Yukarı
24860

Çiğli 2. Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

11 Nisan 2014 23:01

Ege’nin Sesi/Sinem Taş- Çiğli Belediye Meclisi yeni dönemin 2. Toplantısını bugün gerçekleştirdi. Meclis toplantısına muhtarlar, bürokratlar, vatandaşlar ve belediye çalışanları da katıldı.

 

Çiğli'nin CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın oturumun bir bölümü yönettiği toplantıda açık oylama usulü ile Belediye Meclisi Komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisine üye seçimi gerçekleştirildi. CHP grup sözcüsü Hüseyin Gündüz’ün partisi adına asil üye olarak önerdiği Erkan Tuncer, Süleyman Karadağ, Yüksel Artuç ve AKP grup sözcüsü Atilla Atlı’nın asil üye olarak önerdiği Erdal Polat oy çokluğu ile kabul edildi.

Ege Belediyeler Birliği Meclisi üyelerinin seçiminin ardından Bakırçay Belediyeler Birliği Meclis’i için AKP asil aday göstermezken CHP’nin önerdiği asil adayları Neriman Yurtsever, Haluk Özgür oy çokluğu ile seçildi.

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Meclisi için asil üye olarak önerdiği isimler Hasan Arslan, Yusuf Çoban, Şeref Bektaş oldu. CHP’nin Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Meclisi için aday gösterilmesi üzerine AKP grubu tepki gösterdi. Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Arslan durumun önceden araştırıldığını ve tüzüğe aykırı bir talep olmadığını belirtti ve meclis için önerilen asil adaylar oy çokluğu ile belirlendi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na için ise CHP’nin önerdiği Mustafa Altan, Hüseyin Gündüz, Dilek Fırat, Şeref Bektaş ve AKP’nin önerdiği Mesut Demirkaya oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu için CHP’nin önerdiği Güven Dursun, İtilal Gündüz, Hüseyin Kalkan, Derviş Engin ve AKP ‘nin önerdiği Bülent Ural oy birliği ile seçildi.

Komisyonlardan gelen raporlardan gelen raporların okunması dâhilinde imar plan değişikliği önerildi. Çiğli ilçesinin Yeni Mahallesi’nde yer alan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarında belirlenmiş olan 21629 ada 1 parsele ilişkin imar plan değişikliği hususuna değinildi. Komisyon raporu yapılan oylama ile meclis tarafından onaylandı.

AKP sözcüsü Atilla Atlı dilek ve temenni konuşmasında yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yanı sıra ve Kutlu Doğum Haftası’na dikkat çekerek tüm Müslüman âleminin kutlu doğum haftasını kutladığını belirtti.

CHP grup sözcüsü Hüseyin Gündüz’ün de temenni ve görüşleri doğrultusunda Atlı’yı onaylaması ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yanı sıra ve Kutlu Doğum Haftası’nı kutlaması dikkat çekti.

Kapanış konuşması yapan Başkan Arslan ilerleyen tarihteki resmi bayramları anarak ve bunları kutlayacağını söyledikten sonra Kutlu doğum haftasını bayram olarak kabul ettiğini belirterek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve “ Kutlu Doğum Haftası”nı kutladı.

Bir sonraki toplantı tarihinin 6 Mayıs Salı günü olarak belirlenmesinin ardından toplantı sona erdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Salomon Çeşme Yarı Maratonu koşuldu

Çeşme Kaymakamlığı'nın desteğiyle Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 21 ülkeden 1745 sporcunun katılımıyla koşuldu. Yarışta 21K'lık parkurda erke...

“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı 

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan “Çekirdekten Ormana” adlı tiyatro oyunu sezona veda etti. Çocuklara doğa sevgisi aşılayan oyun, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki s...


İzmir'de silah ve uyuşturucu operasyonunda 7 tutuklama

İZMİR'de, silah ve mühimmat kaçakçılığı ile uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 5'i adli kontrol şa...

Barış Özreçber’e önemli görev

Barış Özreçber, Buca Belediyesi’ne bağlı Üzüm Kent İmar İnş. San. Ve Tek. Hizmetler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.


Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi

Seferihisar Belediyesi, mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, başkanlıktan gelen önergeler görüşülerek, komisyonlara havale edildi.

ASEV THM Korosu’ndan ‘Solistler Geçidi’

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen türkü gecesinde sahne alan koristler; Ülker Bengü Bozok, Zeynep Sever, Ceren Narin Şimşek, Merdiye Gökçeoğlu, Menekşe Aylan, Mendifa Ö...


Türkmen: Kemalpaşa’ya Çağ Atlatmak İstiyorum

Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve komisyonlardan gelen 5 raporun, birimlerden gelen 13 önerinin görüşüldüğü Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Bileşimi Mehmet Tü...

Torbalı'da Hıdırellez ateşi yanacak

Torbalı Belediyesi, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i kutlamak için muhteşem bir program hazırladı.


Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı” toplantısına katıldı

 Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Değerlendirme Toplantısı Hacettepe Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaş...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Murat Yıldırım 'Teşkilat'a veda ediyor

Ünlü aktör Murat Yıldırım iki sezon boyunca başrolünü oynadığı Teşkilat’a veda etmeye hazırlanıyor. "Teşkilat" dizisi 111. bölümde sezon arası veriyor. Ankara’da başlayan ve Milli İstihba...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Alzheimer’ı erken yakalayın

Alzheimer genellikle ileri yaşlarda görülen bir bunama türü olarak biliniyor. Oysa hastalığın yıllar öncesinden belirti vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Uludüz, ‘’Bu nedenle Alzheimer’ın evrelerini bilmek, erken teşhis edilerek, ilerleme hızını yavaşlatmak için önemlidir’’ dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR