Yukarı
279682

CHP'li Serdar Koç'tan genelge tepkisi: "Vatandaşları Karşıyaka Belediyesi'ne bağış yapmaya çağırıyorum"

01 Nisan 2020 20:58

Ege'nin Sesi-İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile koronavirüsle mücadele kapsamında ihtiyacı olan insanlara bağış toplayarak yardımcı olan belediyelere engelleme gelmişti. Bu süreçte CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç bir mesaj yayınlayarak dayanışma çağrısı yaptı. CHP’li Serdar Koç açıklamasında “Karşıyaka Belediyesine sahip çıkmaya, Belediye Kanununda yer alan bağış kabul etme yetkisi çerçevesinde Karşıyaka Belediyesine bağış yapmaya, destek vermeye çağırıyorum” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Yaşanan salgın ortamı hepimizi derinden sarsıyor, kaygılıyız. Sağlığımızı, sevdiklerimizi, bugünümüzü ve yarınımızı düşünüyoruz ama umutsuz değiliz. Ülke olarak en zor koşullar içinden sıyrılıp çıkmayı her zaman başardık yine başaracağız. Çünkü Ulu Önderimiz Büyük Atatürk’ün bize öğrettiği gibi “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır”. Bizler hiçbir zaman umutsuz insanlardan olmadık, olmayacağız.

Ancak sadece umut etmenin gelecek güzel günlere ulaşmak için yeterli olmadığını da biliyoruz. Bu zor günleri atlatmak için daha çok çalışmak, daha çok dayanışma içinde olmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden beri her zorluğun dayanışmayla, halkla birlikte aşılacağı bilinciyle hareket etmiştir. Bu zorluğun üstesinden gelmek için de tüm kurumların halkla birlikte olması, halkın desteğini alması gerektiği bilincindeyiz.

Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu nedenle, halkı dayanışmaya çağırdı. Belediye Kanunundan kaynaklanan bağış toplama yetkisini kullanan belediye başkanlarımızın çağrısını halk sahiplendi ve yoğun şekilde destekledi.

Salgın sürecinin başından beri halka yeterince bilgi vermeyen, süreci açık ve şeffaf biçimde yönetmeyen, dar gelirli halkın yanında değil sermayenin yanında olduğunu açıkça ortaya koyan siyasi iktidar, halkın gösterdiği bir desteği kesmek için hukuk ve ahlak dışı yollara yöneldi. Belediyelerin kanundan kaynaklanan bağış toplama yetkisini, “Yardım Toplama Kanunu’nu” bahane ederek engellemeye çalıştı. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin bağış hesaplarına hukuksuz şekilde bloke koydurdu.

Bundan bir yıl önceki yerel seçimlerde hukuk dışı tavırlarla halkın gönlünü ve desteğini kazanılamayacağını unutan siyasi iktidar şimdi de halkın bağışlarını zorla toplamaya, halkın belediyeleriyle kurduğu gönül köprülerini yıkmaya, derman belediyeciliğinin önünü kesmeye çalışıyor. Ancak bunu da başaramayacaklar.

Karşıyaka Belediyesi günlerdir salgının yarattığı sorunları çözmeye çalışıyor, yalnız yaşayan herkesin kapısını çalıyor, her gün telefonla arayıp hatırını soruyor, temel ihtiyaçlarını karşılıyor ve ortaya çıkan yoksulluğun etkilerini azaltmaya uğraşıyor.

Ancak Belediyenin imkanları bu faaliyetlerin daha iyi ve etkin şekilde yapılmasına yetmiyor. Karşıyaka Belediyesinin hepimizin desteğine ihtiyacı var.

Bu nedenle;

Halkımızı, oylarıyla seçip işbaşına getirdiği belediyelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Karşıyaka’da, İzmir’de, yurdun ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan tüm Karşıyakalıları; Karşıyaka Belediyesine sahip çıkmaya, Belediye Kanununda yer alan bağış kabul etme yetkisi çerçevesinde Karşıyaka Belediyesine bağış yapmaya, destek vermeye çağırıyorum.

Gün siyasi hesap yapma günü değildir.

Gün “Belediye başarılı olursa biz başarısız görünürüz” diye düşünüp belediye hizmetlerinin önünü kesme günü değildir.

Gün dayanışma günüdür.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı

Serdar KOÇ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR