Yukarı
1

Sinan Kara

Mustafa İduğ’dan alkışlanacak çalışmalar

24 Şubat, 2023

   Deprem faciasında çok sayıda canımızı kaybettik ve çok sayıda yurttaşımız yuvalarını yurtlarını kaybetti. Bir nebze de olsa bu yaraları sarmak için adeta seferberlik ilan edilmiş durumda.

   Bu minvalde deprem faciasına kayıtsız kalmayan yerlerden birisi de Bornova Belediyesi oldu. Çok sayıda depremzede yurttaşımızı misafir eden Bornova Belediyesi bununla da yetinmeyerek güzel işlere de imzasını atıyor.

   Yapılması gereken önemli işlerden birisi de, yokluğu önemli ölçüde hissedilen deprem çadırı yardımı. Başkan İduğ, CHP Genel Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte koordineli olarak çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalardan birisi de acil olarak çadır yardımını çözmek. Bu konuda önemli adımlar atıldı.

   Deprem Bölgesine yapılan çadır yardımı, bölgede bulunan Kılıçdaroğlu’nun da dikkatinden kaçmamış olacak ki, sesli olarak ifade etme gereği duydu.

   Şöyle ki;

   Depremin ilk gününden bu yana kurtarma, gıda ve tüm ihtiyaç maddelerini deprem bölgesine ulaştıran Bornova Belediyesi, çadır yokluğuna da önemli ölçüde katkı koydu. AKP Hükümeti, Kızılay ve AFAD’ın son derece yetersiz kaldığı çadır ihtiyacı için yurt dışı ile bağlantı kuruldu ve ilk hamlede 12 bin 500 çadır alınıp ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Bu önemli ihtiyaç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da dikkatinden kaçmadı.

   Deprem bölgesinde yanında İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Mustafa İduğ’un da bulunduğu toplantıda açıklama yapan Kılıçdaroğlu;

   “17 gün oldu barınma sorunu çözülemiyor. Normal şartlarda AFAD ve Kızılay’ın stoklarında yeterince çadır olması gerekiyordu. Gittiğimiz her yerde vatandaş hala çadır istiyor. Bu haklı bir talep. Daha önce: ‘Kim çadır üretiyorsa ve fiyatı ne olursa olsun, gidip satın alıp göndereceğiz’ demiştim ama arzu ettiğimiz oranda çadır bulmakta zorlanıyoruz” diyerek sorunu dile getirdi.

   Bornova Belediyesi’ni işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bazı belediyelerimiz yurt dışından çadır ithalatı ile ilgili çaba harcıyorlar. O çadırlar geldiğinde yine dağıtacağız” diyerek, Başkan İduğ ve Bornova Belediyesi çalışmalarını işaret etti.

   Tüm gücüyle deprem bölgesinde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Ulusal ve uluslararası bütün kapıları çalarak sorunları giderme noktasında yoğun bir çaba içindeyiz. Şu anda Hatay’da belediyelerimizin katkılarıyla 13 bin çadır sağlandı. Bu sayıları attırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bornova Belediye Başkanımızın özel çabası ile ciddi bir sonuç elde ettiğini de öğrendik. Bu çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

   Deprem bölgesinde konuyla ilgili açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise facianın boyutlarının çok büyük olduğunu belirterek;

   “Sokak sokak gezdik, yaşananları yerinde gördük. Yıkım maalesef çok büyük. Kentte hasarsız bina neredeyse yok denecek kadar az. Uzun vadede yapılacak iş çok fazla ancak bir an önce barınma sorununun çözülmesi gerekiyor. Biz de Bornova Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Yurt dışından temin ettiğimiz 2 bin 500 çadırı bölgedeki belediyelerimizin tespitleri doğrultusunda belirlenecek alanlara kuracağız. Tüm zorlukları ancak birlikte, dayanışma ile aşabiliriz” şeklinde konuştu.

   Sözün özü

   Net söylemek gerekirse deprem bölgesine tıpkı Bornova Belediyesi gibi, tüm CHP’li Belediyeler kendilerinden beklenenin üzerinde yardım etmeye çalıştı. Bunda büyük ölçüde başarılı da oldular.

   Depremde ne yazık ki AKP hükümetinin yetersiz kaldığını da herkes gördü. Bu açığı, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi yine CHP’li Belediyeler kapattı desek yeridir. Başta, Başkan Tunç Soyer ve Mustafa İduğ olmak üzere emek veren herkesi yürekten kutluyoruz. Dayanışma yaşatır…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR