Yukarı
199753

Hayal Bornova Projesi'nden ilk kez bahsetti

18 Ocak 2018 12:22

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ- Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, katıldığı bir TV programında, Bornova Belediyesi’nin yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı.

CHP'li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kent gündeminde yer alan pek çok konuya dair önemli mesajlar verdi.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞLENİRKEN EĞİTİM ALACAKLAR”

Hayal Bornova Projesi’nden ilk kez bahseden Başkan Atila, “Çocuklarımızın daha huzurlu yaşaması, iyi eğitim alması bizim için çok önemli. Çocuk Dünyası Projemiz, bir mimarlık yarışmasıyla belirlendi. Ve ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki ay içinde temelini atmayı planlıyoruz ve 2019 yılı Mart veya Nisan ayına kadar projeyi tamamladığımızda Bornova, İzmir ve Türkiye çok önemli bir Çocuk Dünyası, Çocuk Müzesi Projesi kazanacak. Burası öncelikle İzmir’de yaşayan çocuklar için çok özel olacak. Ama çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’den ve dünyadan buraya çok önemli katılımların olacağını düşünüyoruz. Ve bu proje için de çocuklarımız çok küçük yaşta yeni mesleklerle tanışacaklar, yeni deneyimlere sahip olacaklar. 4800 metre kare kapalı alanda bulunan Çocuk Dünyası’nın içinde aynı zamanda deprem parkımız olacak, deprem simülasyon alanımız olacak. Çocuklarımız gerçekten eğlenirken, eğitim alacak. Buna destek olması için Karaçam Köyü’nde 32 dönümlük alanda Çocuk Köyü projemiz var. Burada çocuklarımızın özellikle sportif faaliyetlerle, tarımla uğraşması ve doğayla iç içe olması için özel bir proje. Onun için de önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacağız ve bu sene içinde temelini atmış olacağız. Bununla birlikte bir de ‘Hayal Bornova’ projemiz var. Pınarbaşı bölgemizde 24 dönümlük bir alanda yapılacak. Çocuklarımızın gelip, zamanını iyi değerlendirdiği özel tematik bir park olacak ve hayal bir Bornova olacak. Burada amacımız; bölgemizin, yakın çevremizin önemli ögelerini, dominant figürlerini ortaya koyup, onlarının maketleriyle birlikte çocuklarımızın kendi ölçeklerinde yaşayabildikleri özel bir alan yaratmak. Burada çocuklarımız için bir Tay Park da olacak. Bu proje kentimize vizyon katacak.

Kent ile ilgili hedeflerimizi anlatırken hep şunu söylüyorduk; bu kent sanayi kenti, İzmir’in en önemli sanayi merkezi ve Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biri. Dolayısıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Tabi bir nebze bizim çevre kirliliğimizi artıran bir durum. Yine eğitim kenti olması sebebiyle, bölgenin en büyük üniversitelerinden Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi burada, kolejler, devlet okulları, anaokullarıyla birlikte en önemli eğitim merkezlerinden biri Bornova. Bizde görevimiz süresi boyunca turizm ve tasarım kent Bornova demiştik. Yaptığımız çalışmalarla kentimize güzellikler katmaya çalıştık ve katmaya da devam edeceğiz” dedi.

ÖZKANLAR PAZARI NE OLACAK?

Bir süredir ne olacağı konuşulan Özkanlar Pazarı ile ilgili konuşan Atila, “Özkanlar Pazarı esasında bizim sınırlarımız içerisinde değil. 2009 yılında maalesef Mansuroğlu, Manavkuyu ve Osmangazi Mahallelerimiz Bayraklı’ya bağlandı. Tabi biz bunun acısını yaşadık. Orada yaşayan vatandaşlarımız da bu üzüntüyü yaşadılar. Şimdi de ayrı ilçelerdeyiz. Ama hala Özkanlar’ı Bornova’da sanan bazı vatandaşlarımız var. Orası Bayraklı bölgemize ait ve Pazar yeri hukuki bir süreçten dolayı kapatıldı. Bu yeni tartışmada da viyadük altına taşınması düşüncesi ortaya konulmaya çalışılıyor. Viyadük altı karayollarına bağlı. Bununla ilgili defalarca önceki belediye başkanlarımız döneminden beri talepler yazıldı. Bu taleplerin hepsi ret edildi, özel bir firmaya verildi. Şu an da otopark olarak da hizmet vermekte. Esnafımızın sağlıklı ve doğru şekilde iş yapması, her pazarcı esnafımızın ve Bornova’daki çalışan esnaflarımızın en iyi şekilde iş yapması için biz elimizden gelen bütün katkıyı koymaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“TARİHİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YER”

Ata Anı Evi’ne ilişkin açıklama yapan Başkan Olgun Atila, “Bel Kahve ve Ata Anı Evi bizim ve tarihimiz için çok önemli bir yer. Biz bunun bilinciyle burayı hemen restore ettik. Geçtiğimiz 9 Eylül’de hemşehrilerimizin hizmetine açtık. Buraya gelen, ziyarette bulunan vatandaşlarımızın memnuniyeti bizi ayrıca memnun ediyor. Ata Anı Evi’nin bizi açımızdan tarihimiz açısından çok önemli olduğunu, Atatürk’ümüzün 9 Eylül öncesinde buraya gelip, savaş stratejilerini yönettiği ve İzmir’e baktığı ve İzmir’e bir şey olmasından çok korktuğunu ifade ettiği bir yer. Ayrıca Kurtuluş Savaşımızın tamamlandığı süreç için de tarihi bir alan.

Sadece buraya 1 yıl boyunca 20 bine yakın ziyaretçi geldi. Burası aynı zamanda bir kütüphane, burada sinevizyonlarımız var. Burada önemli toplantılarımızı ve önemli konuklarımızı ağırlıyoruz. Ben her zaman şunu söylüyorum; biz Bornova Belediyesi olarak bağış kabul eden bir belediye değiliz ama Ata Anı Evi’ne, Atamızla ilgili hediyeleri olan, elinde tarihi eserleri bulunan, önemli kitapları bulunan vatandaşlarım buraya hediye edebilirler. Burası hepimizin yeri. Her geçen gün anı evimiz gelişiyor. Bizim hedefimiz; her 9 Eylül’de yeni hediyelerle 9 Eylül’ümüzü kutlamak” ifadelerini kullandı.

“PROJELERİMİZİN ÜSTÜNE BİR O KADAR DAHA PROJE EKLEDİM”

2018 yılı bütçesiyle ilgili ve neler yapacağından bahseden Başkan Atila, “Öncelikle elimizdeki projelerimizi tamamlayacağız. Ve üzerine yeni projeler ekleyeceğiz. Şuan devam eden Doğanlar Kültür Merkezi Projemiz var, Ağustos ayı gibi hizmete kazandırmayı hedefliyoruz. İçinde düğün salonu, Dost Market, kadınlarımız için toplantı merkezi, meslek-hobi kurslarının bulunduğu bu yer Doğanlar için önemli bir buluşma merkezi haline gelecek. Yine Atatürk Mahallesi’nde Pazar yeri, kadınlarımızın spor yapabileceği spor salonu ve sosyal tesislerinde içinde bulunduğu tesisimizi de aynı aylarda tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun dışında stadyumumuzun her gün eksiklerini tamamlıyoruz. Ve hizmetlerimiz devam ediyor. Çocuk Dünyası dedik, temelini atacağız. Hayal Bornova Projesinin projeleri bitmek üzere. Yine Çocuk Köyü Projemizin temelini atmayı hedefliyoruz.

Bütün projelerimiz, stratejik planımızdaki hedefimize göre devam ediyor. Biz aday olduğumuzda ortaya koyduğumuz projelerimizin tamamına yakınını ya gerçekleştirdik ya da süreç içerisinde devam ediyor. Bütün bunların üstüne bir o kadar daha proje ekledim. Bunların hepsini vatandaşlarımızın, üniversitelerimizin, yeni kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle yapmak en büyük arzumuz. Bunları görevimiz süresince tamamlamaya çalışacağız” dedi.

“BİZ NE YAPABİLİRİZ DİYE BAKTIK”

İstihdam sorununa ilişkin konuşan Atila, “Bu sorunu aşmak için öncelikle bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarıyla, esnaflarımızla bir araya gelerek onların ihtiyaçlarını oluşturduk. Gelen CV’lerimizi onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu şekilde iş bulma noktasında önemli çabalar sarf ettik. Bunun dışında biz ne yapabiliriz diye baktık. Biz ne yapabiliriz diye baktığımızda da MTK Çarşımız, Ege Üniversitesiyle birlikte 5’inci dönem kursumuzu tamamladık ve yüzde 100 iş garantili. Kadınlarımıza dikiş-nakış kurslarımızı verdik. Her dönem kadınlarımız muhtarlarımızın da sayesinde daha çok insana ulaşarak bu hizmetleri tamamladık. Şimdi 6’ıncı kurs başlayacak. Bunun dışında Mutfak Atölyemizi hayata geçirdik. Bu kursun da 1’inci kurs tamamlandı, 2’inci kurs da tamamlanmak üzere. Yaklaşık 105 tane gencimiz, arkadaşımız orada eğitim almakta ve eğitim alırken de çalışmakta. Bu arkadaşlar buradan yüzde 100 iş garantili mesleklerine kavuşacaklar.

Bu kursların devamlı ve sürekli olması çok önemli. Kentin ekonomisine de yetişmiş eleman yetiştirerek katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bir nebzede olsun bu işsizlik sorununu çözmeye çalışıyoruz. Bu çok büyük bir sorun. Biz ne kadar çözmeye çalışsak da yine ülke gündemi açısından, ülke ekonomisi açısından, genel siyaset açısından değinilmesi gereken bir konu. Biz bu konuyu kendi kanaatimizle ve gücümüzle çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİKLE MECLİSTEN GEÇMESİ GEREKİRDİ”

Taşeron yasasına da değinen Başkan Olgun Atila, “Bu yasanın öncelikle meclisten geçmesi gerekirdi. Biz yaptığımız bütün projelerde meclis üyelerimizin oy birliğini almasına özen gösteriyoruz. Bizim yönetim anlayışımız bu. Muhalefetteki meclis üyelerimizin de bu sürece katılması önemli. Dolayısıyla bugün merkezi hükümet tarafından bazı şeyler mecliste paylaşılmaması çok kötü bir şey. Türkiye olağan üstü bir durumdan geçiyor. Bu olağan üstü durumları olağan hale getirmek gerekiyor. Bunun için çaba sarf etmek gerekir. Çünkü bunlar ortak noktada, herkesin fikri alınarak yapılması gereken noktalar. Bu yasa hızlı bir şekilde yapılmış bir yasadır. Danışılmadan, görüş alınmadan yapılan yasalarda, her ne kadar olumlu olsa da mutlaka olumsuz bir yanı çıkıyor. Biz bu süreçte kimsenin burnunu kanatmadan, bütün çalışma arkadaşlarımıza hak ettikleri görevi teslim etmek bizim de en büyük arzumuz” dedi.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ”

Down Kafe Projesinden bahseden Başkan Atila, “Hayattaki bütün engelleri kaldırıyoruz. Engeller kalpte başlar” diyen Başkan Atilla, Down Kafe projeleri ile ilgili olarak; “Biz bu projeleri gerçekleştirirken işin başında, sonuçlarının bu kadar önemli olacağını hayal bile edemezdik. Dolayısıyla iyi projelerle iyi örneklerle de bunu çoğaltmamız gerektiğine inanıyorum. Bizden sonra da açılan down kafeler olduğunu duyuyoruz. Bu çok büyük bir mutluluk. Özel sektörde bu işi yapmaya başladı. Zaten bizim görevimiz kafe açarak özel sektörle rekabet etmek değildi. Sosyal belediyeciliği ortaya koymak ve özel sektörün yapamadığı, belki maliyetler sebebiyle karşılayamayacağı projeleri biz sosyal amaçlı projeler haline getirerek, hem o bölgenin sosyal hayatına katkı sağlamak, oraya ışık vermek umut vermek hem de bu özel projelerle de damgamızı vurmak istedik. Gerçekten çok da başarılı gidiyor, çok da mutluyuz bunun için” ifadelerini kullandı.

“HUZUR OLUNCA BUNU SOKAKTAKİ HAYVANLARDA BİLE HİSSEDEBİLİYORUZ”

Sokak hayvanlarına ilişkin konuşan Atila, “EVKA 4’te bir barınağımız vardı onu Pınarbaşı mahallesine taşıdık. Oradaki vatandaşlarımızın en büyük istek ve talepleri buydu. Tabi sokak hayvanları ile ilgili vatandaşlarımız haklı veya haksız görüşleri olabiliyor. Bizim görevimiz sokak hayvanları yerinde alıp aşılamak ve yerine bırakmak. Ve onlarla birlikte hayatı paylaşmak. Bazen bu noktada vatandaşlarımız arasında hayvanlarımız oradan kaldırılsın diye düşünce olabiliyor, ya da burada kalmalı diye bir fikir oluşabiliyor. Bu çatışmayı da birlikte aşacağımızı düşünüyorum. Ama gerçekten ben Bornova’daki sokak hayvanlarının da huzurlu, sakin hatta karşıdan karşıya geçerken kurallara uyduklarına bile şahitlik ediyorum. Gerçekten bunu birlikte yaşıyoruz, huzur olunca bunu sokaktaki hayvanlarda bile hissedebiliyoruz” dedi.

“BİZLER GELECEĞİMİZ İÇİN, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Atila, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Biz 4 yıl boyunca nasıl çalıştıysak geriye kalan önümüzdeki 1 yıl boyunca da aynı çalışma temposuyla çalışacağız. Hiç nefes almadan, hep birlikte, bütün çalışma arkadaşlarımızla elimizden geleni ortaya koymaya çalıştık ve bunun meyvelerini toplamaya başladık. Bu kentte huzurun barışın olması için de bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisindeyiz. Bütün çalışmalarımızı da bu amaçla gerçekleştiriyoruz. Projelerimizden bahsettik, şimdi bu projeleri tamamlayıp gerçekleştirme ve diğer devam eden bütün projeleri de kapsayarak, her gün kendini yenileyerek çağa ayak uydurmak, zamana göre yenilemek ve ihtiyaçlarımız da ortaya koyarak iyi bir nesil yetiştirmek en önemli hedefimiz bu. Bizler çalışıyoruz, üretiyoruz ama ne içi çalışıyoruz? Geleceğimiz için, çocuklarımız için çalışıyoruz. Dolayısıyla daha güzel bir ülke yaratmak daha güzel bir dünya ortaya koymak geleceğe daha umutla bakmaları bizim en büyük hedefimiz. Bu bilinçle çalışıyoruz. Esasında biz projelerimizin son meyvesini topladığımızda bunu 15- 20 yıl sonra göreceğimize inanıyorum. Çünkü bu ülkeden bu Bornova’dan bu İzmir’den güzel çocuklar güzel gençler yetişerek ülkemizin aydınlık yarınlarına koşmasına, vatanımızı vatan yapan başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimize layık olabilmek için çok çalışıyoruz. Daha çok çalışacağız. Çünkü bu vatan bize emanet. Bizimde gerçek sahiplerine bunu hazırlamak en büyük görevimiz.

“İLK GÜNKÜ OLUMLU PAY VARSA BENDE DEVAM ETMEYİ ARZU EDERİM”

Önemli olan görevimizi onurlu bir şekilde tamamlamak. Siyasete başladığımız ilk günkü vatandaşımızın, hemşerilerimizin arkadaşlarımızın, dostlarımızın, aile büyüklerimizin bize bakış açısı neyse o noktada siyaseti tamamlamayı arzu ediyorum. Bunu süreç içerisinde son 3 ay kala 6 ay kala bakıp süreci değerlendirmek, eşimle, ailemle, bize katkı sunan vatandaşlarımızla değerlendirerek ve anket sonuçlarını görerek, ilk günkü olumlu pay varsa bende devam etmeyi arzu ederim. Ama bu konuda bir metal yorgunluk, bize karşı bir mesafe oluşmuşsa ben devam etmeyi arzu etmem. Çünkü ben hemşirelerimi çok seviyorum. Onların gözünde de hep ilk günkü gibi kalmayı arzu ediyorum. Önemli olan ne kadar uzun süre değil var olan sürenin ne kadar iyi değerlendirildiği daha önemli." 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Türkiye'nin balkan vizyonu Buca'da konuşuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Buca Belediyesi, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği  ile Gül...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR