Yukarı
400894

“Görevimi gönül rahatlığıyla devredeceğim”

29 Mart 2024 11:52

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve ana binadaki personellerle ayrı ayrı buluşarak, Karabağlar'da yaşayan 500 bin kişiye verdikleri hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Karabağlar Belediyesi'nin bugün 10 yıl önceki belediyeden çok farklı olduğunu, kurumsallaşma ve istikrarın sağlandığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Sıkıntıları, zorlukları sizlerle birlikte aştık ve örnek gösterilen bir belediye haline geldik. Gönlüm rahat bir şekilde görevimi devredeceğim. Umarım bu istikrar aynı şekilde devam eder” dedi.

Başkan Selvitopu ilk olarak Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesini ziyaret etti. Belediye başkan yardımcıları ve birim amirlerinin de yer aldığı ziyarette Başkan Selvitopu, Karabağlar'ın 58 mahallesi ve 3600 sokağında izi, alınteri olan emekçilere teşekkür etti. Onlardan yeni dönemde de aynı görev anlayışıyla çalışmalarını isteyen Başkan Selvitopu, “Ben yaptığınız işin kalitesini en iyi bilenlerdenim. Sizlerden beklentim görevinizi layıkıyla yapmaya devam etmeniz. Sonuçta 500 bin insanımız sizden hizmet bekliyor” diye konuştu.

31 Mart yerel seçimleriyle birlikte Karabağlar Belediye Başkanlığı görevinde 10. yılını tamamlayacağını belirten Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“10 yıl önceki belediyeyle bugünkü arasında büyük farklar var. Kurum olarak kendimizi ve kentimizi her yönüyle geliştirdik. Kurumsal ve istikrarlı yapısı, modern araç gereçleriyle Karabağlar Belediyesi, kendi ayakları üzerinde durabilen bir yerel yönetim haline geldi. Yerel yönetimlerin amacı, topluma hizmet ederken, hakka, hukuka ve adalete uymak, toplumun tüm kesimlerini kucaklamaktır. Biz bunu başardık. Zorlukları hep birlikte sabırla, kararlı şekilde durarak, direnç göstererek aşmasını bildik. Bunu tüm çalışanlarımızla, meclisimizle birlikte yaptık. Gönlümüz daha fazla hizmetten yanaydı. Ama şu an itibarıyla rahatlıkla söyleyebilirim ki, yaptığımız işler anlamında bir eksiklik hissetmiyorum. Karabağlar Belediyesi İzmir'in saygın belediyelerinden biri haline geldi. Görevimi devrederken bu gurur verici tabloyla, gönül rahatlığıyla ayrılacağım. Başta sizler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum.”

Konuşmasına alkışlarıyla teşekkür eden çalışanlar da Başkan Selvitopu'na çiçek, el oyma işçiliği eşyalar ve çeşitli armağanlar verdiler.

Temizlik filosu yenilendi

Daha sonra Uzundere'deki Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi'ne giden Başkan Selvitopu, burada da çalışanlara emekleri nedeniyle teşekkür etti. Kısıtlı olanaklara rağmen şantiye araç filosunun modern araçlarla yenilendiğini belirten Başkan Selvitopu, “Olanaklarımızı toplumdan yana kullandık. Binek ve makam araçları almak yerine hizmet araçlarını kente kazandırdık. Bunlar KARBEL şirketimizin kendi olanaklarıyla alındı. Banka kredisi kullanmadık, başka yere borçlanmadık. Umarım bundan sonra seçilen belediye başkanımız da aynı anlaşıyla devam eder” dedi.

10 yıllık sürede 4 olan semt merkezi sayısının 18'e çıktığını, Karabağlar'a kültür sanat merkezleri, spor tesisleri, yeni parklar kazandırıldığını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Belediye başkanı olarak üzerime düşeni yapmaya gayret ettim. Kişisel hiç bir ihtirasım, çıkar hesabım olmadı. Tamamen belediyenin olanaklarını halktan toplumdan yana değerlendirmeye çalıştım. Bundan sonraki yaşamda bu bakışım asla değişmeyecek. 'Bireylere değil topluma hizmet' anlayışımız aynı şekilde devam edecek. Bu süreçte benimle çalıştığınız, alınteri döktüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Duygusal anlar

Başkan Selvitopu'nun ana hizmet binasındaki personel buluşmasında da duygusal anlar yaşandı. Başkan Selvitopu, Muzaffer İzgü Konferans Salonu'na girerken uzun süre ayakta alkışlandı. Başkan Selvitopu da sıcak ilgiye alkışlarıyla karşılık verdi. Daha sonra Başkan Selvitopu'nun 10 yıllık görev sürecinde çalışanlarla olan fotoğrafları, müzik eşliğinde dev ekrana yansıtıldı.

Duygulanan ve herkese destekleri, emekleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Selvitopu, “Sizlerin desteği olmasaydı bugünlere gelemezdik. Karabağlar Belediyesi'nin saygın, değer verilen bir belediye haline gelmesini birlikte başardık. O nedenle son derece mutluyum” dedi.

Geçen 10 yılda kentin baştan sona planlanlandığını hatırlatan Başkan Selvitopu, Nasreddin Hoca Çocuk Bilim Kültür Merkezi, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, yüzme havuzları, semt merkezleri gibi tesislerden yüz binlerce insanın yararlandığını söyledi. Karabağlar Belediyesi'nin bundan sonraki süreçte birçok hizmeti kişilere bağlı olmadan kurumsal iradesiyle verebileceğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu çok önemliydi. Sizlerden istediğim işinizi layıkıyla yapmanız ve seçilecek belediye başkanına aynı şekilde yardımcı olmanız. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

Buluşmada çalışanlar Başkan Selvitopu'na çiçek vererek teşekkür etti ve tek tek vedalaştı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

“Kaçak saray’ın artık bir de kaçak danışmanları var”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı personeli ile ilgili aldığı Anayasa’ya aykırılık kararlarını gündeme getirerek, “Anayasa’ya aykırı şekilde...

Aliağa Belediyesi’nde Yeni Dönem Görev Dağılımı Belli Oldu

31 Mart yerel seçimlerinde Aliağalıların oylarıyla yeniden Şehrül-Emin olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yeni yapılanmanın startını verdi. Başkan yardımcılığı görevlerine yeni ata...


Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Başkan Cemil Tugay: “Bize üretmek yakışıyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 25’inci Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne katıldı. Festival alanında coşkulu kalabalıkla bir araya gelen Başkan Tugay, “Bize üret...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Konak’ta işçinin yüzünü güldüren sözleşme

Konak Belediyesi ile Belediye-İş (Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası) arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, düzenlenen imza töreniyle gerçekleşti. Başkanlık makamın...


Başkan Ömer Eşki: Bornova'nın geleceğine talibim

31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki gelecek dönemdeki hedeflerini anlatı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR