Yukarı
1

Sinan Kara

Millet hazır! Son görev; Liderler, Parti Örgütleri ve Başkanlarda..

08 Mart, 2023

   Her ne kadar küçük bir kriz yaşanmış olsa da, Meral Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hamlesiyle Millet İttifakı eskisinden katbekat güçlü bir hale geldi. Şimdi sıra liderler ve seçim kampanyasında.

   14 Mayıs’a neredeyse 2 ay gibi bir zaman kaldı. Yarışın, Cumhur İttifakının adayı olan Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçeceği netlik kazandı.

   Artık seçim startı verildi. Bundan sonrası için söz ve yetki Millete düşüyor.

   Biraz geçmişe gidersek, henüz birkaç gün öncesine kadar seçmenler; Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu arasında tıkanıp kalmıştı. Akşener’in akılcı hamlesiyle, seçimleri Millet İttifakının kazanması durumunda Yavaş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı yardımcıları olacağı teklifiyle, bu önemli sorun da giderilmiş oldu.

   Bu önemli stratejik hamleyle birlikte, seçmenin uzun süreden bu yana ısrarlı isteği de yerine getirilmiş oldu.

   Artık gerçek anlamda Halk, sadece Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nu değil, onunla birlikte Cumhurbaşkanı yardımcıları Mansur Yavaş ve İmamoğlu’nu da oylayacak. Çünkü her üçüne birden yeni kurulacak hükümette sorumluluk verilmiş oldu.

   Bugün itibariyle Millet İttifakı ülke tarihinin en önemli seçimine oldukça güçlü bir şekilde giriyor.

   Seçim Meydanlarında bir tarafta Erdoğan ve Bahçeli olacak. Bir tarafta ise; Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal gibi efsane bir kadro olacak. Tabi burada en önemli işlerden bir tanesi de; Parti Teşkilatları, Parti Örgütleri ile Belediye Başkanlarına düşecek.

   Millet hazır ve sandıkların gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Topyekün olarak herkes üzerine düşeni yaparsa, arada ciddi bir fark olması hiçte zor değil. Yeter ki samimi biçimde istenilsin ve emek verilsin.

   Özellikle Teşkilatlar, Örgütler ve Belediye Başkanları yerlerinde oturmamalı. Sanki kendi adaylıkları söz konusuymuş gibi, sanki kendileri seçilecekmiş gibi 7/24 sahada olmalılar. Eğer bu seçim kazanılacaksa bu saatten sonra kimsenin dinlenme gibi bir lüksü yok.

   Millet İttifakının son derece güçlü ve kapsayıcı gireceği bu yarışın bundan böyle hiçbir mazereti ve telafisi olamaz. Tek seçenek, tartışmasız olarak farklı biçimde bu seçimi kazanmak olmalı. Tıpkı İstanbul’da yapılan ikinci seçimler gibi.

   Haydi kolay gelsin!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR