Yukarı
220339

'Kılıçdaroğlu, İnce'den seçim günü rahatsız olmaya başladı, görevi bırakmaktan 2 Temmuz'da vazgeçti'

31 Ağustos 2018 09:23

24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası CHP'de başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla boyutlandı. Kılıçdaroğlu'nun İnce'den seçim günü rahatsız olmaya başladığı, bir süre önce aldığı görevi bırakma kararından 2 Temmuz'da vazgeçtiği ileri sürüldü.

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra bırakacaktım, İnce güven vermedi

Milliyet'ten Şevket Yaman'ın kulislere dayandırdığı haberine göre, Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’dan bir süre önce, parlamento seçimlerinde başarı sağlanamaması durumunda görevi bırakmayı planladı.

Kılıçdaroğlu’nun, seçim gecesi istifasını masasında tuttuğu, parti tabanında karşılığının olması nedeniyle İnce’nin genel başkanlığına sıcak baktığı, kurultayda İnce’yi tek aday olarak önermeyi düşündüğü belirtildi. Görüşünü son ana kadar koruyan Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye yönelik ilk rahatsızlığının seçim günü başladığı belirtildi.

Parti kaynakları, seçim sabahı, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bir genel başkan yardımcısının İnce’yi seçimlerle ilgili planlama yapmak için partiye davet ettiğini ancak İnce’nin bunu kabul etmediğini ileri sürdü.

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından İnce’den açıklama yapmasının istendiği ancak bunun da kabul görmediği iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi yaşanan iletişim sorunu ve İnce’nin kendisiyle konuşmadan 25 Haziran’da parti genel merkezinde açıklama yapma kararından rahatsızlık duyduğu belirtildi.

İnce, seçimleri değerlendirmek için yapılan CHP PM toplantısına çağrılmamasına tepki gösterdi

İnce’nin 25 Haziran’daki “Bana ‘yürü önümüzden’ derlerse, yürümeye hazırım” çıkışı ile daha sonraki tutumunu da onaylamadığı aktarılan Kılıçdaroğlu’nun, 2 Temmuz’da İnce ile bir araya geldiği yemek sonrasında ise görevi bırakma düşüncesinden tamamen vazgeçtiği öğrenildi.

İnce’nin, yemekte konuşulanları açıklamasını tepkiyle karşılayan Kılıçdaroğlu’nun bu konuda yakın çevresine, “Kendisini bu süreçte iyi tanıdım. Genel başkan olursa parti biter” dediği aktarıldı. 

CHP'Lİ TÜZÜN: BANA SÖYLEMEDİ

CHP'li Usluer: İnce'nin çekirdek ekibinde değilim, son dört kurultayda Kılıçdaroğlu'na oy verdim

Kılıçdaroğlu’nun, İnce hakkındaki görüşlerini CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e de anlattığını söylediği yansımıştı.

Milliyet’e konuşan Tüzün, Kılıçdaroğlu ile temmuz başında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup yönetiminin seçimlerinden önce görüştüğünü belirterek Kılıçdaroğlu’nun “Kampanya döneminde Engin Altay’la görüştüm. İnce’nin konuşmalarında vurgu yapması gereken şeyleri söyledim ama İnce bunlara değinmedi” dediğini söyledi.

Tüzün, “Sayın genel başkan bana, görevi bırakmayı planladığını ve sayın İnce’yi genel başkan olarak düşündüğünden bahsetmedi. Kurultay ile ilgili bir konuşma yapmadı” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR