Yukarı
27823

'Kurultayda Beni Yok Etmeye Çalıştılar'

12 Eylül 2014 11:30

Ege'nin Sesi/Neşe Yavuz- CHP'de geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olağanüstü kurultayın yankıları hala devam ediyor. 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra CHP İzmir İl Örgütü'ne yaptığı eleştirilerle gündeme gelen, olağanüstü kurultayda yapılan PM seçiminde liste dışı kalan Eski PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Sosyal medyadaki kişisel sayfasından kurultayı değerlendiren Dilekçi, aday olmak istememesine rağmen Divan'a başvurması talebine karşılık verdiğini belirtti ve "Bütün bunları yaşarken beni en çok üzen İzmir İl Başkanı ve yönetiminin tavrı oldu. İki yıldan beri İzmirli PM üyesi bir kadın; daha doğrusu kadın hakları savunucusu olarak kendilerinden gördüğüm yok sayma, aşağılama ve ötekileştirme tavırlarının yanında, kurultayda beni yok etmek için nasıl çalıştıklarına bir kez daha tanık oldum" ifadelerinde bulundu.  

İşte o açıklama..


KURULTAYIN ARDINDAN

Cumhuriyet Halk Partisi Temmuz 2012 kurultayında Parti Meclisi'ne aday olmuş, Genel Başkanın anahtar listesinde olduğum için seçilmiş ve sürdürdüğüm iki yıllık görevimi de başarıyla tamamlamış bulunuyorum.

Görev yaptığımız iki yıla, yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimini sığdırdık. Bu seçimler Parti Meclisi için çok önemli bir sınavdı. Bu sınavdaki başarı ve başarısızlıklarımız İzmir hatta Türkiye kamuoyunda herkesçe bilinmektedir.

Olaya İzmir ölçeğinden baktığımızda özellikle yerel seçimlerde PM üyelerinin kendi ilkeleri doğrultusunda sergilediği duruş ve davranışlar parti örgütü ve İzmir kamuoyu tarafından ayrıca değerlendirilmiştir.

Seçim sonuçlarını Genel Merkezce değerlendirme yapmaya bile fırsat olmadan gittiğimiz olağanüstü Kurultaydan kısa süre önce Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ederek, iki yıllık süreçte iyi ve kötü günlerimiz olmakla birlikte ortak çalıştığımız süre için teşekkür ettim.

Yeni oluşacak PM için; anahtar listede olmadığımız zaman seçime girmenin anlamsız olduğunu ve takdirin tamamen Genel Başkana bırakıldığını ifade ettim.
Aksi bir kararda kesinlikle aday olmayı düşünmediğimi kendilerine bildirdim.

Bu kararım ta ki kurultay sabahına kadar diğer il başkanları ve delege arkadaşlarım tarafından biliniyordu ve herkes isim listelerini bile hazırlamıştı.

Ancak kurultay sabahı 10.40'da telefonla gelen 'anahtar listelerin tekrar değişeceği' haberi üzerine Divan'a başvurmam istendi. Adaylık konusunda kişisel hiçbir çalışma yapmadığım, broşür bastırmadığım hatta delegelere telefon bile etmediğim bir seçime istemeden girmek zorunda kaldım.

Bütün bunları yaşarken beni en çok üzen İzmir İl Başkanı ve yönetiminin tavrı oldu. İki yıldan beri İzmirli PM üyesi bir kadın; daha doğrusu kadın hakları savunucusu olarak kendilerinden gördüğüm yok sayma, aşağılama ve ötekileştirme tavırlarının yanında, kurultayda beni yok etmek için nasıl çalıştıklarına bir kez daha tanık oldum.

30 Mart Yerel seçimlerinden sonra 'bedel ödeyeceğimi' biliyordum. Ama ben buyum!. Hayatım boyunca kendi çıkar ve istikbalim için karar vermedim. Her zaman ve her yerde doğru bildiğimi savundum, kimsenin kulu veya kölesi olmadım, olmam da..

Ayak oyunlarıyla kendi üyelerini yok sayan, disiplinle korkutarak parmak sallayan, anti demokratik uygulamaları etkin kılan bir anlayışa karşı partimde aynı yürek ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğim.

PM üyeliğim süresince gerek parti içi demokrasinin işletilmesinde gerekse partimin demokrasi ve iktidar mücadelesinde çabalarıma destek veren tüm partidaşlarıma, yol arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yusuf Güney: Kenan Işık astral seyahatte

Güney, 2014 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yıllardır bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veren Kenan Işık’ın astral seyahatte olduğunu ve dünyaya dönmek istemediğini söyledi: “Bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR