Yukarı
402925

Esengül'ün hayatı film oluyor

01 Mayıs 2024 10:00

Assolist Esengül 1979 yılında 24 yaşındayken esrarengiz bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Şarkıcının sırlarla dolu yaşam öyküsü 'Uçurumda Açan Çiçek: Esengül' adıyla film oluyor. Pınar Deniz'in oynayacağı konuşuluyor.

45 yıl önce hayata veda eden Esengül'ün hayatı film oluyor. Şarkıcının sırlarla dolu yaşam hikâyesi, 'Uçurumda Açan Çiçek: Esengül' filmiyle beyazperdeye taşınacak. Pınar Deniz'in oynayacağı konuşuluyor.

Bu yaz çekilecek film seneye şubat ayında vizyona girecek.

ESENGÜL'ÜN HAYATI...

Konservatuar mezunu annesi Piraye Ağan'ın kucağında dinlediği şarkılarla büyüyen Esen Ağan 15 yaşında katıldığı bir ses yarışmasında birinci oldu.  Esen Ağan'ın eğitimini üstlenen besteci Abdullah Bayşu ona ses eğitiminin yanında bir de ismine 'Gül'ü ekleyerek sahne ismini verdi. Esengül, 16 yaşında Lunapark Gazinosu'nda, sahneye Emel Sayın'ın alt kadrosunda çıktı.

Sesi çok beğenilmişti ve Lunapark'taki ikinci gecesinin ardından Bebek'teki Belediye Gazinosu’ndan assolistlik teklifi geldi. Teklifi kabul eden Esengül en genç assolist olarak birden şöhrete kavuştu. Ve sonrasında birçok gazinoda sahneye çıktı.

1971'de Zalim ile önemli bir çıkış yapan ve 1973'te 'Taht Kurmuşsun Kalbime' şarkısını söyleyen Esengül'ün çıktığı gazinolar dolup taşıyordu.

Esengül 18'ini geçtikten sonra ise Orhan Akçınar ile evlendi. Sahne hayatı ile özel yaşantısı arasında bir denge kuramayınca "şiddetli geçimsizlik" nedeniyle boşandılar. Sonra Adnan Şenses ile tanıştı. Birlikte yaşamaya başladılar.

1977 yılında yönetmenliğini Oksal Pekmezoğlu'nun yaptığı 'Yansın Bu Dünya' filminde Aysel Gürel, Saadet Sun, Adnan Şenses ve Yaşar Yağmur'la başrolleri paylaşan Esengül, Şenses’i terk etti ve Beşiktaşlı futbolcu Tayfun Kalkavan'la sevgili oldu ama bu ilişki de uzun sürmedi.

BİR ŞARKI İKİ ÖLÜM

1979 yılında Şişli'de Semiramis Gazinosu'nda bir gece 'Oflu İsmail' lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu da Esengül’ü dinleyenler arasındaydı. Oflu İsmail o gece aynı şarkıyı iki kere istedi. Esengül itiraz etmeden söyledi. Fakat ikinci kez şarkı söylenirken Oflu İsmail havaya bir el ateş açınca gazino sahibi Akbulut Karaoğlu ile tartıştı. Silahlar çekildi, ortalık karıştı. Akbulut Karaoğlu ve şef garson Hasan Yolaldı olay yerinde öldü.

O geceden yıllar sonra Esengül'ün kardeşi Sezen Beşikçi olayı şöyle anlatmıştı:

"Oflu İsmail sahnenin en önündeki büyükçe bir masada oturuyordu. Masası çok kalabalıktı. Tabakların içinde kokain vardı, sürekli çekiyorlardı. Ablam sahne aldığında Oflu İsmail 'Aldırma Gönül' adlı şarkıyı söylemesini istedi. Ablam da söyledi. Sonra bir daha söylemesini istedi. Ablam şarkıyı tekrar okudu. Sonra bir anda silahlar patladı. Ne olduğunu anlayamadım, bağrış çağrış herkes kaçıştı. Gazinonun patronu Akbulut Karaoğlu vuruldu. Garson Hasan Yolaldı da beni korumak isterken vuruldu; bana aşıktı, apar topar kulise götürmek isterken bir mermi ona isabet etti. Ablam 'Sen bu olaya hiç karışmıyorsun' dedi ve biz hemen toz olduk. Zaten gazinoyu da hemen boşalttırdılar. Ablam depresyona girdi, cinayeti gördüğünü söylese Oflular peşini bırakmayacak, söylemese ölenin Malatyalı yakınları. Ablam deli gibiydi. Hiçbir şey anlatmadı beni olaylardan uzak tutmak için. Sonradan duyduğuma göre Oflu İsmail ile gazinonun patronu Akbulut Karaoğlu arasında uyuşturucu işinden kaynaklanan bir husumet varmış. Ancak bu ne derece doğru bilemiyorum."

ESRARENGİZ KAZA

Semiramis Gazinosu'ndaki cinayetlerin üzerinden 19 gün geçti. Esengül yeni bir sinema filminin başrolü için teklif alınca bunu kutlamak istedi. 18 Nisan 1979'da Esengül, Emirgan'da kardeşi Sezen Ağan, arkadaşları Turhan Yazıcı ve işadamı Mehmet Faruk Özfıratlı ile geç saatlere kadar eğlendi. Sabah bir otomobille yola çıktılar. Ataköy Motel'in önündeki caddenin ortasına konmuş kalasları son anda fark eden Mehmet Faruk Özfıratlı fren yaptı. Ancak aracın frenleri tutmadı. Otomobil bir köprünün bariyerlerine çarparak durabildi. Bariyerin demir çubuğu önde bulunan Mehmet Faruk Özfıratlı'ya sonra hemen arkasında oturan Esengül'e saplandı. Mehmet Faruk Özfıratlı olay yerinde, Esengül ise hastanede ameliyat sırasında beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Turhan Yazıcı ve Sezen Ağan yaralıydı.

Kaza kimilerine göre çok şüpheliydi. Söylentilere göre otomobilin fren telleri o gece onlar eğlenirken birileri tarafından gevşetilmişti. Polis ise kazanın "aşırı alkol ve hız nedeniyle" gerçekleştiğini kayıtlara geçti.

Esengül'ün cenazesi Fatih Camii'nde kılındı. Cenaze törenine sadece ailesi ve yakınlarından oluşan 20 kişi katıldı. Müzik dünyasından katılan kimse yoktu.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i Müjde Uzman: Hayatımda ilk defa tükendim

Hastanelik olan 'Kızılcık Şerbeti'nin 'Alev'i Müjde Uzman isyan ederek "Hayatımda ilk defa tükendim" dedi. 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde 'Alev' karakterini canlandıran Müjde Uzman, hastane...

Berk Oktay ile Yıldız Çağrı Atiksoy çiftinin bebekleri dünyaya geldi

İki yıl önce İzmir'de nikâh masasına oturan Berk Oktay ile Yıldız Çağrı Atiksoy'un kız bebekleri dünyaya geldi. 'Savaşçı' dizisinde birlikte rol alan ve ardından arkadaşlıkları aşka dönüş...


Birce Akalay'dan Esra Dermancıoğlu'na cevap

Birce Akalay, Esra Dermancıoğlu'nun Cannes'a giden Türk meslektaşlarına yönelik, "Utandım... Orada onlar değil, ben olmalıydım" şeklindeki sitemine karşılık verdi. Esra Dermancıoğlu'nun C...

'Ahmet Kaya'yla ilgili konuşan Serdar Ortaç: 'Annem bana Kürtçe öğretirdi'

Sanatçı Serdar Ortaç, “1970’te biz Kürtçe selam veremezdik. Annem Urfalı, bana Kürtçe öğretirdi ve konuşamazdık” dedi. 1996 yılında Ahmet Kaya’ya çatal fırlatma olayıyla uzun süre tartışm...


Melisa Aslı Pamuk ile Yusuf Yazıcı'nın nikâhından ilk kareler

Oyuncu Melisa Aslı Pamuk ile futbolcu Yusuf Yazıcı'nın geçen günlerde evlendiği ortaya çıkmıştı. Pamuk, nikâh fotoğraflarını paylaştı. Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli futbolc...

Ahu Sungur'dan sert sözler

Oyunculuğun çok kıymetli bir meslek olduğunu ifade eden Sungur, günümüzde oyunculuğun ünlü olmakla karıştırıldığını belirtti.


Buket Dereoğlu'nun sandviç isyanı: Ayıp be ayıp

Oyuncu Buket Dereoğlu satın aldığı 45 liralık sandviçin içine koyulan peynire isyan etti. Son olarak 'Kolpaçino 4 4'lük' filminde yer alan Buket Dereoğlu, 45l liraya aldığı sandviçin için...

Ceyda Düvenci sevgilisinin doğum gününü kutladı

Yaklaşık 3 aydır radyo programcısı Güçlü Mete ile aşk yaşayan Ceyda Düvenci, sevgilisinin doğum günü için duygusal bir mesaj paylaştı. 2015'te nikâh masasına oturan ve Ali adında bir çocu...


Courteney Cox'tan Matthew Perry açıklaması

Friends yıldızı Courteney Cox, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden rol arkadaşı Matthew Perry hakkında konuştu: "Kesinlikle hâlâ buralarda." Friends dizisi, tüm dünyada fenomen haline gelmiş...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i Müjde Uzman: Hayatımda ilk defa tükendim

Hastanelik olan 'Kızılcık Şerbeti'nin 'Alev'i Müjde Uzman isyan ederek "Hayatımda ilk defa tükendim" dedi. 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde 'Alev' karakterini canlandıran Müjde Uzman, hastane...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Araştırma: Günde 10 bin adım efsanesi çürüyor mu?

Günde en az 10.000 adım atmak uzun zamandır egzersiz için altın standart olarak kabul ediliyor. Ancak bir çalışma, adım sayınız yerine egzersiz yaparak harcadığınız zamana odaklanmanın kilo kaybı, uzun ömür ve kalp hastalığı riskinin azalması açısından aynı derecede etkili olabileceğini öne sürüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR