Yukarı
177135

9 ayda 35 kişi intihar etti!

29 Nisan 2017 15:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ‘OHAL Sürecinde Gerçekleşen İntiharlar’ başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen OHAL’in ardından, hakkında FETÖ’den işlem yapılan kişilerin ya da bu kişilerin yakınlarının intihar istatistikleri ele alındı.

Raporda, OHAL döneminde intihar eden 35 kişiden 13’ü evde, yedisi cezaevinde, biri nezarethanede, biri yurtta, sekizi çalışılan kurumda, beşi de sokakta yaşamına son verdiği belirtildi.

Buna göre, intihar edenlerin 17’si polis, dördü asker, dördü öğretmen, ikisi infaz koruma memuru, biri rehberlik uzmanı, biri kaymakam, biri cami imamı, biri savcı, biri mühendis, biri öğrenci, biri doktor, biri de diş hekimi.

‘Suçsuz olduğunu söyleyen insanların bunu kanıtlayabilecekleri hukuk yollarının kapatılması’ ve cezaevlerindeki işkence iddialarının intiharlarda ciddi bir artış yarattığı savunulan raporda, örgütsel bağlantısı nedeniyle ‘konuşmamak’ için intihar edenlerin olduğunun da iddialar arasında bulunduğunun altı çizildi.

İşte intihar eden o isimler ve görevleri:

1) ERGÜLÜ YILDIZ - Öğretmen

47 yaşındaki Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmen Yıldız, Çorum Sungurlu’da çalıştığı okulda Müdür Yardımcılığı yaparken FETÖ üyeliğinden açığa alındı, ardından da gözaltına alınıp adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, evinde kendini asarak intihar etti.

2) MUTLU ÇİL - Polis

Ankara Güdül’de görevli polis memuru Çil, 17-25 Aralık sürecinden sonra İstihbarat Daire Başkanlığından Ankara Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi. 2014’te “yasadışı telefon dinlemesi” iddiasıyla açığa alındı ve 4 ay tutuklu kaldı. Tahliye olduktan sonra ise Güdül’deki görevine atandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ikinci kez açığa alınınca bunalıma giren Çil, Güdül kaymakamlık binasına giderek tabancasıyla intihar etti.

3) MUHAMMET MERTOĞLU – Polis

15 Temmuz’da Bartın ili Ulus ilçesinin Emniyet Müdürü olan Levent Mustafaoğlu, darbe girişimi sırasında FETÖ üyesi olmayan polislere “Hiç direnmeyeceksiniz, teslim olacaksınız” diyor ancak ifadelere göreMuhammet Mertoğlu kabul etmiyor ve direniyor. Darbe girişimi başarısız olunca Mertoğlu Emniyet Müdürü olarak atandı. Daha sonra Mustafaoğlu ile ilgili soruşturmada odası aranmak istenen Mertoğlu, “Benden de mi şüpheleniyorsunuz” diyerek tabancası ile intihar etti.

4) HALİL GÖK – Polis

Düzce ili Akçakoca ilçesinde Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde görevli olan Gök, açığa alındığını öğrenince 21 Temmuz günü bodruma inerek tabancası ile intihar etti.

5) AHMET BEŞLİ – Polis

Hatay ili Belen İlçe Emniyet Amiri olan 39 yaşındaki Beşli, 10 Ağustos günü makamında gözaltına alınmak istenirken tabancasını teslim etmedi ve kafasına ateş ederek intihar etti.

6) EMRAH OĞUZ – Polis

Bayburt Emniyet Müdürlüğünde görevli 32 yaşındaki polis memuru Oğuz, FETÖ üyeliği gerekçesi ile açığa alındığını öğrenince 3 Ekim’de tabancasını teslim etmek üzere Emniyet Müdürlüğüne gitti. Ancak bina yakınlarında tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti.

7) ADEM TIRAŞ – Polis

Mersin ili Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 26 yaşındaki polis memuru Tıraş, FETÖ üyeliği gerekçesi ile açığa alındığını öğrenince silahını teslim etti. Daha sonra ise 4 Ekim günü sivil kıyafet ile bir parkta, başka bir tabanca ile intihar etti.

8) HAKKI TOPAL – Polis

Çorum İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 42 yaşındaki 2 çocuk babası ve 19 yıllık polis memuru Topal, açığa alındığını öğrenince kendi aracıyla ormana giderek, bir ağaca bağladığı iple kendini astı.

9) LEVENT ÖNDER – Yarbay

3. Komando Tugay Komutanlığında görevli Kurmay Başkan Vekili Yarbay Önder, Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişimine engel olamadığını düşünerek ve yaşananları hazmedemeyerek ruhsal çöküntü içerisine girdi. Gönüllü olarak savcılığa ifade de veren Önder, sabahın erken saatlerinde beylik tabancası ile evinde intihar etti.

10) İSMAİL ÇAKMAK – Yarbay

23. Motorlu Piyade Alayı Tabur Komutanı olan Çakmak, tutuklandığında verdiği ifadede, alay komutanının toplumsal olay var diyerek Kartal Köprüsü’ne gönderdiğini, darbe girişimini burada öğrendiğini, ardından da birliğe kışlaya dön emri verdiğini belirtmiş. Silivri Cezaevinde merdiven boşluğunda kendini çarşafla asarak intihar etti.

11) ÖNDER IRMAK – Astsubay

Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığına bağlı 1. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Irmak, darbe girişimi sonrası tutuklanarak Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Nezarethane yanındaki tuvalette bulunan kimyasal temizlik malzemesini içerek intihar etti.

12) ÖMER ÇUBUKLU – İnfaz Koruma Memuru

Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevinde görevli Çubuklu, FETÖ operasyonu kapsamında İzmir’de tutuklandı. 2 No’lu F Tipi Cezaevi Kabul Bölümündeki odada eşofman ve ayakkabı bağcığı ile intihar etti.

13) ENVER ŞENTÜRK – İnfaz Koruma Memuru

Adıyaman E Tipi Cezaevinde görevli, evli ve 1 çocuk babası olan 31 yaşındaki Şentürk, FETÖ soruşturması çerçevesinde görevinden uzaklaştırılınca, gece geç saatlerde apartmanın merdiven boşluğunda kendini asarak intihar etti. Şentürk’ü sabah evden çıkan komşuları buldu.

14) MUSTAFA GÜNEYLER – Öğretmen

Bilecik Osmaneli Çok Programlı Lisesinde elektrik elektronik dersi öğretmeni olan 50 yaşındaki Güneyler, FETÖ soruşturması çerçevesinde meslekten ihraç edilince, bir nota vasiyetini yazdıktan sonra tüp gazı açarak evinde intihar etti.

15) ALİ DEREBAŞI – Rehberlik Uzmanı

Kayseri Kocasinan Barbaros Anaokulu Müdürü olan, evli ve 3 çocuk babası 42 yaşındaki Derebaşı’nın eşi FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Yeni eğitim yılının ilk günü Anaokuluna giden Derebaşı, müdür yardımcısının odasında kendini asarak intihar etti.

16) MEHMET KARADOĞAN – Öğretmen

Muğla Ortaca’da öğretmenlik yapan, evli ve 2 çocuk babası 37 yaşındaki Karadoğan, Afyon’da görev yaptığı dönemde arkadaşları ile ortak kullandığı internet hattı üzerinden FETÖ ile bağlantılı yasaklı bir siteye girdiği gerekçesi ile açığa alındı. Ağabeyini ziyarete giderken arabasında av tüfeğini çenesinin altına dayayarak intihar etti. Karadoğan’ın cebinden ailesine ithafen yazılmış “Beni affedin, doğru olan yol buydu” yazılı bir kağıt bulundu.

17) BEHÇET EMDİ – Öğretmen

Safranbolu Misak-ı Milli Ortaokulunda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan, 43 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Emdi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hemşire olan eşi ile birlikte ihraç edildi. Gözaltına alınan Emdi, Karabük T Tipi Cezaevinin koğuş tuvaletinde kendini ayakkabı bağcığı ile asarak intihar etti.

18) NECMİ AKMAN – Kaymakam

Manisa ili Ahmetli ilçesi Kaymakamı olan Akman, darbe girişimi sonrası 17 Temmuz günü görevden alındı. 20 Temmuz günü konutunu koruyan polis memurunun belindeki tabancayı ani bir hareket ile alarak kafasına ateş edip intihar etti. Ailesine yazdığı 6 sayfalık mektupta FETÖ ile ilgisinin olmadığını anlatan Akman’ın, yazdığı notta ailesine kara leke bulaştırmayı kabullenemediği ifade edildi.

19) HASAN TAŞTAN – Cami İmamı

Hakkari’de öğretmen olan oğlu FETÖ üyeliği suçlaması ile tutuklanınca, Mersin Toroslu’da Zeytinli Bahçe Camiinde cemaatle yatsı namazını kıldıktan sonra lojmanına giden 53 yaşındaki Taştan, evin kapısına kendini asarak intihar etti.

20) SEYFETTİN YİĞİT – Cumhuriyet Savcısı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ operasyonu çerçevesinde tutuklanan 47 yaşındaki Yiğit, Bursa H Tipi Cezaevi tuvaletinde iple kendini asarak intihar etti.

21) CAHİT KORKMAZ – Polis

Bursa Osmangazi Çekirge Polis Merkezinde arşiv sorumlusu olan 44 yaşındaki Korkmaz, olaydan yarım saat önce çay içtiği mesai arkadaşlarına “Namaz kılıyorum diye beni de FETÖ operasyonlarına dahil ederler mi, hapse atarlar mı, ailem perişan olur mu? ByLock dinlemelerine takılır mıyım, çok korkuyorum” ifadelerini kullanmış. Namaz kıldıktan sonra dinlenme odasında kalbine ateş ederek intihar etti. Ailesine bıraktığı notta, “Sizleri seviyorum, intiharımda sizlerin bir etkisi yok. Sadece korkum beni bu duruma getirdi.” yazdığı belirtildi.

22) İRFAN KIZILARSLAN – Albay

Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı olan Kızılarslan, FETÖ soruşturmasında ihraç edilip tutuklandı. Gönderildiği Tokat Çamlıbel T Tipi Cezaevinde ayakkabı bağcığı ile hücrede kendini pencereye asarak intihar etti.

23) BURAK AÇIKALIN - Mühendis

İstihbarat Daire Başkanlığında mühendis olarak çalışan Açıkalın’ın, Milli İstihbarat Teşkilatının 20 bin kişilik FETÖ listesini örgüte sızdırdığı ve “Fuat Avni” isimli Twitter kullanıcısına bilgi aktaran isimlerden biri olduğu iddia edildi. Tutuklandıktan sonra gönderildiği Kırıkkale Hacılar F Tipi Cezaevinde intihar etti.

24) HASAN HÜSEYİN CAN – Polis

Hatay Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli 46 yaşındaki polis memuru Can, FETÖ üyeliği gerekçesi ile açığa alındı, daha sonra gözaltına alınıp adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İki çocuk babası Can, 30 Kasım akşamı ailesi evde yokken tabancası ile intihar etti.

25) MEHMET OLDUM – Polis

Çorum ili Osmancık ilçesinde görevli 34 yaşındaki polis memuru Oldum, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Girdiği psikolojik bunalım sonrası evinde kendini asarak intihar etti.

26) HAYRULLAH TAMTÜRK – Polis / Komiser Yardımcısı

Bilecik ilinde komiser yardımcılığı görevini yürüten 40 yaşındaki Tamtürk, FETÖ iltisakı iddiası ile ihraç edildi. Eşi ve çocuklarıyla Sakarya’ya kayınpederinin evine giden Tamtürk, burada ev boş iken kendini tavana bağladığı ip vasıtasıyla asarak intihar etti.

27) ORHAN ÇETİN - Doktor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde biyokimya asistanı doktor Çetin, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Bunun üzerine ağır bir bunalıma giren Çetin, çalıştığı hastanenin 10. katından atlayarak intihar etti.

28) ZEKİ CEZAYİRLİOĞLU - Polis

Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde görevli 23 yıllık polis memuru Cezayirlioğlu, FETÖ iltisakı iddiası ile açığa alındı. Daha sonra görevine iade edilen ancak geçirdiği ağır bunalımı atlatamayan polis memuru, önce tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulundu, ardından bir hafta sonra ise eşi ve iki çocuğu da evdeyken beylik tabancası ile intihar ederek hayatına son verdi.

29) SADULLAH KARA - Polis

İstanbul Kartal’da Anadolu Adalet Sarayı’nda görevli polis memuru Sadullah Kara FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Adliyedeki polis merkezine gelen yetkililer silahını ve kimliğini isteyince Kara, tabancası ile kafasına ateş ederek intihar etti.

30) İZZET AKDAĞ –Polis

Mersin’de Toroslar ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Osmaniye Karakolu’nda görev yapan polis memuru İzzet Akdağ, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı ancak daha sonra görevine iade edildi. 3 çocuk babası olan Akdağ, göreve geri atanmasından 2 ay sonra aracında beylik tabancası ile intihar etti. Akdağ’ın intiharında, soruşturma sürecinde yaşadığı bunalımın etkisinin olduğu iddia edildi.

31) MUSTAFA SADIK AKDAĞ – Diş Hekimi

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan 34 yaşındaki Mustafa Sadık Akdağ, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı ancak sorgunun ardından serbest bırakıldı. Ancak bu olayın etkisinden kurtulamayan Akdağ, Trabzon’da kaldığı evde tabancayla başına ateş ederek intihar etti. Akdağ arkasında, "Ölümümden kimse sorumlu değildir. Bana bir suç atıldı. Bu suçu bana atanları Allah’a havale ediyorum" yazan bir not bıraktı.

32) FATİH EZBER - Polis

Eylül ayında Trabzon ili Çarşı Karakol Amirliğinde görevli iken FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 36 yaşındaki Ezber, ocak ayında görevine iade edildi. Daha sonra Sürmene Emniyet Müdürü olarak atanan evli ve 2 çocuk babası Ezber, arkasında "Ailem ve yakınlarım sizi üzmek istemezdim, beni affedin" yazılı bir not bırakarak beylik tabancası ile intihar etti.

33) MEHMET ÖZTÜRK - Polis

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevliyken FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen ardından da tutuklanan 25 yaşındaki Öztürk, tutuklu bulunduğu cezaevinde gömleği ile kendini asarak intihar etti.

34) KAMİL İSMAİL AYDIN – Öğrenci

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencisi olan 19 yaşındaki Aydın, babasının FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanması üzerine bunalıma girerek intihar etti. Kamil İsmail Aydın’ın babası olan, İnönü Üniversitesi Tıbbi Pataloji Bölüm Başkanı iken kapatılan Bank Asya’da hesabı bulunduğu gerekçesi ile tutuklanan Prof. Dr. Nasuhi Engin Aydın uzun süreden bu yana cezaevinde bulunuyordu. Yükseköğretime Geçiş Sınavında ilk 500’e giren Aydın, babasının tutukluluğuna dayanamayarak kaldığı öğrenci yurdunda intihar etti.

35) HASAN ERKUŞ – Polis

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı duyurulan 9.103 Emniyet teşkilatı mensubu arasında ismini gören TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli polis memuru 23 yaşındaki Erkuş, evinde beylik tabancası ile intihar etti. İntihar etmeden önce yakınlarını aradığı ve sosyal medya hesabına “Ben vatan haini değilim. Vatanıma hiçbir zaman ihanet etmedim.” diye yazdığı iddia edildi.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İmamoğlu projelerini tek tek anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'daki Temel Atma Töreni'nde konuştu. İmamoğlu, Çatalca’da yağmur suyu kaynaklı taşkınlarda yaşanması muhtemel can ve mal ...

Ülkü Ocakları Başkanı da kullanmış!

Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı'yı suikastin ardından kaçıran 06 AT 5021 plakalı araç tespit edildi. Bu aracın daha önce Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kul...


10 ilde PKK operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde bölücü terör örgütüne yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonlarında 72 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklama...

CHP’li Üsküdar Belediyesi, Bakan Koca'nın hastanesinin inşaatını durdurdu!

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin inşaatını durdurdu.


Sinan Ateş suikastine ilişkin iddianamede yer verilmemişti: Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamede yer bulamayan Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı. Ateş, Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde yakalandığını hatı...

Arabistan ve Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Türkiye'nin yarından itibaren Arabistan ve Afrika'dan gelen çöl toz...


Yargıtay Başkanı seçimi 35. turda da sonuçsuz kaldı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 35. tur oylamasında da hiçbir aday seçilme yeterliliğini sağlayamadı. Yargıtay...

Erzincan-İliç’teki maden faciası araştırılacak

9 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasını araştırmak üzere kurulan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'a geldi. Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen...


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarih verdi: MHRS'de yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni düzenlemeye ilişkin, 9 Mayıs Perşembe günü bir basın toplantısı yapılmasının planlandığını belirterek, "Sağlık ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Arka Sokaklar'a bir transfer daha... Ünlü oyuncu bu kez şaşırtacak!

Kanal D’nin cuma akşamları yeni bölümleri ile izleyici karşısına çıkan dizisi Arka Sokaklar; Şevket Çoruh ve Oya Okar’ın yeniden kadroya katılması ile büyük ses getirdi. Yaşanan bu gelişm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bahar yorgunluğuyla baş etmek için 6 öneri

Baharla beraber değişmeye başlayan gece-gündüz süreleri ve iklim şartları ile beraber vücudumuzun yeni oluşan şartlara uyum sağlamaya çalıştığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, ‘bahar yorgunluğu’ olarak tanımlanan bu dönemde yaşanması muhtemel fiziksel ve psikolojik değişimlerle baş edebilmek için yapılabilecekleri anlattı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR