Girişiyorum Derneği Sivil Sesler Festivali’nde!
12 Kasım, 2023Türkiye’nin renkleri, sesleri, dokuları, dünyayı iyileştirmek, güzelleştirmek ve demokratikleştirmek isteyenler 17-18 Kasım'da İzmir Kültürpark'ta Sivil Sesler Festivali'nde buluşuyor!
Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM), Türkiye ve AB üye/aday ülkelerinden sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlediği Sivil Sesler Festivali, AB tarafından desteklenen “Türkiye'de Sivil Toplumun Gelişiminin ve Sivil Diyaloğun Desteklenmesi Projesi” kapsamında gerçekleşiyor.
STGM’nin temel amacı, yurttaşın sesi ve demokrasinin temel bir aktörü olan sivil toplum örgütlerinin güçlenip daha etkin çalışmalar yapmalarına destek olmaktır. Bu nedenle, her ne kadar sivil toplumun bütün yapılarına destekler sağlasa da, STGM hak temelli yaklaşıma sahip örgütlenmelere öncelik tanır. STGM'nin öncelikli hedef grubu toplumsal cinsiyet, çocuk, insan hakları, gençlik, çevre, engelli hakları ve kültürel haklar / kültür-sanat alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleridir.
STGM, çalışmalarını 2004 yılından bu yana temel olarak Avrupa Birliği tarafından desteklenen katılım öncesi mali işbirliği ve sivil toplum aracı kapsamındaki projelerle yürütmektedir.
Sivil Sesler Festivali, diyalog ve işbirliğini artırmak üzere cinsiyet eşitliği, insan hakları, çevre, engelli, gençlik, çocuk hakları ve kültürel haklar alanlarında çalışan etkin sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenmektedir…
Festival sivil toplum örgütlerine deneyim paylaşma imkânı ile Türkiye ve AB ülkelerinden farklı sivil toplum örgütleri arasında ortak çalışma alanları oluşturulabilmesi için fırsatlar yaratıyor.
İki gün sürecek festivalde Girişiyorum Derneği standımızda çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulacağız. Bekleriz!
Festivalde yaşadığımız krizler çağında her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyduğumuz dayanışmayı konuşacağız. Yüzlerce sivil toplum örgütüyle dayanışmayı nasıl güçlendireceğimizi, dayanışmanın toplumsal tabanını nasıl genişletebileceğimizi, coğrafi ve beşeri sınırları nasıl aşabileceğimizi, dayanışmanın etiğini, yeni, yaratıcı dayanışma deneyimlerinin neler olabileceğini konuşacağız.
Çünkü hepimiz zor günlerden geçiyoruz, dünyanın dört bir yanından dayanışma ve barış sesleri yükseliyor! Masum insanları koruyacak en önemli güçlerden biri dayanışmadır. Bu nedenle dayanışmanın güçlendirici etkilerini konuşarak ve dayanışma ağını büyüterek yaygınlaştırabiliriz.
Sivil Sesler Festivali, bu yıl “Krizler Çağında Sivil Toplum ve Dayanışma” oturumuyla açılacak. Oturumda kültür sanat, deprem dayanışması ve kadın örgütlenmelerinden temsilcilerin dayanışma deneyimlerinden hareketle bu sorulara hep birlikte yanıt aranacak.
Bu oturuma ek olarak farklı forumlarda da Şubat Depremleri’nden etkilenen kentlerde çalışma yürüten sivil toplum örgütleri afetle mücadelede kendi deneyimlerini paylaşacak.
Farklı kentlerde çeşitli alanlarda çalışma yürüten sivil toplum örgütleri de festivalde atölye, panel, oyun ve çeşitli performanslarla yer alacak.
Dünyayı iyileştirmek adına inatla mücadele eden STÖ’lerle tanışmak ve çalışmalarını kendi ağızlarından dinlemek, yan yana neler başardığımızı ve neleri başarabileceğimizi, daha iyiyi birlikte nasıl inşa edebileceğimizi birlikte konuşmak için dayanışmanın gücüne inanan herkesi festival alanına bekliyoruz.
17 Kasım, Cuma günü saat 10.00’da başlayacak program etkinlik ve atölyelerle devam edecek. Sivil Sesler Festivali iki gün boyunca sivil toplumun gündemine giren konuların konuşulacağı paneller, STÖ’lerin düzenlediği atölyeler, etkinlikler, çeşitli sergiler, standlar, oyunlar ve sahne performanslarına ev sahipliği yapacak.
Ayrıntılı Festival Programına aşağıdaki linkten erişilebilirsiniz: https://www.sivilsesler.org/festival#program
“Dayanışma Güçlendirir” diyoruz ve dünyayı örgütlenerek iyileştirmenin mümkün olacağı inancındayız.
Sen de bu güçten ilham alıyorsan, kadın haklarından çocuk haklarına, kent haklarından hayvan haklarına, dijital haklardan toplumsal cinsiyet eşitliğine kadar pek çok farklı başlıkta çalışma yürüten sivil toplum örgütünü bir araya getiren festivale katılım sağlayarak, tanışarak başlayabilirsin!
Türkiye’nin ve Anadolu'nun kültürel mirasının ve farklı dokularının sivil toplum örgütlerinin çeşitliliği ile büyüyor, güçleniyoruz!
Girişiyorum Derneği olarak her çocuğun insana yakışır bir şekilde yaşamasını ve potansiyelini tam anlamıyla geliştirmesini sağlayan temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı güçlü değişimleri ve uygulamaları hedefliyoruz.
“Mademki değişim istiyoruz, o zaman güçlü olmalıyız” sloganıyla düzenlenen festivalde; Daha iyi bir hayat için; Yan yana omuz omuza olalım…
Haydi, sen de bir omuz ver.
Unutma! #DayanışmaGüçlendirir
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
- Girişiyorum Derneği Sivil Sesler Festivali’nde!
- Kitap Okuma Tutkusu
- İnsan kaç kez aptallık yapar?
- İzmir Yazarlar Kooperatifi Olarak 1.Çeşme Kitap Günlerine Katıldık!
- Dünyada Çığır Açan Genç Mucit Bir Türk Kadını
- “Notaları Kalbiyle Yazan Kadınlar”
- Evsel Atıkların Dönüşümü Sergisi
- Sizler Benim Servetimsiniz!
- Ayna ayna söyle bana!
- Parayla siyaset, halka saadet getirir mi?
- Tüm Yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Zeytin yaptığı videosuyla olay olan Hülya Avşar'dan kötü haber!
Hülya Avşar geçtiğimiz günlerde zeytin hasadı yapmış ve sosyal medyada çok konuşulmuştu. Hülya Avşar'ın hastalığıyla ilgili flaş bir haber sevenlerini korkuttu. Şarkıcı ve oyuncu Hülya Av...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Herediter anjioödem nedir, belirtileri neler?
Herediter anjioödem (HAÖ), vücudun herhangi bir yerinde ani ve şiddetli şişliklere neden olabilen nadir ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir genetik hastalık. Bu şişlikler, deri, mukozalar ve iç organlar dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Herediter anjioödem belirtileri arasında ani şişlikler, ağrı, kaşıntı ve sindirim sistemi sorunları bulunur.
Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.