Yukarı
1

Sinan Kara

Bu çalışma, Çiğli’ye hayat verecek…

21 Şubat, 2023

   Ülkemizde yaşanan ve çok sayıda yurttaşımızı kaybettiğimiz deprem faciasından ders almanın zamanı geldi ve çoktan geçiyor bile. İlk başta Devleti yönetenler ve Yerel yöneticiler olmak üzere, topyekün bir şekilde ülkemizin deprem gerçeğini kabul ederek, bir an önce acil önlemler almamız gerekiyor. Aksi halde olası depremlerde onbinler hatta yüzbinlerce insanımızı kaybetmeye devam edeceğiz.

   Yaşanan deprem faciasıyla birlikte birçok devlet kurumunun yanı sıra CHP’li İzmir Belediyeleri de üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdi, getirmeye devam ediyor.

   Bu Belediyelerden birisi de Çiğli Belediyesiydi. Deprem Bölgesine ilk koşanlardan birisi oldu. Çiğli Arama Kurtarma ekibi ( ÇAK ) bölgeye yönlendirildi. Bununla birlikte yardım seferberliği başlatıldı. Giysiden tutun, hijyen malzemeleri, kuru gıda ve çocuklara dağıtılacak oyuncaklara varıncaya kadar, çok sayıda ihtiyaç malzemesi deprem bölgesine taşındı. Talep ölçüsünde bu yardımlar hala sürüyor.

   Başkan Utku Gümrükçü liderliğinde ki bir başka dikkat çeken konu, Çiğli’de yapı stoku envanteri çalışmalarının yapılması.

   Başlatılan bu önemli çalışmayı Başkanı Gümrükçü şöyle anlatıyor;

   “ Çiğli'de 30 binden fazla yapı var. Bunların tamamını inceleyeceğiz. 2020 yılında İzmir'de meydana gelen deprem bizim için milat oldu. Vakit kaybetmeden Deprem Birimini kurarak acil eylem planı hazırlıklarımızı başlattık. Katip Çelebi Üniversitesi'nin desteğiyle ilçemizdeki yapıların teknik bilgilerinin ve fiziki durumlarının değerlendirilmesi ile yapı güvenliği açısından ne durumda olduklarının ortaya çıkarılması amacıyla sahaya indik. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, önlem alınmadığı takdirde nasıl sonuçlarla karşılaşacağımızı hepimize çok acı bir şekilde gösterdi. Çiğli Belediyesi olarak bir yandan depremin yaralarını sararken bir yandan da depremle mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında başlattığımız yapı stoku envanteri çalışmasının hemen hemen yüzde 50'sini tamamladık. Çiğli'de 30 binden fazla yapı var. Bunların tamamını inceleyeceğiz. Başvuruda bulunan vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz. Bu çalışma ile hangi bölgede ne kadar binanın sorunlu olduğunu saptayacağız. Sorunlu yapılarla ilgili önlemlerimizi ivedilikle alacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz..

   Bölgemizin riskli ilçelerinden birisi olan Çiğli için yapılacak bu kapsamlı çalışma, hayati önem taşıyor. Hatta sadece Çiğli değil, şu ana kadar yapılmayan birçok yerde benzer çalışmaların vakit geçirilmeden yapılması elzem hale geldi. Çünkü ülkemizde depremler artık sıkça yaşanır bir hale geldi. Bunun önlemini şimdiden alamazsak, geçmişteki acıları tekrar yaşamak zorunda kalacağız.

   Sözün özü;

   Amasız, fakatsız yaşanılanlardan ders çıkarmanın zamanıdır. Geleceği kurtarmak, çocuklarımıza çok daha huzurlu bir ortam sağlamak bizlerin elinde. Yeter ki gerçeğin farkında olalım.

   Bu vesile ile;

   Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü olmak üzere, depremde emeği olan tüm çalışanlar, Başkanlar ve kurumları kutluyoruz..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR