Yukarı
70214

'Değişimin karşısında dinler bile duramaz'

17 Kasım 2014 17:53

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, değişimin karşısında dinlerin bile duramayacağını savundu. Halkın iradesinin dışındakilerin gayrımeşru olduğunu anlatan Ünal, "Değişimin karşısında dinler bile duramaz. İran'ı görüyorsunuz. Eğer değişime direnebilseydi İran direnirdi. Değişime direnmek yerine, değişimi doğru politikalarla yönetmeniz gerekir" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam Üniversitesi'nin 2014- 2015 Akademik Yıl açılış törenine katıldı. AK Partili Mahir Ünal, törende 'Demokrasi ve Toplum' konulu açılış konuşması yaptı.

Demokrasi kültürünün üretilmesi ve yaşatılması gereken yerin üniversiteler olduğunu belirten Ünal şunları söyledi:

"Baktığınızda monarşi, oligarşi ve demokrasi var. Birçok sistemden bahsedebiliriz. Monarşi, tek bir kişinin erki ve iktidarı elinde bulundurmasıdır, padişahlık gibi. Oligarşi, bir zümrenin veya grubun yönetimi elinde bulundurmasıdır. Mesela Suriye bir oligarşidir. Bir küçük azınlık yönetimi elinde bulunduruyordu, hala da böyle. Demokrasi ise halkın kendi kendisini yönetme iradesini elinde bulundurması. Şimdi o halde istisnai duruma halk karar vermiyorsa ve istisnai duruma bir grup veya zümre karar veriyorsa, o zaman karşınıza oligarşi çıkıyor. Milletin iradesinin dışındaki bütün iradeler gayri meşrudur."

'DEĞİŞİMİN KARŞISINDA DİNLER BİLE DURAMAZ'

Ünal, değişimin karşısında dinlerin bile duramayacağını anlatarak İran'dan örnek verip şöyle devam etti:

"Eğer değişime direnebilseydi İran direnirdi. Yani İran, kendi din yorumu ve anlayışını topluma endokrine edebilmek, enjekte edebilmek için inanılmaz kurumlar oluşturdu. Devrim muhafızlarından, Kudüs savaşçılarına kadar her türlü güvenliği almasına rağmen, bugün artık İran başka bir yere dönüştü. Değişimin karşısında duramazsın. Değişime direnmek yerine, değişimi yönetmek gerekir. Değişimi doğru politikalarla yönetmeniz gerekir."

HALKIN, MHP VE CHP'Yİ MECLİS'TE TUTMA NEDENİ

Milletin çözüm süreci boyunca MHP'yi, Cumhuriyet'in kazanımlarına sahip çıkması anlamında da CHP'yi mecliste tutacağını savunan Ünal, şöyle konuştu:

"Biz 2011'de seçmenin önüne yeni Anayasa fikriyle gittik. Millet, Anayasayı tek başına yapma yetkisini AK Parti'ye vermedi. Dedi ki 'Git Anayasayı şu, şu, şu siyasi partilerle birlikte yap. Bir mutabakatla yap Anayasayı.' Çözüm süreci devam ettiği sürece bu millet Milliyetçi Hareket Partisi'ni mecliste tutacaktır. Çünkü onu bir denge olarak görüyor. Sorunun çözümünde bir denge unsurunu olarak görüyor.

Cumhuriyet'in kazanımlarına sahip çıkma adına da CHP'yi tutuyor. Yani bütün irrasyonelitesine rağmen diyor ki, 'Ben Cumhuriyet'in değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkıyorum ve heba edilmesini istemiyorum' mesajını veriyor. Bugün artık biz şunu daha net görüyoruz ki devletin artık bir ideolojisi olmamalıdır. Kendi kaderine, kendi mukadderatına karar verecek olan; toplumsal egemenlik hakkını kendi eliyle, sandık üzerinde temsilcileri üzerinde kullanacak olan halktır. Halkın iradesi dışında her türlü irade gayrımeşrudur."

Mahir Ünal konuşmasını tamamlamasının ardından, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Ali Varlo, Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün neden aydınlatılmadığını sordu. Ünal devletin bu konuyu aydınlatmayla ilgili bir eksiği olduğuna inanmadığını söyledi.

Mahir Ünal'a konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan tarafından plaket verildi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile görüşecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan ve Cumhu...

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını yitirdi

Celal Başlangıç, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1975’te Ege Ekspres gazetesinde başladı.


İliç faciasında bir bakanlık daha sorumluluk kabul etmedi: 'Görevimiz yok'

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle 9 işçi toprak altında kaldı. 5 Nisan ve 19 Nisa...

İstanbul Barosu yıllarca bünyesinde çalıştırdığı avukatı sosyal medyada engelledi

İstanbul Barosu'nun sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşıma eleştirel yorumda bulunan avukat, İstanbul Barosu tarafından engellendi.


Aksaray'da yağ fabrikasında yangın: Ekipler çalışma başlattı

Aksaray'da organize sanayi bölgesindeki bir yağ fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi, alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

Bu illerde yaşayanlar dikkat... Kuvvetli sağanak geliyor!

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara dahil birçok bölge için sarı kodlu uyarı verildi. Adana, Edirne, Hakkari, Kars, Mardin, Tekirdağ, Şırnak, Osmaniye, Ağrı...


İYİ Parti'de başkanlık divanı belirlenecek: Bir ismin üstü çizildi

Olağanüstü kurultayda genel başkanı ve yönetimi değişen İYİ Parti’de yeni Genel İdare Kurulu (GİK), bir araya gelerek başkanlık divanını seçecek. Divan seçimi öncesi ise parti kulisleri h...

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü: Türkiye RSF Endeksi’nde 158. sıraya yükseldi!

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün hazırladığı 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye, 180 ülke içerisinde 158'inci sırada yer alarak, sıralamada bir önceki ...


İstanbul'da sabaha karşı 1 Mayıs baskınları: Çok sayıda gözaltı var!

İstanbul’da 1 Mayıs’ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyen çok sayıda kişinin evine baskın düzenlendi. SOL Parti'den yapılan açıklamada, "1 Mayıs eyleminden dolayı İstanbul'da üyelerim...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Burcu Biricik'in kızlar gecesi

Yedi aylık hamile olan oyuncu Burcu Biricik önceki akşam kız arkadaşlarıyla buluştu. Sekiz yıl önce dünyaevine girdiği Emre Yetkin ile mutlu bir evliliği olan ve kızına yedi aylık hamile ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: D vitamini kansere karşı koruma sağlıyor

Yapılan bir çalışmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, deneysel olarak nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu ve D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar verdiği görüldü.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR