Yukarı
204461

Kılıçdaroğlu’ndan bütün siyasi partilere çağrı

08 Mart 2018 12:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aydın'da düzenlenen etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu siyasi partilere seslenerek, "Gelin birlikte siyasi partiler yasasını değiştirelim, cinsiyet kotasını yüzde 33 olarak Meclis'ten geçirelim." dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satırbaşları;

“Kadınların mücadelesi Cumhuriyet’in kuruluşunda çok ama çok önemli yere sahiptir. Kadınlar konusunda çok şey söylenebilir. Bir toplum kadını eğitirse toplumu da eğitir. Kadın çağdaş uygarlığı hedeflemişse o toplum da çağdaş demokrasiyi hedefler.

8 Mart 1857 tarihinde yani her yıl kutladığımız bu günde on binlerce kişi bu kadınların cenaze törenine katılır. Arkada yaşanana bir büyük dram var ama bugün o bedelin çok daha fazlasını kazanarak dünyaya duyurmuşlardır kadınlar. Hak istediler. bizim dünya tarihinde en geniş kapsamlı hak arama mücadelesi 1857’de başlamıştır.

Bugün yaşadığımız toplumda kadına yönelik şiddet yüzde bir 400 arttı. Ne oluyor Türkiye’mizde? Çocuklar neden küçük yaşta evlendiriliyor.

2019 benim  için ne kadar önemliyse kadınlar için de kadar önemlidir.

Kadınlara seçme ve seçilme haklarını getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Peki kadın seçme ve seçilme hakkını yeterince kadar kullanabiliyor mu? Siz de biliyorsunuz kullanamıyor.

Şimdi buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum, gelin birlikte siyasi partiler yasasını değiştirelim, cinsiyet kotasını yüzde 33 olarak Meclis’ten geçirelim.

Mahallede yeşil alan imara açılacak, neden referandum yapmazsınız. Belde hakkı sonuçta demokrasinin gereği olarak katılabilmeli. Referandum yapmak en temel konularda yapılması gerekir, oturur millet kararını verir.

Seçimle gelen muhtarların demokrasinin temelinin olduğunu kimse unutmasın. Demokrasi kültürünü bu topraklara getiren yine muhtarlar olmuştur.

81  kanunda muhtar geçer. Bütün siyasi partilere çağrı yapıyorum, gelin bir muhtar kanunu çıkaralım, muhtarların niye kendilerine ait bir kanunları  yok?

Muhtarların kalıcı yeri özel mekanları olması lazım. Tek tip muhtarlık binalarının olması lazım. Bizim belediyelerimiz yapıyorlar ama isteriz ki bunun yasal bir güvenceye kavuşmuş olması lazım.

Sosyal Yardımların muhtarlar eliyle dağıtılması lazım. Bir mahallede kim fakir kim değil en iyi muhtar bilir.

Sizin bir muhtarlık bütçeniz olmanız lazım. Diyeceksiniz ki kaynağı nereden? Sizin bulunduğunuz mahalleden toplanan emlak vergisinin örneğin yüzde 1’i size verilse ne olur?

Bugün demokrasimiz işgal altındadır. Kimse hakkını hukukunu savunamamaktadır, yargı bitmiştir, hukuk bitmiştir.

Kadınları coplarla biber gazları ile tekmeler ile susturamazsınız. Kadınlar bozulan eğitim sisteminin düzelmesini istiyorlar. Kadına müdahaleye bakın, gözaltına alınıyor kadın 3 günlük çocuğu kendisine verilmiyor. Bunun adı vicdansızlıktır.

Demokrasiyi işgalden kurtaracak acıkça söylüyorum kadınlarımızdır, sizlersiniz.

Bütün yetkileri bir kişiye verirsek Türkiye’yi felakete sürüklersiniz. Kim suçludur kum değil buna kararı tüm dünyada hakimler verir ama buna kararı hakimler değil siyasiler veriyorsa orada hukuk bitmiştir.

İnsanlar düşüncelerini açıkladı diye hapse atılamaz. Bizim süratle bir demokrasi mücadelesi yapmamız lazım, bu mücadelenin koçbaşı kadınlarımız olacaktır.

Her kadın Halide Edip gibi Nene Hatun gibi mücadele etmesi lazım. Neyimiz eksik dünyadan?

Cinsiyet yasasını en az yüzde 33 siyasi partiler yasasına koymayanlar kadınlardan korkanlardır.

Her alanda kadının biz varız demesi lazım, kadına yönelik şiddet mi olur. İnsan insanlığından utanır. Kadınlar bu konuda da mücadele ediyorlar emenim kısa sürede başarıyı kazanacaklar, milyonlar sizinle birliktedir.

Kadın erkek ayrımı yapmadan hep birlikte güzel ülkemizde yaşamayı diliyorum.”

(Sözcü)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Edremit’te bozuk yollar düzeltiliyor

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başladıktan sonra kent genelindeki bozuk yolların düzenlenmesi için ekiplere talimat verdi. Seçim sürecinde doğalgaz başta olmak üzere farklı...

Mesut Ergin: Ayvalık, Balıkesir Büyükşehir’e Ahmet Akın Başkanımız ile artık çok yakın

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 1950 yılında yapılan seçimlerde Balıkesir'i kaybeden ve bir daha da kazanamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 74 yıl sonra kazandığı Balıkesir Büyükşeh...


Edremit’te parklara bahar bakımı

Edremit Belediyesi, ilkbaharın gelmesiyle birlikte kent genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım çalışmalarına hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Faruk Serpil Parkı'nda yaba...

Büyükşehir Evde Bakım Hizmeti ile Reçete Yazmaya Başladı

​Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında hizmet verdiği, yatağa bağımlı engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara reçete yazabilecek. Büyükşehir Belediyesinde görevli he...


Korhan Berzeg'in kızından DNA örneği alınacak

Balıkesir'de kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'den ilk ize, 312 gün sonra ulaşıldı. Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçaları bulundu. Berzeg'in İ...

‘’Her 100 Liralık Bütçe Harcamasının 24 Lirası Borçlanmayla Yapılıyor!’’

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’nin her 100 liralık bütçe harcamasının yaklaşık 24 lirasını borçlanarak karşılamak zorunda olduğu bir noktaya getirildiğini söyledi. Arpacı,...


 Edremit'te 23 Nisan törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda gerçekleşti. Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer’in öğrencilerle birlikte Atatürk anıt...

Başkan Aras Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; ‘’Tarih boyunca zorların, yokların ve yoklukların üstesinden birlik ve beraberlik ruhuyla gelen aziz milletimiz, imkânsız denilenlerin nasıl ...


Köy Enstitüleri  fikir ve kültür günleri  4. Kez Ayvalık’ta

Köy Enstitüleri üzerine Türkiye'nin en önemli etkinlik dizisi olan "Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri" 19-21 Nisan tarihlerinde dördüncü kez Ayvalık'ta gerçekleştirildi. Ayvalık Bel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR