Yukarı
140534

Ersu Hızır'dan Bomba Açıklamalar

13 Ağustos 2014 17:16

Ege'nin Sesi- Önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı söylenen, sonrasında emekliye ayrıldığı bildirilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, bir basın açıklaması düzenledi. Sağlık sorunlarının hayati risk taşıyacak duruma gelmesi üzerine, kendi isteğiyle emekliye ayrıldığını bildiren Hızır, belediyede taciz ve mağdur edilmeye çalışılarak ve mobbinge uğrayarak görev yapmak zorunda kaldığını söyledi.


Geçtiğimiz günlerde önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı, ardından da emekli olduğu bildirilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, “Kendi isteğimle emekli oldum” açıklaması yaptı. Hızır, Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
İzmir Büyükşehir Belediyesinde 1999 yılında Rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina’nın daveti üzerine ESHOT Genel Müdür Yardımcısı olarak başladığım görevimi, 2000 yılında ESHOT Genel Müdürü, 2007 yılından itibaren de Genel Sekreter olarak sürdürdüm.
 
Bulunduğum görevlerde; sizlerin desteği, bilgisi dâhilinde Belediyede aynı dönemde görev yaptığım her kademedeki çalışma arkadaşlarımla birlikte ekip anlayışıyla, özveriyle birçok projeyi hayata geçirdik. Ankara Belediyesinde 1979 yılında Mühendis olarak başladığım Belediyecilik deneyim ve kazanımlarıyla, İzmir ve İzmirliye hizmet ettik.
 
Yakın geçmişte yaşanan ve tarafıma birilerince atfedilmeye çalışılan bazı konularda da uzun Hukuk mücadeleleri sonucu açtığım davaların tamamını kazanarak birçok haksızlığa uğradığımı buna mukabil olarak da haklılığımı ispat etmiş bulunmaktayım.
 
Göreve iade konusunda açtığım davaları kazanmış olmamıza rağmen Yargı Kararları haksız ve mesnetsiz olarak uygulanmadığı gibi keyfi birçok uygulamayla da karşı karşıya gelmiş bulunmaktayım. Bu keyfi ve hukuk dışı yollarla engellenmeye çalışıldım. Yapılan bu Hukuk dışı ve Haksız uygulamaları da Yargı kararlarıyla iptal ettirerek; Bildiğiniz üzere 2013 yılı Aralık ayında Birçok Yargı kararının bileşimi olarak Genel Sekreterlik görevine geri dönmüş bulunmaktayım.
 
Göreve döndüğüm andan itibaren; Yargı Kararlarını hiçe sayan Hukukun Üstünlüğüne inanmayan malum çevrelerce Belediyede görev yapmam engellenmeye çalışıldı. Bunların bir kısmı basına yansımış olması hasebiyle bilgi sahibi oldunuz. Bir kısmını ise aldığım Devlet Terbiyesi ve Bürokratik anlayışım gereği sözlü ve yazılı uyarılar şeklinde ilgililere iletmeme rağmen son güne kadar Büyükşehir Belediye Başkanının bilgisi dâhilinde sürdürülmüştür.
 
Hukukun öngördüğü şekilde görevimi yapmaya çalışırken tarafıma karşı sorumlu olduğum konular dâhil bilgilerin, belgelerin saklanması, Hiyerarşik kuralların bazı bürokratlarca Hiçe sayılarak davranılması ve bu konularda Büyükşehir Belediye Başkanının bilgisi dâhilinde örgütlü bir şekilde gerçekleştirilmesi gibi keyfi davranışlarla taciz ve mağdur edilmeye çalışılarak sürekli, baskı altında tutulmaya çalışıldım. Ancak tüm engellemelere ve mobbinge rağmen görevimi eksiksiz olarak yerine getirdim.
 
İş yerinde yaşanan bu stresli ve uzun süreç sağlık problemlerini ortaya çıkarmıştır. Hassas bir kişiliğe ve karaktere sahip olmam sebebiyle de bu sağlık problemleri beni hayati risklerin oluştuğu birikim noktasına getirmiştir. Artan yoğun haksız ve keyfi uygulamaların yarattığı sıkıntı ve stres beni bir hayli rahatsız hale getirmiş, hayati sınırları zorlamaya başlamış olması üzerine doktorlarımın da önerisi ile 06. Ağustos. 2014 tarihinden geçerli olmak üzere asaleten yürüttüğüm Genel Sekreterlik kadrosundan emeklilik talebinde bulundum. Talebimin 06. Ağustos 2014 tarihinde Başkanlık makamınca uygun görülerek onaylanması ile 16 yıldır hizmet verdiğim İzmir Büyükşehir Belediyesinden ve yürüttüğüm Genel Sekreterlik görevinden Emekli oldum.
Emekli olmama rağmen başka konularda tarafıma yönelik malum çevrelerce kamuoyunda yaratılmaya çalışılan bilgi kirliliğinin ve gerçek dışı haberlerin yazılı basında ve bazı internet sitelerinde yer alması üzerine gerçekleri kamuoyu ile paylaşma gereği duymuş bulunmaktayım.
 
İzmir’de görev yaptığım 1999 yılından bugüne değin sevgisini, saygısını, hoşgörüsünü desteğini esirgemeyen başta tüm Belediye çalışanları olmak üzere Tüm İzmirli hemşerilerime sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.Yaşamın farklı alanlarında sağlıkla, mutlulukla, sevgiyle sizlerle birlikte olmak dileğiyle saygılarımla..

 



Yorumlar

  • Ersu Hızır'ı 2002 yılında ESHOT Umum Müdürü iken katıldığım bir ihalede tanıdım. İhale sonrası İzmir temsilcimize ve Holding yöneticilerimize iki vurgu yaptım. Türkiyede bu kadar şeffaf , adil ihaleler yapılabiliyormuş. Böyle dürüst Asarıatika yöneticilerde varmış? Dönemin Belediye Başkanı Merhum Piriştinaya'da mektupla teşekkürlerimizi iletmiştik. o İhale bizde kalmamıştı, ama bende ve şirket temsilcimizde derin, saygın iz bırakmıştı. Ersu Bey emekli olmuşssunuz öncelikle Hayırlı olsun.Yazılı açıklamanızda sağlık nedenleri ve size yaşatılanlar nedeni ile bu karara vardığınızı açıklıyorsunuz.Kaybeden Değerinizi bilmeyenlerdir. Bulut rumuzlu kişi bay/bayan belediyede görevlisinizki öyle vurgu yapıyorsunuz. Ersu Bey Genel Sekreterlikten Emekli oldum diyorsa odoğrudur. Bakanlık görevden alsa başka kadrodan emekli olabilir.Bu Hırs, bu Kin, bu Çekememezlik kalbinizi, gönlünüzü karartmış. Ersu Bey nasıl çalışkanlığı, dürüstlüğü, gerçekleştirdiği projeleriyle anılıyorsa, sizde çalışın ve eser bırakın. ''ALTIN ÇAMURA BATIRILMAKLA DEĞERİNİ YİTİRMEZ''
    Mekmet Ali Güll
    20 Ekim 2016 04:48
  • Evet emekli olduda;önce İçişleri bakanlığı görevden almıştı zaten;yine kendini mağdur gösterip puan almak istemiş..Her zamanki taktikleri bunlar. Geçiniz bilenler biliyor gerçekleri..
    bulut
    20 Ekim 2016 04:48
  • ersu beyin sıkınılarını dirileştiren neden nedir biliyormusnuz arkadaşlar?AZİZ KOCAOĞLU OTOKRASİSİ ERSU BEYİN BAHSETMİŞ OLDUĞU ÜZERE YÜKSEK DOZDA ''MOBİNG''UYGULUYOR EYLEMİNİ HAREKETE GEÇİRMİŞ DURUMDA..AZİZ KOCAOĞLUNUN ETRAFINDA VATAN HAİNİ İSRAİL TARİKATLERİ OLAN ''MASONLAR'' YIĞILMIŞ DURUMDA..İŞÇİLERE MOBİNG UYGULAYARAK İŞTEN ÇIKARILMALARINA NEDEN OLUYORLAR..BAZI ŞİRKETLERİN BAŞINDAKİ YÖNETİCİLER MASONDUR İZMİRLİLER..YANİ İSRAİL TARİKATLERİNE HİZMET EDEN YÖNETİCİLER MEVCUT DURUMDA..AMERİKAYA VE İSRAİLE HİZMET EDİYORLAR..ALDIĞIMIZ DUYUMLAR GARAND PLAZAYA AİT ASANSÖR RESTAURANTTA BAZI BELEDİYE YÖNETİCİELRİNİN DEFALARCA ÖZEL MİSAFİRLERİ OLARAK YEMEK VERİLİYOR..TARİHİ HAVAGAZINDA DA DEFALARCA MASONLARIN ROTARY KLÜBÜ ÜYELERİNE BÜYÜK ŞEHİR BÜNYESİNDE GÖREV YAPAN BAZI MASON YÖNETİCİLER ÖZEL MİSAFİRLERİ OLARAK YEMEK VERİYORLAR..CHP BÜNYESİNDE VAROLAN BİR ÇELİŞKİYİ AZİZ KOCAOĞLU AÇIKLAMAKTAN KAÇIYOR..ETRAFINDA İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ YÖNETİMİNDE MASON YAPILANMASI VAR ARKADAŞLAR..İŞÇİLER ÜZERİNDE UYGULANAN ''MOBİNG'' YANİ YILDIRMA POLİTİKASI GÜN GEÇTİKÇE HIZ KAZANIYOR..GARAND PLAZA,İZULAŞ,İZELMAN GİBİ ŞİRKETLERDE İŞÇİLERİN ÖZEL YAŞANTIISNI DA YAŞANMAZ BİR HALE GEİTİRİ DURUMA ULAŞTIRAN ''MOBİNG'' AZİZ KOCAOĞLUNUN BİLGİİ DAHİLİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR..BİRÇOK İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI MOBİNGLERLE..İZMİR CHP İL BAŞKANININ KARDEŞİ ABDULLAH ENGİNİN KAYINÇOSONUN DA KOORDİNATÖRLÜK YAPTIĞI VE YÖNETİMİN BAŞINDA BULUNAN HASAN İKAT İLE BİRLİKTE GRAND PLAZA ŞİRKETİNDE BAZI İŞÇİ VE SENDİKA ARKADAŞALRIMIZDAN EDİNDİĞİMİZ BİLGİLERE GÖRE YILDIRMA POLİTİKASI UYGULANIYOR..İZULAŞTA İZELMANDA DA AYNI POLİTİKALAR UYGULANIYOR..ERSU BEY DEDİKELRİNİZE KATILMMAK MÜMKÜN DEĞİL ÇÜNKÜ ŞUAN MOBİNG HALA ŞİRKETLERDE DEVAM EDİYOR VE BİRİLERİ SUSUYOR..İZULAŞTA REHA PEKERİN YÖNETİMİNDE DE MOBİNG DEVAM EDİYOR..GÜL ŞENERLE BAŞLAYAN VE İZDENİZDE DE DEVAM EDEN MOBİNG UYGULAMALRI DEVAM EDİYOR..ERSU DEDİKLERİ SOMUTLAŞTIRILARAK DEVAMLILIK GÖSTERİYOR..BU ARADA HAYIRLSISI OLSUN ERSU BEY..AZİZİ KOCAOĞLUNUN KURDUĞU OTOKRASİ YİNE DEVAM EDECEK..ETRAFINDAKİ İSRAİL TARİKATLERİNE ÜYE OLAN BAZI ŞİRKET YÖNETCİLERİ İLE (MASON YÖNETİCİLERLE )ACABA AMACI CHP YİMİ BİTİRMEK?
    whitecity
    20 Ekim 2016 04:48
  • Sayın Ersu Hızır beye emeklilik yaşamını bir kıyıya çekilerek geçirmesini tavsiye etmiyorum bence siyaset yapmaları bilgi ve birikimlerini bu alanda malum kişilere meydan bırakmamak için kolları sıvamasını isteriz CHP il başkanı İzmirli örgüte Aziz kocaoğlu belediyede çalışan kendilerinden olmayan tüm personele mobinge uyguluyorlar. Son yıllarda belediyeye alınan işçiler hangi parti taraftarı
    Ado
    20 Ekim 2016 04:48
  • Emekli olmuş , ayrılmış kişinin arkasından aslı astarı olmayan laflar edip çileden çıkarmışlar.Kim niye niçin yapar? Aziz Başkan bunları niye yanınd a tutar? Ersu Bey gibi sakin bir kişiyi bu kadar çileden çıkarttıklarına göre? Ersu Bey kötü söz sahibine aittir.Siz yine sukunetinizi koruyun, konuşmayın. bundan çok insan zarar görür. Aziz Başkan sizde yakınınızdakileri konuşturtmayın, insanları dedikodularla yıpratmalarına izin vermeyin. Bu tartışmanın sonu Hayra Alamet olmaz.
    Adnan Öztürk
    20 Ekim 2016 04:48

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Yerel seçimin ardından ilk defa yüz yüze gerçekleşen ve 45 dakika süren görüşmenin ardından açıklama ...

MHP'den kanun teklifi: TikTok bataklığa dönüştü, kapatılmalı

MHP Kırıkkale milletvekili Halil Öztürk, TikTok ile ilgili açıklamasında sosyal medya uygulamasının kapatılması gerektiğini belirtti. MHP'nin bu yönde bir kanun teklifi hazırladığını duyu...


Ahmet Davutoğlu'na sert yanıt: Siyasi kalpazan

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan sert yanıt geldi. Büyükataman, Davutoğlu için "Strateji...

Kurtulmuş, anayasa turuna CHP'den başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında ilk ziyaretini yarın CHP'ye yapacak. Yeni anayasa konusunda partilerle ilk teması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş gerçekleşt...


Sosyalistlerden 1 Mayıs için ortak karar: Taksim’e yürümek üzere...

1 Mayıs’a günler kala Halkevleri, Emek Partisi, Sol Parti, TİP ve TKH İstanbul il örgütleri aldıkları ortak kararı duyurdu. Açıklamada "Tüm İstanbullu emekçileri, Taksim’e yürümek üzere 1...

AKP’nin Taksim korkusu… Yurttaşa bariyer örülüyor!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı’na demir bariyerler getirildi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı’nı ve Gezi Parkı çevresine demir bariyerler getirildi....


CHP lideri Özel'den Bakan Ali Yerlikaya'ya 1 Mayıs telefonu: 'Gerekirse...'

CHP lideri Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması talebini yineledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'y...

Tahir Elçi cinayeti davasında savcı üç polis için beraat istedi

Tahir Elçi cinayeti davasında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı tutuksuz yargılanan üç polis için beraat istedi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, basın açıklaması yaptığı sı...


AKP yasakladı, DİSK anayasayı hatırlattı: 1 Mayıs'ta Taksim'e

DİSK, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nı yasaklayan duyurusunun ardından Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ilgili kararından bir bölümü resmi sosyal medya hesabından...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ oğlu Kurt Efe'yle dans ettiği anları paylaştı

Kıvanç Tatlıtuğ, ailesiyle birlikte Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Ünlü oyuncu, oğluyla kumsalda dans ettiği anları yayımladı. Son olarak SHOW TV'de yayınlanan 'Aile'de rol alan Kıv...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Horlama ne zaman tehlikelidir?

Her gece horluyorsanız, gün içinde de kendinizi uykulu ve yorgun hissediyorsanız, nedeni “uyku apnesi” olabilir. Genellikle erkeklerde görülen bu durumun sanıldığı kadar masum olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Orhan Altıntaş, ‘’Çünkü uyku sırasında solunum durmasına yol açarak, hayati tehlike yaratabilir’’ uyarısında bulundu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR