Yukarı
29893

Metin’in adı köy kütüphanesinde

22 Aralık 2014 15:20

Görevi başındayken polisler tarafından dövülerek katledilen gazetemiz muhabiri Metin Göktepe’nin adı İzmir’in Torbalı ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Karakızlar Köyü’nde yaşayacak. Üzüm ve zeytin yetiştiriciliğinin yapıldığı köyde, muhtarlık binasının üst katı kütüphane yapıldı.

Gazeteci Vedat Gökçay’ın öncülüğünde, Torbalı Gazeteciler Cemiyeti, ÇYDD, Eğitim Sendikaları ve ÇOVAK (Çocukları, Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği) katkıları ile oluşturulan “Karakızlar Gazeteci Metin Göktepe Kütüphanesi” dün yapılan törenle açıldı.

Açılışa Göktepe’nin annesi Fadime Gökepe ile ablası Meryem Göktepe de katıldı.

Vedat Gökçay açılış konuşmasında “Köy çocuklarına bir kütüphane projesi” kapsamında, 1.5 yıllık çalışmanın sonucunda 6 bine yakın kitap, bilgisayar ve satranç odaları ile kütüphaneyi oluşturduklarını belirtti.

KÜLTÜRÜN KAYNAĞI KİTAPLAR

Ardından söz alan ÇOVAK Derneği Basın Sorumlusu Birgül Çakıcı, Metin Göktepe’nin yaşamını anlattı. Çakıcı, “Halkın haber alma hakkı mücadelesinde yaşamını yitiren Metin Göktepe’nin adını yaşatmaktan mutluyuz, saygıyla anıyoruz” dedi.

Torbalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ergün kültürün kaynağı olan kitabın yapraklarının bu mütevazi yapı içerisinde açılıp kapanacak olmasından büyük mutluluk duyduklarının ifade etti. Metin Göktepe’nin ölümünün basın tarihi içerisinde en büyük travmalardan birini yaşattığını belirten Ergün, “Onun ismi burada sonsuza kadar anılacak” dedi.

ÇOCUKLAR SEBAHATTİN ALİLERİ OKUSUN

Fadime Göktepe, oğlu Metin öldürüldüğünde yetkililerin “Duvardan düştü” açıklamasını hatırlatarak, “Arkadaşları sahip çıktı. Kendilerinin öldürdüğünü kabul ettiler. Türkiye’de devlet, adalet, insan hakları var mı? Benim için hepiniz Metinsiniz” dedi.

Meryem Göktepe de, 1909’ da öldürülen Hasan Fehmi Bey’den, Hrant Dink’e kadar ülkenin gazeteci cinayetleri cennetine dönüştürüldüğünü belirtti. Toplumsal belleğin diri tutulması anlamında kurulan kütüphanenin oldukça anlamlı olduğunu ifade eden Meryem Göktepe, “Toplumsal Bellek Platformu olarak dileğimiz, ‘Çocuklar Sebahattin Ali’leri okusun’du. Kütüphaneye emeği geçenler bunu sağlamış” dedi.

Gazetemiz adına İzmir Temsilcisi Emine Uyar da bir konuşma yaparak, Metin Göktepe’nin ölümünde gösterilen gazeteci dayanışmasına dikkat çekti.

Kütüphanenin açılmasından sevinç duyan çocuklardan biri sevincini kendi yazdığı şiirini okuyarak paylaştı. Konuşmaların ardından Fadime Göktepe’nin kestiği kurdele ile kütüphane açıldı.

Kadınların evde hazırladıkları ikramlar birlikte yenildi.

(İzmir/EVRENSEL)            



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Bayındır'da İrem Derici Rüzgarı Esti

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali'nin bu yıl 25.cisi gerçekleşti. Birbirinden renkli çiçek stantlarının yer aldığı festivalde sahne şovları v...

“Kaçak saray’ın artık bir de kaçak danışmanları var”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı personeli ile ilgili aldığı Anayasa’ya aykırılık kararlarını gündeme getirerek, “Anayasa’ya aykırı şekilde...


Aliağa Belediyesi’nde Yeni Dönem Görev Dağılımı Belli Oldu

31 Mart yerel seçimlerinde Aliağalıların oylarıyla yeniden Şehrül-Emin olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yeni yapılanmanın startını verdi. Başkan yardımcılığı görevlerine yeni ata...

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...


İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Başkan Tugay yeni dönemin ilk İEKKK toplantısında yol haritasını anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 126'ncı buluşmasına ev sahipliği yaptı. Kentin gelişimi için yeni dönemin yol haritasını...


Konak’ta kaldırımlar mercek altında

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kaldırımları mercek altına aldı. Kırılan, oynayan kaldırım taşlarının bakım, onarım ve yenilemesini yapan ekipler işe Güzelyalı-Göztepe aras...

Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Güçlü Bornova”ya geçişin yol haritasını basın toplantısında anlattı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıda Başkan Eşki, Bornova’nı...


Buğra Gökçe'nin yeni görevi belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan Buğra Gökçe’nin yeni görevi belli oldu.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a ağır sözler

Hasan Can Kaya, bir gösterisinde kendisini tiye alan Cem Yılmaz’a yanıt verdi. Kaya, Yılmaz için ''Oyuna benim yerime veteran komedyenlerden Cem Yılmaz girmiş. İzledim ama olmamış yine de...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR