk satmayı, üstüne üstlük Belediyeye yeni mülkler de kazandırıldı.

   Başkan Erhan Kılıç son olarak Buca Cezaevinin yeri için oldukça kararlı bir tutum sergiliyor. Bu önemli yerin ranta değil kamu yararına olabilmesi için, yeşil alan ve park yapılması gerektiğine ısrarla vurgu yapıyor…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Paris Hilton ikinci çocuğunun yüzünü ilk kez gösterdi

Hilton otellerinin varisi Paris Hilton 5 aylık kızının ilk resmi fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. 43 yaşındaki sosyetik isim Paris Hilton, anne olmanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR