Yukarı
109252

Bizim Üzerimizden Prim Yapıldı!

21 Mayıs 2013 16:00

Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK/ Buca Gölet’te Yörükler Şenliği’nde yaşanan ‘Elektrik Kesildi’ polemiğinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AKP İl Başkanı Ömer Cihat Akay arasında açık mikrofon şoku yaşanmış, İzmir’in gündeminde deyim yerindeyse bomba etkisi yaratmıştı.

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için İzmir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Buca’da katıldığı Yörükler Şenliği’nde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile elektrik kesme polemiği yaşanmış, ardından Aliağa İlçe Binasına geçen Eroğlu ile Akay arasında açık mikrofon skandalı ortaya çıkmıştı.

Bugün İl Binası’nda yapılan toplantıda yaşanan olayları değerlendiren Akay, yaşanılan açık mikrofon krizi için “Bakan’a konuyu aktarırken mikrofonların açık olmasının azizliğine ve bizim gafletimize ya da basın mensubunun kurnazlığına denk geldi. Oradaki ağır ifadeler Belediye Başkanı’nın ifadesidir” diye konuştu.

‘’Kürsüde 5 Dakika Konuştu’’

Olayı Ankara’da öğrendiğini dile getiren Akay, “Dün partimizin Karabağlar İlçe Başkanlığı ataması için Ankara’daydım. Olayı orada öğrendim. Bakan Eroğlu, Pazar günü İzmir’de Emirdağlılar’ın düzenlediği katmer şenliğine katıldı. Burada Yörük derneklerinden bir başkan Buca Cennet Vadisi’ne gelerek kendisini Gölet’te yörüklerin yaptığı şenliğe davet etti.  Bakan da bana döndü ‘yer yakın mı uğrayabilir miyiz’ dedi. ‘Yer yakın’ dedim. O sıcakta Bakan herkesin elini tek tek sıktı ve kürsüde beş dakika konuştu. Konuşmasında Yörüklere gelecek yıl şenliklerini daha güzel bir yerde yaptırma sözü verdi. Fırsat bulursa kendisinin de gideceğini söyledi’’ dedi.

‘’Hoş geldin Demesini Beklerdik’’

Ercan Tatı’nın ‘Siyaset karıştırdılar’ sözlerine karşın siyasi konuşma yapmadı diyen Akay, ‘’Biz oradan ayrıldıktan sonra Buca belediye Başkanı Ercan Tatı, piknik alanına giderek, ‘AKP’nin şovunu yaptırıyorsunuz. Bakanları getirtiyorsunuz’ diyerek ağza alınmayacak ağır sözler söylüyor ve elektriklerini kestiriyor. Konuyu Aliağa’da Bakan’a aktarırken mikrofonların açık olmasının azizliğine, bizim gafletimize ve basın mensubunun kurnazlığına denk geldi. Oradaki ağır ifadeler belediye başkanının ifadesidir. Emirdağlılar’ın yaptığı pikniğe Karşıyaka Belediye Başkanı katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Bakanı, Buca İlçesi’ne geliyor. Buca Belediye Başkanı’ndan ‘hoş geldin’ demesini beklerdik. Yörüklerin yaptığı pikniğe gelmemesi tuhaftır. Bizden sonra elektriklerin kesildiğini ifade ettiler.”

‘’Cemil Şeboy Döneminde Belediyeye Verilmiş’’

İl Başkanı Akay, haberden sonra Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanı ile görüştüğünü belirterek, Bakan Eroğlu’nun “Kesin cezayı alın tesisi elinden” sözlerinin sorulması üzerine “Bakanımız Gölet’in ormana ait bir alan olduğunu düşündü. Tesisi geri alma diye bir şey yok. Orası Cemil Şeboy’un belediye başkanlığı’nda belediyeye verilmiş” ifadelerini kullandı.

 ‘’Bizim Üzerimizden Prim Yapıldı’’

Kendilerini rahatsız eden bölümün kendileri üzerinden prim yapılması olduğunu ifade eden Akay, “Bizi rahatsız eden bizden sonra bu olayın bizim üzerimizden prim yaptırılmak suretiyle basına yansıtılması bizi üzdü. Mağdur olan biziz. Olay saptırılmış ve başka yöne çektirilmiş. Basın yapmaz bunu ama arada sırada yanlış yapıyor. Çok fazla değerlendirilecek bir olay değil. Belediye başkanı düşünsün biz değil. Devlet adamı ciddiyeti bakanı ağırlamayı gerektirirdi” açıklamalarında bulundu. 


Akay: Bizim Üzerimizden Prim Yapıldı!



Yorumlar

  • allahım nasıl bir riyakarlıktır bu yahu.yağ gibi üste çıkıyorlar iki dakikada.
    kenan
    20 Ekim 2016 02:55

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Denizlispor, Kubilay Aktaş'ı kadrosuna kattı

Daha önce Kasımpaşa, Boluspor ve İstanbulspor'da da oynayan, Süper Lig'de 18 maçta görev yapan Kubilay Aktaş, bu sezon 5 lig karşılaşmasında formasını giydiği Gaziantep FK ile sözleşmesin...

İzmir'de Dün Gece Bunlar Yaşandı!

Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldırmalarıyla gerildi.


İzmir Yine Toz Duman

Ege'nin Sesi-Ali Arda PERK/ Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldı...

Kılıçdaroğlu Esnafın Sorunlarını Masaya Yatıracak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve esnaf teşkilatının onursal başkanı Mehmet Ali Susam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 Haziran’daki İzmir programını anlattı, Türkiy...


Gündoğdu'da Karnaval Havası

Taksim’de başlayan Gezi Parkı olaylarına İzmir’de direniş tam gaz devam ediyor.

İzmir’deki olaylar: AKP ilçe binası ateşe verildi

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için İzmir'de üç gündür devam eden gösteriler sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı eylemciler tarafından ateşe verildi.


Alsancak Savaş Alanı!

İzmir'de Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini protesto eden grup, Konak yönüne yürüyüşe geçti. Polis, grubun önünü kesip gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Daha sonra B...

Taksim'in Ateşi İzmir’e Sıçradı

Taksim Gezi Parkı’nda 4 gün önce başlayan direniş ateşi, bugün tüm Türkiye’ye birlikte İzmir’e de sıçradı.


Gezi Parkı eylemcilerine sınır ötesi destek

New York’taki Bryant Park’tan Taksim Gezi Parkı eylemcilerine öyle bir destek geldi ki… Bryant Park’ta çekilen videoda bakın neler söylüyorlar…

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Dilan Polat şikayetini geri çekti, dava düştü!

Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı gerekçesiyle dava açtığı Nez Demir hakkındaki şikayetini duruşmada geri aldı. Polat'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle dava düşerken...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR