Yukarı
184730

KESK heyetine skandal

30 Temmuz 2017 12:40

Devlet Personel Başkanlığı, toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde KESK’in bildirdiği heyeti, “KHK ile ihraç edildikleri gerekçesi ile” kabul etmedi. KESK Eş Genel Başkanı Gezen ise listedeki üç ismin ihraç edilmediğini belirtti.

Hüseyin Şimşek / Birgün -  Devlet Personel Başkanlığı, salı günü gerçekleştirilecek dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleri için Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) bildirdiği heyeti “KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle” reddetti.

Yeni bir heyet listesinin bildirilmesi istenen KESK yönetimi karara tepki gösterdi. KHK ile ihraç edilmelerinin görüşmelere katılmaya engel olmadığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “KHK ile ihraç edildiği söylenen arkadaşlarımız Yusuf Şenol, Özgür Yılmaz ve İsmet Aslan hakkında herhangi bir KHK bulunmuyor. Tamamen hatalı ve art niyetli bir karar. İtiraz edeceğiz” dedi.

Devlet Personel Başkanlığı’ndan gönderilen ve Başkan Vekili Enes Polat imzalı yazıda, KESK’in dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerine katılmak için gönderdiği Eş Genel Başkanlar Aysun Gezen ile Mehmet Bozgeyik ve Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol, uzmanlar Özgür Yılmaz ile İsmet Aslan isimlerinin KHK ile mesleklerinden ihraç edildikleri için görüşmelere katılamayacağı öne sürüldü.

Yazıda, “KHK ile terör örgütlerine veya MGK tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olması nedeniyle kamu görevinden çıkarıldıkları tespit edilmiştir. Yeni temsilcilerin belirlenerek başkanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir” denildi.

‘Bu girişimlere boyun eğmeyeceğiz’

Devlet Personel Başkanlığı’ndan gönderilen skandal yazıyı KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ile Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol BirGün’e değerlendirdi.

Görüşmeler için bildirdikleri heyetin KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle kabul edilmemesinin 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu’na aykırı olduğunu belirten KESK Eş Genel Başkanı Gezen, “Görüşmelere katılmamızla ilgili Kanun’da herhangi bir engel bulunmuyor” dedi.

Uluslararası sözleşmelere ve Anayasa’ya aykırı, keyfi bir yazı yazıldığının altını çizen Gezen, KHK ile ihraç edildiği belirtilen üç isim hakkında böyle bir kararın olmadığına dikkat çekti. Gezen, “Yazının keyfi olduğunu, KHK ile ihraç edilmeyen, kamu kurumunda çalışmayan arkadaşlarımızın öyleymiş gibi gösterilmesinden anlayabiliyoruz. İtiraz dilekçemizi hazırladık. Yarın sabah gerekli mercilere ileteceğiz. Ortada fahiş bir hata var. Seçme ve seçilme hakkımız sendikamızın tüzüğüyle ve Anayasa ile güvence altına alınmış durumda. Bu hakkımız ihlal ediliyor. Bu tamamen sendikayı yıpratmak ve AKP güdümlü bir hale getirmek için yapılmıştır. Konfederasyonumuz bu girişimlere boyun eğmeyecek” dedi.

‘Kimin gideceğine biz karar veririz’

KHK ile ihraç edildiği ifadesinin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol ise “Çalışanlarımızın pozisyonu, KHK ile ihraç edilsin edilmesin, Devlet Personel Başkanlığı’nı ilgilendirmez. Çalışanlarımızın oraya gidip gitmemesi bizim vereceğimiz bir karar. Arkadaşlarımız yasal haklarını kullanarak Genel Kurul’da Eş Genel Başkanlığa seçildi ve o masada görüşmelere katılmaya hakları var” dedi.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kartla market ve AVM’de 432.5 milyar harcadık

Yılın ilk 3 ayında kredi kartı harcamalarındaki artış yüzde 100’ü aştı. Gıda, market, AVM ve akaryakıt harcama grupları, yüzde 33.7’lik pay ile toplam kredi kartı harcamalarının 3’te 1’in...

Konut piyasasında son durum: Sektör temsilcileri değerlendirdi

Merkez Bankası’nın son verilerine göre konut fiyatları mart ayında Türkiye genelinde reel anlamda ilk kez geriledi. Satılık daire fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre nominal ola...


Reel efektif döviz kuru endeksi nisanda yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan geçici verilere göre, 2003=100 bazlı reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında geçen ay bir önceki aya kıyasla 1,67 puan...

AB: Çin'in sübvansiyonları, Avrupa için tehdit

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'in elektrikli araç ve çelik endüstrilerine yönelik devlet sübvansiyonlarının Avrupa endüstrileri için ciddi bir tehdit oluş...


Rekabet Kurumu'ndan META'ya 335,7 milyon TL ceza

Rekabet Kurulu, sosyal medya şirketi META'nın, Türkiye'deki tüm 'Threads' kullanıcılarının profillerini devre dışı bırakarak uygulamanın faaliyetlerini sonlandırması üzerine, daha önce al...

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları martta geriledi

Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), martta aylık bazda yüzde 0,4 düştü. Avrupa İstatistik Ofisi, Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin mart ayı ÜFE verilerini açıkladı.


Borsa günün ilk yarısında geriledi

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 8,06 puan azalışla 10.268,83 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 49,4 milyar ...

Japon yeni yeniden düşüşe geçti

Negatif faizleri sonlandırarak martta 17 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesiyle dikkatleri üzerine çeken Japonya Merkez Bankası (BoJ), ulusal para biriminin dolar karşısında keskin ...


Merkez Bankası'ndan 'hizmet enflasyonu' vurgusu

Merkez Bankası nisan ayına ilişkin kaleme aldığı enflasyon değerlendirmesinde, hizmet grubundaki artışlara dikkat çekti. Merkez Bankası (TCMB), 3 Mayıs'ta yayınlanan nisan ayı enflasyon v...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya'dan öğrencilere yardım eli

KOMEDYEN Hasan Can Kaya’nın şarkıcı Haluk Levent’in kurucu başkanı olduğu AHBAP Derneği tarafından Hatay’da inşa edilen bir lisedeki müzik sınıfının tüm masraflarını üstlendiği ortaya çıktı.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Stresi yenmenin en kolay yolu

Bir uzman, stresi yenmenin sırrının dışarı çıkmak kadar basit olabileceğini söyledi. ABD merkezli çocuk doktoru Dr. Vanessa Slots, yaptığı açıklamada, "Açık havada olmanın bizim için pek çok şaşırtıcı faydası var" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR