Yukarı
184893

Uyku Festivali için 3 bin 516 başvuru

01 Ağustos 2017 12:04

BU yıl 15-17 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan ve kurayla belirlenecek 200 kişinin yanlarında getirecekleri bir kişiyle katılacakları Buca Belediyesi Teknolojik Uyku Festivali'ne 3 bin 516 kişi başvuruda bulundu. 

Buca Belediyesi, Radyo Romantik Türk ile dünyada bir ilke imza atarak geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği  'Teknolojik Uyku Festivali'nin ikincisi için hazırlıklara hız verdi. 15-17 Eylül tarihlerinde Buca Kaynaklar bölgesinin eşsiz doğasında gerçekleşecek Teknolojik Uyku Festivali'nin bu yıl ki başvuruları sona erdi. 10 Temmuz'da başlayan ön kayıtlar 31 Temmuz'da biterken, bu ilginç festivale Türkiye'nin 35 farklı ilinden 3 bin 516 kişi başvuruda bulundu. Cep telefonu, tablet gibi iletişim cihazlarının alınmadığı festival alanında farklı bir deneyim yaşamak isteyen maceraseverler için www.uykufestivali.com üzerinden yaptıkları başvurunun ardından ağustos ayında yapılacak noter çekilişi için heyecanlı bir bekleyiş başladı. Festivale kurayla belirlenecek 200 kişinin yanlarında getirecekleri bir kişiyle birlikte toplam 400 kişi katılacak.

TEKNOLOJİ UYKUYA YATACAK

Teknolojik Uyku Festivali'ne katılma şansı yakalayan katılımcılar, sanal dünyanın bilgi kirliliğinden ve ilişkileri kopartıp yalnızlaştıran yapısından 48 saat kopma cesaretini gösterecek. Yaşayacakları ilginç deneyim öncesi cep telefonu, tablet gibi teknolojik cihazlarını festival alanı girişinde yetkililere teslim edecek olan katılımcılar 2 gün boyunca doğanın, arkadaşlığın, yüz yüze iletişimin ve doyumsuz lezzetlerin keyfine varacak. Buca Kaynaklar'ın eşsiz doğasında teknolojiyi uykuya yatıracak olan festivalin misafirleri, doğanın kollarında yepyeni arkadaşlıkları, yüz yüze kurmanın ayrıcalığını yaşayacak.

DOĞADA KİTAPLARLA BAŞBAŞA

Tamamen ücretsiz olan festivalde yemyeşil doğanın içinde kurdukları çadırlarında veya özel düzenlenen alanlarda dinlenme fırsatı yakalayacak olan katılımcılar, yeni insanlarla tanışıp birbirinden renkli oyunlar ve etkinliklerle teknolojisinin dünyanın güzelliklerini tadacak. Festival, doğanın kendine has sessizliğinde kitap okuyup dinlenmek isteyenler için kitaplarla çevrili okuma bölümü, yeşile ve oksijene doymak isteyenlerin adresi ise doğa yürüyüşleri ve çeşitli spor aktiviteleri sunuyor.

UNUTULMUŞ OYUNLAR

Festival katılımcıları, zamanımızda unutulmaya yüz tutmuş; kaynaşmayı, dayanışmayı ve arkadaşlığı öğreten yakan top, ip çekme, çuval yarışı gibi onlarca oyunu hep birlikte oynama fırsatı da yakalayabilmenin yanında, akşam saatlerinde yakılan dev kamp ateşi etrafında toplanıp dostluk, kardeşlik şarkıları söyleyebilecek.

ORGANİK ÜRÜNLERLE MUHTEŞEM LEZZETLER

Festivalin unutulmaz sahnelerin başında ise Türk mutfağının doyumsuz lezzetlerini sunan organik gıda ürünlerinden seçilip, hazırlanan açık mutfağı olacak. Festival alanına kurulan organik vitamin barından istediği sebze meyveyi alan misafirler, işin ehli ustalardan ilginç yemeklerin yapımını öğrenecek.

İZMİR, (DHA)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR