Yukarı
250806

Tüm-Yerel-Sen: "TİS sürecinin takipçisi olacağız"

14 Haziran 2019 16:13

Ege'nin Sesi-Tüm Yerel Sen İzmir Büyükşehir'de toplu sözelşme süreci ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Tüm-Yerel-Sen'in aylar önceden ilan ettiği toplu sözleşme taslağında ısrarcı olduğu belirterek:"Tüm Bel Sen Şube Başkanı yetki gününde yaptığı konuşma ile sendikamızı kendilerininde kopya çektiği bu taleplerimizden dolayı soygunculuk gibi  çirkin ifadelerle suçlamış işveren ağzıyla bir kez daha aslında emekçileri hedef almıştır" denildi.

Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube'den yapılan açıklamaya göre:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları İzsu Genel Müdürlüğü ve Eshot Genel
Müdürlüğü'nde kente hizmet veren 6000 emekçiyi kapsayan toplu sözleşme süreci 1 Nisan tarihinde başlamıştı. 15 Mayıs'taki yetki sürecinden dolayı idare tarafından toplu sözleşme süreci 1.5 ay ötelenmiş bu sebeple sendikamızın örgütlenmesi sekteye uğratılmıştı.

Sendikamız Tüm Yerel Sen yetki sürecinden ve yerel seçimlerden önce toplu sözleşme  çalışmalarına devam etmiş, işyeri temsilcilerimizin topladığı emekçilerden gelen yaklaşık 1000 adet talep formunu gözönünde bulundurarak aylar öncesinden toplu sözleşme taslağını hazırlamıştı.

Bu süreçte sendikamız birçok saldırıya maruz kalmasına rağmen toplu sözleşme taslağını emekçilerle geniş katılımlı  toplantı yaparak sunmuş,internet sitesinde paylaşmış ve her gelişmeyi üyemiz olsun ya da olmasın tüm emekçiler ile paylaşmıştır.

Sendikamıza karşı asılsız söylemlerle başlatılan saldırılar sonucu 15 Mayıs'ta yetki el değiştirilmiş,Tüm Bel Sen yetkili sendka yapılmıştır. 15 Mayıs'tan itibaren Tüm Bel Sen'in ve İ.B.B. idaresinin yaptığı aralarında top döndürmek ve  zaman geçirmekten başka birşey değildir. Tüm Bel Sen, Tüm Yerel Sen'in emekçilerin talepleri gözönünde bulundurularak hazırladığı toplu sözleşmeyi kopyala yapıştır yaparak ve idarenin icazeti ile taleplerimizin altında bir toplu sözleşme hazırlamıştır.

Tüm Yerel Sen olarak aylar öncesinde internet sitemizde de paylaştığımız toplu sözleşme taslağı ile taleplerimiz çok açıktır. Sosyal Denge Tazminatının 2000 TL net verilmesi, 6 ikramiye (her biri 1200 tl), emekçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sosyal tesislerden ve İzelman'a bağlı otoparklardan indirimli yararlanması, yemek hakkının tüm emekçilere ulaştırılması veya ücretinin tüm emekçilere verilmesi, sendikamızın emekçilere kazandırdığı ulaşım kartlarının bisim gibi yerlerde de geçmesi başlıca taleplerimizdir.

Tüm Bel Sen Şube Başkanı yetki gününde yaptığı konuşma ile sendikamızı kendilerininde kopya çektiği bu taleplerimizden dolayı soygunculuk gibi  çirkin ifadelerle suçlamış işveren ağzıyla bir kez daha aslında emekçileri hedef almıştır.

O zaman soruyoruz? 

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ile emekçilerin yoksullaştığı,yoksulluk sınırının altında kaldığı bir ortamda emekçilerin mali ve sosyal haklarının yükseltilmesi soygunculuk mudur? Tüm Yerel Sen olarak geçen hafta imzaladığımız toplu sözleşmelerl  Konak Belediyesi'nde 3000 TL ve 4 İkramiye, Narlıdere Belediyesi'nde 5 ikramiye, Bornova Belediyesi'nde 2175 TL Sosyal Denge Tazminatı ve 750 TL'den 4 ikramiye,Karaburun Belediyesi'nde 5 ikramiye ve sdt alınmıştır. Peki bu belediyeler Tüm Bel Sen'in söylediğine göre soyguncu mudur? Tüm Bel Sen Çeşme Belediyesi'nde yaptığı toplu sözleşme ile 6 ikramiye almakla övünmektedir.Tüm Bel Sen yaptığı bu toplu sözleşmeyle soygunculuk mu yapmıştır. 
Tüm Yerel Sen olarak emekçiye bakışı son derece sorunlu olan bir önceki yönetimde,yaptığı eylem ve etkinlikler ile yıllar önce Tüm Bel Sen tarafından kaybedilen ulaşım ve yemek başta olmak üzere birçok hakkı kazanmıştır. Tüm Yerel Sen diğer sendikalar başka işlerle uğraşırken bu dönem hazırladığı taslak ile umut olmuştur.

Tüm Bel Sen ve idare arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin takipçisi olacağız. Ekonomik kriz ortamında emekçilerin yoksullaştığı bir ortamda hazırladığımız toplu sözleşme taslağının altında kalacak bir toplu sözleşmenin emekçilerin gözünde kabul edilemez olduğunu bir kez daha belirtiyoruz.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı 

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan “Çekirdekten Ormana” adlı tiyatro oyunu sezona veda etti. Çocuklara doğa sevgisi aşılayan oyun, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki s...

İzmir'de silah ve uyuşturucu operasyonunda 7 tutuklama

İZMİR'de, silah ve mühimmat kaçakçılığı ile uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 5'i adli kontrol şa...


Barış Özreçber’e önemli görev

Barış Özreçber, Buca Belediyesi’ne bağlı Üzüm Kent İmar İnş. San. Ve Tek. Hizmetler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi

Seferihisar Belediyesi, mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, başkanlıktan gelen önergeler görüşülerek, komisyonlara havale edildi.


ASEV THM Korosu’ndan ‘Solistler Geçidi’

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen türkü gecesinde sahne alan koristler; Ülker Bengü Bozok, Zeynep Sever, Ceren Narin Şimşek, Merdiye Gökçeoğlu, Menekşe Aylan, Mendifa Ö...

Türkmen: Kemalpaşa’ya Çağ Atlatmak İstiyorum

Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve komisyonlardan gelen 5 raporun, birimlerden gelen 13 önerinin görüşüldüğü Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Bileşimi Mehmet Tü...


Torbalı'da Hıdırellez ateşi yanacak

Torbalı Belediyesi, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i kutlamak için muhteşem bir program hazırladı.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı” toplantısına katıldı

 Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Değerlendirme Toplantısı Hacettepe Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaş...


Başkanlardan Tele- Çözüm

Karşıyakalıların talep ve önerilerini ilk ağızdan dinlemek isteyen Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, Vatandaş Buluşmalarının ilkini belediye binasında gerçekleştirdi. Sorunların...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Jennifer Lopez, turne biletlerini satamıyor

Dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, This is Me turnesine bir ay kala bilet satışlarının çok düşük olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor. Jennifer Lopez'in gelecek ay başlayacak This i...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Alzheimer’ı erken yakalayın

Alzheimer genellikle ileri yaşlarda görülen bir bunama türü olarak biliniyor. Oysa hastalığın yıllar öncesinden belirti vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Uludüz, ‘’Bu nedenle Alzheimer’ın evrelerini bilmek, erken teşhis edilerek, ilerleme hızını yavaşlatmak için önemlidir’’ dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR