Yukarı
1

Sinan Kara

İmamoğlu hem kendisine hem de Kılıçdaroğlu’na çalışıyor

29 Ocak, 2023

   Son günlerde Ekrem İmamoğlu’nun sahaya çıkışı hem parti içerisinde hem dışarıda kafaları karıştırmış durumda. Bu sahaya çıkma durumunu “İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor o yüzden sahaya çıktı..” diye yorumlayanlar var. Ancak işin aslı hiçte öyle değil.

   CHP İstanbul’dan hem Kılıçdaroğlu’na hem de İmamoğlu’na oldukça yakın olan, hatırı sayılır üst düzey bir partiliyle konuştum. CHP içerisinde neler olup bittiğini tek tek anlattı. O röportajı aynen yayınlıyorum.

   “İYİ Parti İmamoğlu'nu İstiyor”

    Sinan Kara :

Millet İttifakı ve CHP’de neler oluyor? Neden hala aday açıklanmıyor?

   CHP'li yönetici:

- İstanbul'da durum biraz karışık. Ekrem İmamoğlu'nun durumu var. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumu var.  13 Şubat'ta da normal bir karar beklemiyorum.

   Sinan Kara: 

-13 Şubat'ta bende bir karar çıkmasını beklemiyorum.

  CHP'li yönetici:

-Ben Kılıçdaroğlu üzerinden söylüyorum. İYİ Parti zorluyor süreci. 

  Sinan Kara:

İYİ Parti Ekrem İmamoğlu'nu mu istiyor?

  CHP'li yönetici:

Hem de nasıl istiyor. Neredeyse masadan çekilecekler yani.

  “İddialı Bir Siyasetçi ve İşin Peşini Bırakmaz”

   Sinan Kara:

Peki, İmamoğlu neden geziyor?

  CHP'li yönetici:

   Ben onunla yakın çalışma arkadaşıyım.  Katkı verdiği belediyeler var. Aslında bu konunun iki boyutu var. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştu bu konuları. Ben sahaya çıkacağım ve senin için çalışacağım dedi. Tabi bir yandan da iddialı bir siyasetçi. İşin peşini bırakmaz. Aday olmasa da bırakmaz. 

“İmamoğlu Kılıçdaroğlu'na, Tüm İmkanlarımı Sana Sunarım Diyor”

   Sinan Kara:

Aday olsa nasıl olacak. Sayın İmamoğlu’nun aday olması riskli değil mi?

   CHP'li yönetici:

   Bu süreç içerisinde bu dönem olmasa bile yine iddialı bir siyasetçi. Genel Başkana da, senin adaylığına bir saygısızlığımız olmaz diyor. Ama kampanyayı ben yönetmek istiyorum diyor. Parti değil İstanbul modeli öneriyor tüm Türkiye'ye. Karadeniz'de, İç Anadolu'da ve İstanbul'da tüm imkânlarımı sana sunarım diyor. Aslında güzel de bir teklif. Tabi İstanbul'da erkler ayrılığı var. Hiçbir siyasi değeri olmayan tartışmalar. Saçma ve gereksiz bir kapışma.  Biz bunlarla uğraşıyoruz.  Canan Kaftancıoğlu'nun teorisi ve pratiği farklı. Solcu filan diyorlar fakat alakası yok.  Ben yaptım ve yöneteceğim diyor. Ortalığı ateşleyende bu. Baş edilebilecek birisi de değil. İnanılmaz derecede. Genel Başkanda bununla baş edemiyor. Yasağı falan var. Kalkar şimdi ortalığı dağıtır. Genel Başkan kavgasız ve gürültüsüz bir süreci örgütlemeye çalışıyor. Ekrem İmamoğlu güçlü ve Türkiye'yi yönetecek bir ekip yarattı. Genç bir adam. Bu dönem olmasa bile belki gelecek dönem.  Ekrem Bey’e ihtiyaçları var çünkü onsuz bu işler olmaz.

  “Doğu’da Ekrem İmamoğlu Bir Numara”

   Sinan Kara:

Gördüğümüz kadarıyla İmamoğlu’nun sokakta karşılığı da var. 

   CHP'li yönetici:

   Tabii ki de karşılığı var.  Ekrem beyin halkta ciddi bir karşılığı var.  Biz Diyarbakır'a gittik. O bölgede, Doğu’da bir numara. Şimdi Kemal Bey'den daha cesur. Diyarbakır'a ve Van'a atanan kayyumla bana atanan kayyum arasında bir fark yok diyor. Bunu mitingde de söyledi. Tabii ki de kusurları hareketleri vardır. Ama sen İstanbul'u almışsın ve boşta duramazsın. Ekrem Bey bir aktördür artık. 

   “Kemal Bey ve Ekrem Bey El Ele Verirse Bu İş Çözülür”

   Sinan Kara:

Ama şuan adayda gösterilemez?

   CHP'li yönetici:

   Benim şahsi fikrim 3 adayla gidilmesi lazım.  Benim şahsi fikrim 3 aday modeli bize uyar. Biz çok çabuk güç zehirlenmesi yaşayan adamlarız. Ben anketlerin nasıl genel merkezlerde dolaştığını bilen adamım. Şu anda Tayyip Erdoğan'ın aldığı oylar politik oylar değil. Ben onlardan bir milletvekili ile görüştüm. Biz perişan durumdayız. Fakat bizim elimizde koz EYT'liler, asgari ücretliler ve emekliler dedi. Parayı koyacağız dediler ve koydular. Bak şu an algıda AKP'nin bir öne çıkışı var. Adamlar yüz bin oyun peşine düşmüş durumdalar. Fakat bizimkilerin 7-8 milyon oy alan bir partiyle olan ilişkilerine bak. Bu şekilde olmaz. Cesur olmak lazım. 8 milyon oydan bahsediyoruz. Kemal Bey ile Ekrem Bey el ele verirse bu iş çözülür. Fakat araya Genel Merkez ve fitne girerse olmaz.  Ekrem İmamoğlu güçlü bir ekip kurmuş durumda.

   Ekrem Bey Ondan Bağımsız Gitmez”

   Sinan Kara:

Acaba Ekrem İmamoğlu'nu Kılıçdaroğlu mu sahaya sürüyor. Ben böyle düşünüyorum?

   CHP'li yönetici:

Tabiki de öyle. Ekrem Bey ondan bağımsız gider mi? Böyle bir şey mümkün mü? 

   Sinan Kara:

İkisinin arasında bir mutabakat var demek ki?

   CHP'li yönetici:

Var tabii ki de. Ekrem İmamoğlu Genel Başkan'a derinden bağlı.  

  Sinan Kara:

O halde şu an İmamoğlu Genel Başkana PR yapmaya çalışıyor diyebilir miyiz?

  CHP'li yönetici:

  Bizimkiler fitne ve fesatlık yapıyor. Yok, çıkmış sahaya diyorlar. Zaten Kılıçdaroğlu ile konuşmuş. Ekibi zaten Genel Merkezle çalışıyor. Genel Başkanın haberi var tabii ki de. Yakında Hakkari'ye gidiyor. Bu saatten sonra Genel Başkanı ezer mi? Onun dışında hiç bir Genel Merkez üyesine bağlı değil. Ama öyle bir durum var ki? Şimdi İmamoğlu'nun yanında görülmek bile bir kabahat sayılıyor. Bu çok yanlış.

   “Meral Akşener İle de Çalışıyor”

   Sinan Kara:

Süreci yanlış okuyorlar o zaman?

   CHP'li yönetici:

Çok yanlış okuyorlar.  Ekrem Bey onun bilgisi dışında hiçbir şey yapmıyor. Meral Hanım'la da çalışıyor. Yalan yok.  Meral Hanım'a da ben sahaya çıkıyorum diyor. Kimileri adaylık için mi çıkıyor diyor. Yok, öyle bir şey kardeşim. Ama olağanüstü bir şey olursa Ekrem İmamoğlu'da masada. Şimdi 6'lı masa farklı tartışmalara girdi diyelim.  Ekrem Bey her zaman yedekte duracak. 

   Sinan Kara: 

Ekrem İmamoğlu aday oldu diyelim. Devam eden davasıyla ilgili yasal bir sıkıntı olmaz mı?

  CHP'li yönetici:

Ben bir yasal sıkıntı olacağını düşünmüyorum.  Davanın hemen sonuçlanacağını düşünmüyorum.

   Sinan Kara:

Ya davayı hemen sonuçlandırırlarsa?

  CHP'li yönetici:

Ben üçlü bir formülle çıkılmasının doğru olduğu düşünüyorum. Bence yargı kararı olmayacak. 

  Sinan Kara:

Ben bu konuda emin değilim. Aday oldu diyelim seçime 15-20 gün kala karar onandı. Ne olacak peki?

  CHP'li yönetici:

Senin gibi düşünenler çoğunlukta şu an. Ama dediğim gibi Kemal Kılıçdaroğlu'na danışmadan ve ondan izin almadan hiçbir şey yapmıyor…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR