Yukarı
226409

CHP Sözcüsü'nden Erdoğan'a jet yanıt

22 Ekim 2018 15:34
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BU SEÇİMLER TEK ADAM PARTİ REJİMİNİN SONU OLACAK

Biraz önce AKP Genel Başkanı kadın kolları eğitim toplantısında ilginç iddialarda bulundu. dedi ki mahalli seçimler belki de ana muhafeletin sonu olacak. Bu seçimlerin birilerinin sonu olacağını anladı sonunda. Bu seçimler tek adam parti rejiminin sonu olacak.

Bu tür değerlendirmeler yaparken dikkatli olması lazım. Bu başka algılara yol açabilir. Tek adam parti devleti rejiminin başı demiş ki bir tek bizim kadın kolları çalışıyor, CHP'ninkiler çalışmıyor. Bizim üzerimizden kurban kesmeye kalkmasın, kendi kadın kollarının son seçimde aldığı neticeye baksın.

"KAMU BANKALARINDA İŞLER CİDDİ"

Hatırlayın geçtiğimiz günlerde, işsizlik fonundan 3 kamu bankasına para verilmişti. Şimdi de kamu bankaları için 28 milyar liralık özel tertip devlet hazine kartı çıkarıyoruz. Bu şunu gösteriyor; kamu bankalarında işler ciddi.

"İŞ BANKASI'NDAKİ ATATÜRK HİSSELERİNE NEDEN GÖZ KOYDUĞU GAYET AÇIK"

Bu manzara aslında AKP Genel Başkanı'nın İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerine neden göz koyduğunu gayet açık anlatıyor.

"YARIN VATANDAŞIN ÇOCUKLARINA BIRAKACAĞI MİRASA GÖZ DİKECEKLER"

Atatürk'ün vasiyetine göre dilimize tarihimize sahip çıkalım diye bırakılan paranın yandaşlara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün atamızın mirasına göz dikenler, yarın sıkışınca vatandaşların çocuklarına bırakacağı mirasa göz dikmeye tereddüt etmeyeceklerdir.

Böyle giderse milletimiz de çocuklarına miras bırakamayacaktır. Böyle bir ülkede kimse yatırım yapmaz.

"100 LİRANIN 12 LİRASI FAİZ LOBİLERİNİN CEBİNE GİDECEK"

Kamu özel iş birliği projelerinin finansmanı için yurtdışından sağlanan kredilerin sınırı 4,5 milyar dolar oldu. Bu artırma ihtiyacı nereden çıktı? Bana yandaş olan holdingler bu borcu ödeyemezse ben bu borcu milletin sırtına yükleyeceğim demektir bu.

Çok değil geçen yıl, bütçeden yapılan her 100 liralık harcamanın sadece 8 lirası faiz lobilerinin cebine gidiyordu. Önümüzdeki yıl ise 12 lirası faiz lobilerinin cebine gidecek.

"SARAY'DA HAYAT KOLAY DEĞİ, KAYNAK LAZIM"

Cumhurbaşkanlığı bütçesi geçtiğimiz yıla göre yüzde 233 arttı. Sarayda hayat kolay değil, smoothiler, uçan saraylar... Bunlar için kaynak lazım.

Hibe dediğiniz uçan sarayın hibe mektubunu ve hibeyi envantere kaydeden bakan raporunu açıklayın demiştim. Hala açıklama yok. Bu uçan saray milletin parasıyla mı alındı? Alındıysa bütçenin hangi kaleminde gösterildi?

"FEDAKARLIĞI SARAY DEĞİL, MİLLET YAPACAK"

Bu ucube sistemde kazanan millet değil, faiz lobileridir, yandaşlardır, Saray'dır. Yaşanan kriz Saray'ın değil milletin krizi olunca fedakarlığı da elbette Saray değil millet yapacak.

2019'da petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınan ÖTV yüzde 21,2 artacak. 30 Ağustos'tan beri doğalgaz ve elektriğe zamlar yapıldı. 30 Ağustos'tan bugüne kadar türk lirasının dolar karşısındaki değeri yüzde 18 düştü. Milletimiz bu zammın bir an önce geri alınmasını bekliyor.

"PARLAMENTER DEMOKRASİYE GEÇİŞİN ANAHTARI, YEREL SEÇİMLERDİR"

Ucube saray rejimi, bu ülkeye sadece saraylarıyla değil, zamlarla, vergi artışlarıyla beraber geldi. Vatandaşımızın başına daha gelecekler var. Halka sıkıntıdan başka bir şey veremeyeceği artık anlaşılmıştır. Gerçek parlamenter demokrasiye geçmek artık şarttır. Bunun kapısı yerel seçimlerden geçmektedir.

Bu bütçede emekliler yok, EYT'ler yok, memurlar yok, asgari ücretli yok, çiftçi yok, esnaf yok. Varsa yoksa yandaşlarım diyen bir bütçeyle karşı karşıyayız...

"DIŞARIDAN BORÇ TOPLAMA YETKİSİ ALMANYA, FRANSA VE ABD'YE VERİLDİ"

Dışarıdan borç toplama yetkisi AKP Genel Başkanı'nın bizi kıskandığını söylediği Almanlara, Suriye'de bizimle değil PYD ile birlikte olan Fransızlara, bir papaz yüzünden papaz olduğu ABD'lilere verildi.

Sarayın damadı bu tabloyu göstererek diyor ki umarım bu tahvil ihracıyla dersinizi almışsınızdır. Evet ilk dersi damadın alması gerekiyor. Başta posta koymaya kalksan bile sonra rahibi geri vermek zorunda kalırsın. Sen rahibi versen bile kimse gözünün yaşına bakmaz. Sayın bakan ders mi diyor? Alsın bu dersi iyice ezber etsin.

OVP'yi, bütçeyi Meclis'e geç teslim eden bu rejimin hızlı karar alamayacağı açıkça gözüküyor. Açık söylüyorum, bu yönetimin böyle bir kabiliyeti olmadığı varsa yoksa böyle bir rejimle milletin cebinin her geçen gün biraz daha boşalacağı açıktır.

KILIÇDAROĞLU'NUN LONDRA ZİYARETİ

Sayın Genel Başkanımız konuşmasında Türkiye'deki demokrasinin durumunu anlattı. AKP Genel Başkanı çok rahatsız olmuş. Genel Başkanımız içeride sizin yüzünüze ne söylüyorsa dışarıda da aynısını söylüyor. Genel Başkanımız bu toplantıda CHP'nin tüm susturulanların sesi olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'A TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE OSLO'DA YAPILAN GÖRÜŞMELERİ HATIRLATTI!

AKP Genel başkanı sıkıştıkça on parmağında on kara CHP'ye sürmeye çalışıyor. Bölücü terör örgütleriyle Oslo'da görüşme yapanların CHP'yi suçlamasının anlamı yoktur. CHP ve terör yanyana getirilemeyecek iki kavramdır.

"ENSARI DA MUHACİRİ DE BİLİRİZ"

CHP olarak bizim tutumumuz son derece net. Biz ensarı da muhaciri de biliriz ama mesele bu işin Türkiye'nin taşımayacağı sınırlara ulaşması ve bu işe bir çözüm üretilememesi meselesidir.

Gerçek Gündem



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gazeteci Can Ataklı hakim karşısına çıktı: Bunları hak etmiyorum

Gazeteci Can Ataklı şehit babasına yönelik olduğu iddia edilen sözleri gerekçesiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Ataklı savunmasında, "Devletin terörle mücadelesine yönelik en ufak kötü...

Fatih Mehmet Maçoğlu oy oranını açıkladı: CHP ile fark kapanıyor mu?

TKP'nin Kadıköy adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel seçimler öncesi anket sonuçlarını paylaştı. Maçoğlu, Kadıköy'de CHP ile aralarındaki farkın kapandığını söyledi. Türkiye Komünist Partisi...


Ali Babacan 'Ümit Özdağ'la gizli protokol'ü anlattı

DEVA lideri Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'la yaptığı gizli protokole ilişkin konuştu. Babacan, "İkincisini bilmiyorduk. O sıkışmışlıkla 'denize düşen yılana sarılır' şekl...

HKP'den Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken; AKP’nin ‘İsrail ile ticaret’ sessizliği devam ediyor. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticare...


Ankara yarışında kim önde... Mansur Yavaş, son anket sonuçlarını açıkladı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında Ankara'daki son anket sonuçlarını açıkladı. Yavaş, "Meclis çoğunluğunu elde etmemiz ilçelere bağlı. Adaylarımız iyi. Şu anda gelen anketl...

Bakan duyurdu: 47 ilaç geri ödeme listesine alındı

Bakan Vedat Işıkhan, 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 47 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu. Bakan Iş...


Kuvvetli sağanak ve kar yağışı alarmı!

Meteoroloji, 19 Mart Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yağışlı geçec...

Gebze’de sanayi tüpü patladı: Ölü ve yaralılar var

Kocaeli Valiliği, Gebze ilçesindeki bir fabrikada sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.


‘Bir kere bana teşekkür etmeleri lazım’

AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un açıkladığı malvarlığı gündemde olmayı sürdürüyor. Söz konusu durum hakkında bir açıklama daha yapan Altınok “Bir kere teşekkür etmeleri lazım ki, be...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Manga'nın solisti Ferman Akgül, TOGG davasını kaybetti

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafına sosyal medyadan tepki gösteren şarkıcı Aylin Aslım, Redd grubu üyesi Güneş Duru ve aynı grubun solisti Doğan Duru...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR