Yukarı
289367

Burak Oğuz savunmasını yaptı: "Kendimi bildiğimden beri CHP’liyim"

03 Temmuz 2020 12:27

Ege'nin Sesi- FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz bugün savunmasını yaptı.  Burak Oğuz savunmasında “Benim CHP içine gizlice girdiğim iddia edilmektedir. Bu yalandır. En yüksek oyu alan kişiyim. Küçüklüğümden beri Urla’da yetiştim. Kendimi bildiğimden beri CHP’liyim. Siyaseti gizli saklı değil aktif yaptım. Bulunduğum her yerde CHP ilkeleriyle hareket ettim. Partimi temsil ettim” dedi.

İŞTE BURAK OĞUZ’UN SAVUNMASI

“Suçlamaları kabul etmiyorum. İlişkilerim ticaridir. Bu yapıyla bağlantım yoktur. Mali Müşavir Yılmaz S.’nin iddia ettiği Cevdet Ö.’yü tanımıyorum. Seçim dönemlerinde birçok kişiyle görüşmüşümdür. HTS kayıtları konusunda birçok yanlış bilgi var. Muhasebeciliğini yaptığım şirketlerin ticaret sicil kayıtlarındaki evraklarını size teslim ettim. 2011 yılında muhasebesini bıraktığım bir şirkete 5 yıl sonra ortak olan kişilerin bağlantıları nedeniyle suçlanıyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Yen-Bu Şirketi ve Mehmet Timuroğlu konusunda açıklamalar yapmıştım. 14 yıl önce muhasebesine baktığım kişilerin ilişkileri önüme getiriliyor.

Bayrock Şirketi’nin kuruluşunu ben yaptım. Daha sonra şirketi Bayrak Doğal Taş Şirketi’ne çevirdik. Hakan Çiçek (Akıncılar Hava Üssü’ndeki FETÖ imamı) ile ilk görüşmem 2012’de oldu. Daha sonra hiç görmedim. HTS kayıtlarına göre 2014’te telefonla görüştüm. Yüz yüze iki kez sadece devir işlemleri için bir araya geldim. Kendi ifadeleri de var. Bütün ilişkim ticaridir. Başka bağım yok.

Birçok kişinin işlerini vekaletname ile yaptım. Aynı durum İsmail Kokuroğlu ve Ayhan Kurt için de geçerlidir. Dış ticaret uzmanıyım. Birçok Avrupa ile bağı olan şirketlerle çalıştım. Bazıları ile ayrışmalarımız oldu. Borçları olanlara ihtarname bile gönderdim. Şirketin ortaklarıyla örgüt ilişkim yoktur. Ercan Aldemir ve Lokman Uçan (emniyet mahrem imamları) konusunda da değineyim. Muhasebesine baktığım şirketlerin ortaklarıydı. Bazı şirketleri birlikte kurduk. Kuruluş tarihler de bellidir. Hükümet hibe, teşvik ve primlerle ilgili kararlar aldı. Pazar oluştu. Kamu ve özel şirketlerde çalışanlar hücum etti. Bu işlerden birisi de bu kişilerle yaptığım iştir. Biz teşvik konusunda sözleşme yaptık. Kendilerine telefon hattı alıp verdim. Bu kişilerle görüşmem Mayıs 2017’dir. Daha sonra haklarında yakalama kararı çıkmış. Ben bu isimlerle 2018’de sözleşme yaptım. Bu isimlerin durumunu bilsem zaten sözleşme imzalamam. Hayatın olağan akışına aykırıdır. Tamamen teşvik amaçlı ticari bir iştir. Bizim iş ortaklığı protokolümüz vardır. Biz, protokolü de bulup mahkemeye teslim ettik. Delil olarak sunduk. Ben daha önce de teşvik işlemi yaptım. Biz bu süreçte para kazandık. Savcılığın ‘ilişki ticari değildir’ iddiasını kesinlikle ret ediyorum. Bu süreçte 179 bin TL para kazandık ve aynı zamanda bir çok ilişki kurduk. Lokman, kendisini benimle Ercan’ın tanıştırdığını, benim orada toplantılar yapmadığımı, başka muhasebecilerle çalıştıklarını, üzerine hat verildiğini anlattı. Zaten ben aramızdaki sözleşmeyi size verdim. Benim hayatım söz konusudur. Bizim sözleşme tarihimiz 24.04.2018’dir. Hakkında yakalama kararları olduğunu bilmek kendimi ateşe atmaktır.. Bunu nasıl yapabilirim? İmkansız.

İlk şirketimi kurduğumda ofiste yatıp kalkan birisiyim. Kendi tırnaklarımla kazıyarak buralara geldim. Ofiste yattığım, otobüs param olmadığı zamanlar oldu.  Melih Çamkıran’ın hakkımda “FETÖ imamı” söylemi yalandır. Ben abi, imam değilim. Sohbet hocalığı yapmadım. Tamamen esnaf ilişkisi ve ortamdan gelen diyaloglardır. Önder Şengüler de Urla AKP’nin yöneticiliği yapmıştır. Urla AKP İlçe eski Başkanı olan tanık Tarkan Bakırlı da bu isimle akrabadır. Bakırlı, aktif siyasi bir yaşamı olan kişidir. Ben bu kişinin 5 yıl boyunca muhasebesine baktım. Sürekli bir aradaydık. Kendisi ve akrabası dahil 4 şirketlerinin muhasebesini bana verdiler. Benimle husumetlidir. Mahkemeye bile gelmemiştir.

Mutlu Tuncer ile kampanyada beraber çalıştım. Para istedi, vermeyince şantaja başladı. Haksız olmasına rağmen 30 bin lira para verdim. Kendisiyle ticari ortaklığım söz konusu oldu. Ege Ekspres Gazetesi’ni beraber kurduk. Orada sorunlar yaşadık. Kendisi Cihan Haber Ajansı ile çalışma kararı alan kişidir. Gazete olarak kararı o verdi. 

30 Haziran 1991 yılında 16 yaşında kardeşimi gölette boğulduğunu için kaybettik. Aile ilişkimiz bozuldu. Annemle babam ayrıldı.  Babamla ilişkilerimiz üzerine iftiralar attılar. Babamı öne sürdüler. Babamın da beni istemediğini söylediler. Bu isimler Pencere Gazetesi’ne kaynak aktarmadığım için bana saldırdılar.Babam, hem Mutlu Tuncer hem de Önder Şengüler hakkında dava açtı.  Zaten gelip kendisi de burada açıklamalarda bulundu.

Ben Afrika aşığı birisiyim. Afrika ile bağlantım olması için İGİD’e gittim. Adresi öğrenip kendim buldum. Bunların FETÖ ile bağlantısı olduğunu bilmiyordum. Zaten eski Başkan Mustafa Özkara beyanlarında beni tanımadığını söylemiştir. Ayrıca Yen-Bu Şirketi ile bağı olan Refik Uzun da açıklamalarda bulundu. Benim dönemin başkanı Mehmet Timuroğlu’nun nasıl mali müşavirlikten azlettiğini kendisi de söyledi. 

Ayrıca yurt dışına da gittim. İş dünyasından da çok sayıda kişi vardı. Bu örgütsel değil, ticari ziyarettir. Aynı uçakta haklarında FETÖ soruşturması olan kişiler önüme getirildi. O u akta dönemim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakan Selma Aliye Kavaf gibi isimler de vardı.

Süreci en başından beri partim biliyor. Özellikle Mutlu Tuncer’in iddiaları, para talebi konusunu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e anlattım.  Kendisi de zaten burada tanık olarak açıklamalarda bulundu.  Hakkımdaki iddialar dedikodudur. 26 tanık dinlendi. Aleyhte konuşanlar rakiplerim ve siyasilerdir. Bu durum kabul edilemez.  Benim CHP içine gizlice girdiğim iddia edilmektedir. Bu yalandır. En yüksek oyu alan kişiyim. Küçüklüğümden beri Urla’da yetiştim. Kendimi bildiğimden beri CHP’liyim. Siyaseti gizli saklı değil aktif yaptım. Bulunduğum her yerde CHP ilkeleriyle hareket ettim. Partimi temsil ettim. Bir Allah’ın kulu çıkıp aksini iddia edemez. Bu ne siz ne de başka bir güç değiştiremez. Anamın ak sütü gibi helal oyları seçimlerde almış birisiyim. İşyerim, CHP il ve Konak ilçe başkanlığım ve İGİD adresleri aynı yerlerdedir. Gizli saklı bir şey yapmadım. Ben, Konak’ta dönemin İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un yönetimindeki partiye gidip geldim. Orada görevler aldım”

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


Bayraklı Şehir Hastanesi’ndeki rehine krizine Aslanoğlu’ndan tepki

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde hasta yakını olduğu ileri sürülen bir kişi sağlık çalışanlarını rehin aldı.  Sağlık çalışanları kendilerini korumak için odayı kilitleyip kapıya koltuk ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR