Yukarı
402604

CHP Genel Başkanı Özel'den Kılıçdaroğlu'nun 'Saray' eleştirilerine yanıt

26 Nisan 2024 13:27

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli'ye yaptığı ziyarette Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Özel, Denizli’de 2004 yılında başlayan AKP yönetimini sonlandıran CHP’li Başkan Nuri Çavuşoğlu ile makamında bir araya geldi.

Özel, konuşmasında “Çok keyifli bir Cuma sabahı yaşıyoruz. Dün gece Denizli’de kaldım. Bugün sabah CHP’nin yönettiği Denizli Büyükşehir ve Denizli Merkezefendi ilçelerinde uyandık. Hemen yanımızda, bugün birazdan gideceğiz Pamukkale’miz var. Denizli’de 4 belediye hariç, bütün belediyeleri CHP kazandı. Bunu partiye tek başına mal etmiyoruz. Bunu Denizli ittifakı kazandı, Türkiye ittifakı kazandı” dedi.

“DENİZLİ İTTİFAKI KURULDU”

''Türkiye ittifakının'' Denizli’de kurulduğunu vurgulayan Özel,  şöyle devam etti:

''Denizli’deki çok sevgili, uzun yıllardır mücadele veren sosyal demokratlar, CHP’liler, Denizli ittifakını kurdular. Milliyetçi demokratlarla, muhafazakar demokratlarla, Kürt demokratlarla, her görüşten olan, bu ülkenin vatanına, bayrağına saygılı olan herkesle el ele, omuz omuza Denizli’yle, Türkiye’nin nüfus olarak yüzde 65, ekonomi olarak yüzde 80’e yakınını, ödenen vergi açısından yüzde 87’sini kazandı CHP. Türkiye ittifakına, Denizli ittifakına minnettarız. Üzerine titriyoruz, titremeye devam edeceğiz.''

“KİMSEYİ AYIRMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

CHP lideri Özel Denizli Belediye Başkanı'nın koltuğunda oturmayı teklif ettiğini anımsatarak ''Bugün Sayın Başkan gelince nezaketle koltuğu teklif etti. Pek çok yerde görüyoruz. Siyasi partilerin liderleri geliyorlar, belediye başkanlarının koltuğuna oturuyorlar. Bu koltuğa bir kişi oturabilir. Denizlililer kimi oturttuysa o oturur. CHP’nin lideri olmak, siyasi partinin lideri olmak kamu görevi yapan birisinin partisinden seçilmiş olduğu için onun koltuğunu hak etmek anlamına gelmez. Bu koltuğa 5 yıl boyunca Denizlililer otur dedi. Kime dedi, Nuri Çavuşoğlu’na dedi. Bu koltuk onun koltuğudur. Biz illa Denizli’de bir koltuk ararsak, Ata’mızdan emanet Denizli İl Başkanlığı koltuğu bizim için hazırdır. Gider ve her zaman otururuz.

Nuri Başkan bu koltukta oturdukça bütün Denizli’ye karşı sorumluluğu vardır. Oy veren ve vermeyen herkese karşı. Oy verenlere karşı olduğu kadar vermeyenlere karşı da sorumluluğu vardır. Oy verenlerin oyunu hak ettiği kadar, diğerlerinin oyunu ve desteğini kazanmak için mücadelesini sürdürecektir. Oy verenden, vermeyenden Allah razı olsun. Bundan sonra hizmet bütün Denizli’ye. Kimseyi ayırmadan, bütün Denizli’ye hizmet edecek. Kendisini biliyoruz. İl başkanlığı, parti meclisi üyeliği yaptığı süreçten, Denizli Büyükşehir’e aday arama sürecindeki mücadelesinden biliyorum. Son derece enerjik, çalışkan bir arkadaşımız. Denizli’nin de birikmiş sorunlarını hızla çözecek. Birikmiş ve kamuoyunda çokça konuşulan borçlarını ödeyecek. Hizmeti aksatmadan sürdürecek.'' dedi.

“BU ÜLKEDE YOKSULLUK VE AÇLIK VAR”

Bizim bugün için belediye başkanlarımızdan talebimiz 3 kademeli. Birincisi standart belediyecilik hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesi. Onları biliyorsunuz. Vatandaşın belediyeden beklediği suyun akması, çöpün toplanması, sokakların temiz olmasıyla başlayan standart belediyecilik hizmetlerinde en ufak bir eksiklik ve aksaklık beklemiyoruz. O konuda çok şükür herhangi bir problemi de kendisi de öngörmüyor. Sonra, efendim vizyon projeleri. Efendim, büyük maliyetli çok konuşulacak büyük projeler değil. Önce bu memlekette, bu ülkede yoksulluk ve açlık var. Şimdi çalışıyoruz, genel başkan yardımcımız, belediyelerden sorumlu burada. Genel sekreterimizle önümüzdeki hafta belediyelerimize bir israfa karşı tasarruf genelgesi yayınlayacağız. Bu konuda Denizli’ye elbette sözün vardı. İlk geleceğim illerden olacak demiştim.

''SÖZÜMÜZ VARDI''

Özel yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi:

''Buranın elbette sözümüz vardı, hediyemiz vardı. Kendi söz verdiğimiz motora binecek ve geleceğiz demiştik. Bana arkadaşlar diyorlar ki efendim bir aksilik olur, motordan düşersiniz. Liderlik algısına zarar verir. Bizim liderlik algımızın temel taşı şudur, verdiği sözü tutmak. Ben bugüne kadar verdiğim her sözü tuttum. Başkan üzülmüştü, bizim arkadaşlar dedi ki başkan yolcu etsin ama başkan kendisi motora binmesin. Bir aksilik olur, sıkıntı olur. Başkana dedim, bizim liderlik özelliğimiz verdiğimiz sözü tutacağız. 100 bin, 80 bin Denizlilinin önünde demişiz. Kazan belediyeyi, bineceğiz motora birlikte gideceğiz, birlikte geldik. Şimdi buranın önemli bir özelliği daha var. Geçen hafta bütün Türkiye buradaki başkanın lüzumlu görmediği aracı gördü. Bu ne demek? İhtiyaç varsa alınır, ihtiyaç varsa mutlaka hizmet görülür. Ama israf olmaz, önüne gelene makam aracı olmaz. Önüne gelene araç tahsisi olmaz. Başkanın başlattığı meseleyi bütün Türkiye’de önemli bir genelge ile belediyenin her kademe hizmetinde israfın ve savurganlığın önüne geçeceğiz. Birinci hedef standart hizmetler, beklenen belediyecilik hizmetleri aksamadan sürecek. İkinci, sosyal projeler yapılacak. Yoksula, emekliye, bu belediyeden acaba bir şey gelir mi diyen herkese değecek projeler yapılacak. Ondan sonra, bunların hepsi tamamsa, artık insanlar her şeyden memnunsa, şaşalı projeler yapabiliriz. Vizyon projeleri yapabiliriz. Ama o üçüncü kademedir''

''BİZ BUNU 2019’DA DA YAŞADIK''

Özel daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin AKP yönetiminden kalan borcuna ilişkin soruya, “Ben genel olarak cevaplayayım. Denizli’deki borç zaten kamuoyunca malum. Balıkesir ve Denizli birbiri ile yarışıyor, en yüksek borçlu belediyeyi devralmakla. Ama bir özelliği var bu belediyelerin. Biz bu belediyeleri AKP’nin başta büyük iddialarla başladığı ve genel iktidara taşınması noktasında da yerelden elde ettikleri başarılarla başladığı ama sonra rant ve israfa savruldukları belediyecilik anlayışından teslim aldık. Biz bunu bir önceki dönemde 2019’da yaşadık. En basitinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi resmi raporlarla ortada. Son 5 yıldan önceki 5 yıla göre yarı kat harcama ile iki kat fazla hizmet yapmış. Dört kat fark var. Bunun biri gerçek harcama, üçü israf ve yandaşa rant devşirmeden kurtulmaktan kaynaklanıyor. Hesap böyleyse işimiz kolay. Her yerde böyle arkadaşlar. Daha dün, başkan dedi ki sinek ilaçlaması yapılması mevsimi geldi. Denizli için önemli.

Geçmiş dönemdeki maliyet 4 trilyon herhalde. Sadece kiralama sözleşmesi yapılmış. Yarı fiyatına aletleri de aldım diyor, ilaçları da aldım diyor. İlaçlamayı yaptık diyor. Bu senenin maliyeti iki senede o bütün maliyetler çıkıyor. Araç ve gereç yanına kar kalıyor. Sonra da bedavaya yapıyorsun. Yoksa şöyle bir şey yapıyor olabilirdik. Aman başkanım bizim filanca yerde ilaçlama şirketi var arkadaşların, ihaleyi AKP’den al, hatta bir de üstüne artırım olacak. Onu da koy. Ver bizim arkadaşların şirketine, filanca yerdeki CHP’li şirket gelsin, burada aynı paraları kazansın. Sonra bu paranın bir miktarını da partiye verir. Öyle bir şey yok arkadaşlar. Ne yaptı, ilaçlama ile ilgili altyapıyı satın aldı. Kimin oldu, Denizli’nin oldu. İlacı alıyor. Koyuyor ve atıyor. Makinalar da bize kalıyor, maliyet de yarısına düşüyor. İşte CHP’nin belediyecilik anlayışı bu. Dün daha rakamları ile kendisi ifade etsin. Havaalanından gelirken anlattı bana başkanım. Doğru mu başkanım?” yanıtını verdi.

''BUNUN ADI CHP BELEDİYECİLİĞİDİR''

O yüzden halkçı belediyecilik yapılınca, israftan kaçınılınca ve bir de kamu kaynaklarını yandaş şirketlere aktarma niyeti yerine Denizli’ye harcama niyeti olunca o işler kolay. Tabi bir rapor hazırlıyoruz. Bu raporda belediyelerimizin borçları, toplam borcu, nerelere olduğu, bunun nasıl yönetileceği konusunda da bir çalışmamız oluyor. Önümüzdeki hafta tahmin ediyorum Sayın Cumhurbaşkanı ile de görüştüğümüzde de yerel yönetimlerle ilgili başlık altında bunu da değerlendireceğiz. Çünkü sonuçta Türkiye ekonomisinin yüzde 80’inin bulunduğu belediyeleri yönetiyoruz.

Oralardaki harcamalar, aksaklıklar, geçmişteki israflar sadece bizim konumuz değil. O konuyla ilgili de gerekli görüşmeleri yapacağız. Kendi pratiğimizden biliyoruz. AKP ve MHP’den borçla aldığımız belediyeleri bu dönem sonunda başkanlarımız borçsuz noktalara getirdiler. Ya da çok makul ve olması gerektiği kadar dönen bir borç haline getirdiler. Biz 5 yılda batmış belediyeyi borçtan kurtarıp, makul bir borcun döndüğü ve hizmetlerin çok daha yüksek görüldüğü hale getiriyoruz. Bunun adı da CHP belediyeciliğidir. Denizli bu anlamda doğru karar verdi.''

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

CHP Genel Başkanı Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye yönelik ''Sarayla müzakere edilmez mücadele edilir'' şeklindeki eleştirisine Denizli'de halkla yaptığı bir buluşmada yanıt verdi. Özel halka hitap ederek ''Sizlere güç veren sizlerden güç alan ve sokaktan korkmayan, meydandan çekinmeyen, müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık. Beraber miyiz?'' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

''Kendimize rakip olarak yine kendimizi görüyoruz''

'İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri' tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Geçtiğimiz dönem yapmış olduğumuz yatırımların yarıştırılacağı bir 5 yıl yok. Bizim çok ileride...

Seçil Erzan davasında mağdur sayısı arttı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 26 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya, bir yeni iddianam...


''Bu gençler hiç mi çalışmayacak''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mustafa Bozbey'in yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak ataması gündem oldu. Konuyla ilgili SÖZCÜ'...

İYİ Parti'nin grup başkanvekilleri belli oldu!

Kurultay sürecini tamamlayan İYİ Parti’de yeni grup başkanvekilleri belli oldu. İYİ Parti’nin yeni grup başkanvekilleri Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez oldu. İYİ Parti geçen ha...


Gaziantep'te katliam gibi kaza...

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankeri içinde 19 yolcu bulunan köy minibüsüne çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 7'si kadın 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.... İs...

Abdulkadir Selvi'nin yazıları sonrası MHP'den 'Osman Kavala' çıkışı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinde gündeme gelen Gezi Davası tutukluları ve Osman Kavala'nın durumuyla ilgili tartışmalara MHP tekrar dahil oldu.


Özgür Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek

Cumhuriytet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamenin tamamlanmasının ardından Ayşe Ateş ile görüşecek. Ankara Cum...

28 Şubat davası, 9 Eylül'e ertelendi

Yargıtay’ın haklarında verilen hükmü bozmasının ardından 28 Şubat davası kapsamında 16 sanığın yeniden yargılandığı davaya Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma, Mahkeme...


CHP lideri Özel, 'Üç Fidan'ı anma törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’liler, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı mezarları başında andı. 68 Kuşağı’nın önde gelen isimlerinden ve “ü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hande Doğandemir'i sinirlendiren yorum

Oyuncu Hande Doğandemir, takipçisinin yorumuna dayanamayıp cevap verdi. Hande Doğandemir'ın Instagram hesabından paylaştığı videoaya bir takipçisi, "Oynadığı tüm diziler final yapınca çar...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Stresi yenmenin en kolay yolu

Bir uzman, stresi yenmenin sırrının dışarı çıkmak kadar basit olabileceğini söyledi. ABD merkezli çocuk doktoru Dr. Vanessa Slots, yaptığı açıklamada, "Açık havada olmanın bizim için pek çok şaşırtıcı faydası var" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR