Yukarı
238487

Yeşil çay ve balın mucizeleri

21 Şubat 2019 09:03

Yeşil çay ve balın faydaları saymakla bitmez. Özellikle uzak doğu ülkelerinde çok tüketilen yeşil çay gün geçtikte dünyada daha popüler hale gelip, siyah çay ve kahvenin yerini almaya başlıyor.

undefined

SAĞLIKLI BEYİN İÇİN YEŞİL ÇAY VE BAL: Yeşil çay yalnızca sizi yaşlanmaya karşı korumaz ayrıca zihinsel fonksiyonlarınızın gelişip, zekanızın artmasına da yol açar. Yeşil çayı balla içerseniz hem lezzetini artırmış, hemde beyin sağlığınız için gerekli vitaminleri almış olursunuz. Yeşil çay ve bal, beyin nöronlarının daha iyi işlemesini sağlayıp, konsantrasyonunuzu da artırır. Yeşil çay ve bal beyniniz için harika iki gıdadır. Yeşil çayın içeriğindeki kafein miktarı kahveye oranla daha azdır. Böylece kahvede olduğu gibi bedeninize kafein yüklemesi yapmaz, yeşil çay içmek sizi gün boyu zinde ve uyanık tutar.

undefined

KİLO KAYBI: Buradaki fayda iki yönlüdür: Yeşil çay yalnızca metabolizma hızınızı artırarak kilo vermenize destek olmakla kalmaz aynı zamanda diğer şekerli içecekler yerine bu içeceği tercih etmek kalori alımınızı azaltarak kilo kaybına yardımcı olmaktadır.

undefined

DAHA AZ STRES: Yeşil çayın içerisindeki bulunan theanine amino asidi sakinleştirici etkisi ile bilinir. Çalışmalar artan nabız ve kan basıncını düşürebileceğini göstermektedir. Theanine tüketimi anksiyete üzerinde olumlu etkiler yaparak stresi azaltır ve rahatlama sağlar.

undefined

KANSER ÖNLEME: Bazı çalışmalarda yeşil çayın kanser hücrelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini öne sürülmektedir.6

undefined

DİYABET RİSKİ: Yeşil çay yemek sonrası ani kan şekeri artışını ve yüksek insülin değerlerini önlemeye yardımcı olabilir. Bu şekilde yağ depolanmasını önlemeye de yardımcı olur.

undefined

KALP RAHATSIZLIĞI RİSKİ: Yeşil çay, kalp krizinin bir numaralı nedeni olan pıhtı oluşumu ve kan basıncındaki değişimlere karşı koruyucu olan kan damarlarının dayanıklılığının artması desteklemektedir.

undefined

KOLESTROL: Düzenli yeşil çay tüketimi ile -iyi kolesterolünüzü etkilemeden- kötü kolesterolünüzü düşürebilirsiniz.

undefined

BEYİN HÜCRELERİNİN KORUNMASI: Yeşil çayın beyin hücrelerinin yıkımını engellemede ve hasarlı hücreleri onararak Alzheimer ve Parkinson'u önlemede etkilidir.

undefined

DİŞ ÇÜRÜMELERİNİ DURDURUN: Daha önce de bahsedilen kateşinin bakteri ve virüsleri yok etme yeteneği vardır. Bu şekilde diş çürümesi dahil pek çok diş problemini yeşil çay içerek engelleyebiliriz.

undefined

KAN BASINCI: 2004 yılında Çin'de yapılan bir çalışma, günde yarım bardak dahi olsa yeşil çay tüketenlerde yüksek kan basıncı riskinin %50 azalabileceğini göstermiştir.

undefined

ANTİVİRAL: Yeşil çayın influenza (grip) virüsü üzerinde antiviral etkisi olduğu gösterilmiştir.

undefined

CİLT SAĞLIĞI: Yeşil çayın içerisindeki antioksidanlar serbest radikallerin cilde zarar veren etkilerini ortadan kaldırabilir. Bölgesel olarak uygulandığında yeşil çay, güneşin verdiği hasarı azaltıp cildi yenileyici etki gösterebilmektedir.

undefined

İYİLEŞMİŞ BEYİN SAĞLIĞI: İsviçre'de yapılmış bir çalışmada yeşil çay içenlerin beyinlerinin aktif-hafıza bölgesinde yeşil çay tüketmeyenlere göre daha fazla aktivite olduğu tespit edilmiştir.

undefined

YAŞLANMA KARŞITI: Yeşil çayın antioksidan ve antiiflamatuar özellikleri yaşlanma belirtilerinin başlamasını geciktirmektedir.

undefined

EKREM AĞRISINA KARŞI SAVUNMA: Yeşil çay bağışıklık sistemini geliştirerek eklemlere zarar veren maddeleri azaltır.

undefined

DAHA GÜÇLÜ KEMİKLER: Düzenli yeşil çay tüketimi kemik yapımını uyarmaya ve kemik yıkımını yavaşlatmaya yardımcı olur.

undefined

BESİN ZEHİRLENMESİ İLE SAVAŞ: Düzenli yeşil çay tüketimi besin zehirlenmesine eşlik eden ishal, karın ağrısı, kusma ve dehidrasyon gibi belirtilerden korur.

undefined

BAĞIŞIKLIK: Serbest radikaller ile güçlü bir şekilde savaşan yeşil çay antioksidanları bağışıklık sistemini enfeksiyonlarla savaşacak şekilde güçlendirir.

undefined

ASTIMA KARŞI KORUMA: Yeşil çay yalnızca size canlılık vermekle kalmaz aynı zamanda astımı olan bireylerin kaslarını gevşeterek daha rahat nefes almalarını sağlar.Gördüğünüz gibi yeşil çayın faydaları sayısızdır.

undefined

YEŞİL ÇAY NASIL HAZIRLANIR?: Unutmayın kaynar su yeşil çay yaprakları için fazla sıcaktır, içerisindeki tüm faydaları bileşenleri ve antioksidanları öldürür ve çayın tadının acılaşmasına sebep olur. Bunun yerine çayınızı hazırlarken hafif soğumuş (yaklaşık 80°C) su kullanın. 2-5 dakika bekleyin ve isteğinize göre bal veya limon da ekleyerek bu sağlıklı ve lezzetli içeceğin tadını çıkarın.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Uyku apnesi olan ehliyet alamayacak mı? Açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek" haberleri üzerine, i...

Türk döneri tescile hazırlanıyor

İlan, dönerin özgün tarifini sunuyor. Döner, sığır, koyun veya tavuk etinin ince ve yatay dilimlenip bir şiş üzerinde dönerek pişirildiği bir yöntemi tanımlıyor. Etlerin terbiye edilmeden...


Tüketicilere internet aboneliği konusunda uyarı

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, tüketicilerin son zamanlarda internet aboneliği işlemleri için sıkça aranıp, rahatsız ve bazen de mağdur edildiğini belir...

Birikim yapmaya engel olan hatalar

Birçoğumuz, birikim yapmanın önemini anlıyoruz ancak gelir kısıtlılığı, birikim alışkanlığının olmaması veya beklenmedik harcamalar gibi nedenlerle birikim yapmada zorluklar yaşıyoruz. İş...


Çocukları ev kazalarından nasıl koruruz?

Dünyada ve ülkemizde yapılan araştırmalarda çocuklarda en sık görülen ev kazalarının; düşme ve çarpmalar, yanıklar, zehirlenmeler, kesikler ve saplanmalar, elektrik çarpmaları, suda boğul...

Sizi mutlu edecek finansal alışkanlıklar

Gözünüzde büyütmeyin, yalnızca biraz daha planlı hareket edin, sistemli hareket edin yeter. Bu size hem maddi hem zamansal kazanç, hem de mental huzur verecektir ve zaman içinde bunun fay...


Üretkenliğinizi artıracak öneriler

Potansiyelinizi en yüksek seviyeye çıkarmak için doğru yönlendirmeye odaklanmak önemlidir. Üretkenliğinizi artırmak için aşağıda belirtilen 6 adımı deneyebilirsiniz...

Ülkelerin IQ seviyeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Bir bireyin zeka düzeyi genellikle 100 puan olarak kabul edilir. Bu değerin üzerinde olanlar genellikle ortalamanın üstünde, altında olanlar ise ortalamanın altında kabul edilir. Zeka Quo...


Araştırma: İstanbulluların ömrünün 3,5 yılı trafikte geçiyor

rta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Yeditepe Üniversitesinden akademisyenler, İstanbul trafiğini 9 yıl boyunca analiz ede...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR