Yukarı
51921

'Bodrum dünya markası olduysa en büyük katkıyı İngilizler sağlamıştır'

28 Mayıs 2016 12:59

İngiltere'den alanlarında uzman yemek ve seyahat yazarı 17 gazeteci, Bodrum’a geldi. Gazetecilerle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum dünya markası olduysa bunda en büyük katkıyı İngilizlerin sağladığını ifade ederek, “1970 yılından beri Bodrum’da İngiliz misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu bizim için Bodrum turizmine büyük bir katkıdır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonu ile Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Belediyesi ve TAV Bodrum Havalimanı ,Bodrum Belediyesi ve yerel sektör dernekleri işbirliği ile turizmde yaşanan krizi aşmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen 'Turizmde 2016 Yılı Eylem Planı' kapsamında 17 İngiliz gazeteci Bodrum'a geldi.

BODRUM’U YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULDULAR

Gazeteciler, Antik Myndos Kapısı, Bodrum Antik Tiyatro, Gümbet tarihi yel değirmenleri, Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Deniz Müzesi ile Mouseleum'u gezerek Bodrum hakkında bilgi aldılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Cam Sanatçısı Nasuf Cömert, Gazetecilere Osmanlı cam sanatının en değerli örneklerinden olan çesm-i bülbülün nasıl icra edildiğini gösterdi. Cam sanatının icrasını gazeteciler büyük bir ilgiyle izleyerek eğlenceli anlar yaşadılar.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür Merkezinde yabancı gazetecilerle bir araya geldi.

Bodrum ile ilgili tanıtım filmlerinin gösteriminin ardından gruba hoş geldiniz diyen Başkan Kocadon, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

“TARİH BODRUM’LA BAŞLAR”

“Tarih Bodrum’la başlar çünkü tarihin babası Herodot Bodrumludur” diyen Başkan Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bodrum dünya markası olduysa en büyük katkıyı İngilizler sağlamıştır. 1970 yılından beri Bodrum’da İngiliz misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu bizim için Bodrum turizmine büyük bir katkıdır. Son zamanlardaki düşüşten ise üzüntü duyuyorum. Bunun Bodrum'dan kaynaklanmadığını hepimiz biliyoruz ve sizler sayesinde İngiltere'den gelen turist sayısında artış olacağına inanıyorum. Bodrum'u gezdikçe tanıdıkça, bizleri iyi tanıdıkça Bodrum'un çok farklı bir bölge olduğunu; insanların ne kadar medeni olduğunu, dünya barış topluluğu gibi bir bölge olduğunu göreceksiniz. Bu masadaki arkadaşlarımızın birer turizm elçisi olacağına inanıyor, ziyaretlerde artış sağlayacağımızı düşünüyorum. Şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yaptığı konuşmanın ardından da toplantıya katılan misafirlerin merak ettikleri sorulara cevap veren Başkan Kocadon, Bodrum’la ve kişisel hayatıyla ilgili gelen soruları yanıtladı.

Trafo Bodrum’dan görülen Bodrum’un doyumsuz manzarasını da ilgiyle izleyen gazeteciler Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile çektirdi.

İNGİLİZ GAZETECİLER BODRUM’A HAYRAN KALDI

Bodrum’da insanların çok iyi ve oldukça nazik olduklarını belirten İngiliz gazeteciler, birçok yere gittiklerini ancak Bodrum’un çok başka olduğunu belirterek, burada bulunmaktan çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Bodrum’un çok güvenli bir yer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz diyen İngiliz gazeteciler, duygularını şu sözlerle ifade ettiler:

“Ülkemize geri döndüğümüz zaman herkese Bodrum’un doğa güzelliğini anlatmak istiyoruz. Tüm okurlarımıza Bodrum'un ne kadar güzel bir tatil bölgesi olduğunu ve geldiklerinde buradan memnun kalacaklarına emin olduğumuz anlatacağız.”

‘‘Burada huzuru ve mutluluğu buldum” diyen bir İngiliz gazeteci, Bodrum’da kimsenin baskısı olmadan huzurla tatil yapılabileceğini vurgulayarak, “Buradaki herkes aynı zamanda çok yardımsever. Buraya korkmadan güven duyarak geldim, çok renkli bir yer. Herkes burada huzur ve barış içerisinde tatilini yapabilir. Ve burayı herkese tavsiye ediyorum. İnsanlar buraya gelip buranın tarihini mutlaka görmeliler. İnsanlara yapılabilecek en iyi teşvik, Bodrum'a gelmelerini sağlamak’’ diye konuştu.

Bir başka gazeteci ise, ‘‘Bodrum sadece İngilizler için değil tüm insanların tercih edebileceği bir yer. Din, dil, ırk ayrımı yapılmadan herkese eşit davranılıyor. Türkiye'ye çok geldim ama burası Türkiye'nin en güzel yeri” ifadelerini kullandı.

DHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

KanlıDere'de temizlik çalışmalarına başladı

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe merkezinde yer alan Kanlıdere'nin temizliği için kapsamlı bir çalışma başlattı. İlçe sakinlerinin çevre sağlığı ve sel riskl...

Denizli'de sondaj çalışması sırasında patlama!

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında yerin 850 metre altında hidrojen sülfür gazı patladı. Gazla birlikte su metrelerce havaya yükseldi. İtfaiye ve...


Buse'yi öldürüp intihar etmişti, akrabaları gerçeği açıkladı

Manisa'da, eşi Buse Demirkıran'ı (23) av tüfeğiyle vurup öldürdükten sonra aynı silahla intihar eden Hamza Demirkıran'ın (24) cenazesi, yakınlarına teslim edildi. Demirkıran'ın dayısı Vah...

Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dirgeme-Yeni Otogar yolunda çalışmalar devam ediyor. Projenin birinci etabı kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışm...


Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi 

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 24.sü düzenlenen Uçurtma Şenliği binlerce çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi. Altınkum Mahallesi Dalyan sahilinde gerçekleşen etkinlikte gökyüzü uç...

AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde korkutan deprem!

AFAD, Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.24'te Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana...


Ayvalık'ta sahiller sezona hazır

Ayvalık Belediyesi fen işleri ve temizlik işleri müdürlükleri ekiplerinin ortak yürüttükleri çalışmalarla Ayvalık’ta yeni yaz sezonu hazırlıkları tamamlanıyor.

Özkan Yalım, Uşak Belediyesi'nin borcunu açıkladı: Enkaz devraldık

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 15 farkla başkanlığı kazanan ve AKP'li Mehmet Çakın'dan koltuğu devralan CHP’li Özkan Yalım, belediye binasına borç listesini astırdı. Buna göre Uşak Bele...


Başkan Aras’tan Muhtarları Birleştiren Hamle

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’da bulunan muhtar dernekleriyle bir araya geldi. Aras, muhtarların daha güçlü bir yapı oluşturması için derneklerin birleşmesini önerir...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ oğlu Kurt Efe'yle dans ettiği anları paylaştı

Kıvanç Tatlıtuğ, ailesiyle birlikte Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Ünlü oyuncu, oğluyla kumsalda dans ettiği anları yayımladı. Son olarak SHOW TV'de yayınlanan 'Aile'de rol alan Kıv...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Horlama ne zaman tehlikelidir?

Her gece horluyorsanız, gün içinde de kendinizi uykulu ve yorgun hissediyorsanız, nedeni “uyku apnesi” olabilir. Genellikle erkeklerde görülen bu durumun sanıldığı kadar masum olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Orhan Altıntaş, ‘’Çünkü uyku sırasında solunum durmasına yol açarak, hayati tehlike yaratabilir’’ uyarısında bulundu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR