- Çocuk Başına 9.880 TL Destek! 2026 SED Yardımı Başvuruları Başladı: İşte Başvuru Detaylar...
- Pakistan'daki Cami Saldırısında Can Kaybı 36’ya Yükseldi
- ASEV THM Korosu ile Anadolu’nun Ezgileri Aliağa’da Yankılandı
- Torbalı belediyesi halk buluşması
- İran–ABD Teması Sonrası Pezeşkiyan’dan Kritik Mesaj: Stratejimiz Diyalog
Tunç Soyer’in miadı dolmadı mı?
08 Ekim, 2024Aslında Tunç Bey ile ilgili bir şeyler yazmayacaktım. Ancak, verdiği röportajdaki sözlerini görünce dayanamadım ve birkaç kelam etmek elzem oldu.
Beyefendi sitem ediyor. Güya CHP kendisine bir kez daha şans vermediği için üzüldüğünü söylüyor.
Şöyle diyor;
“Bir dönem daha görev yapmayı arzu etmiştim. Olmaması nedeniyle çok üzüldüm”
Oysa CHP kendisine üç dönem Belediye Başkanlığı şansı verdi. Yani koca 15 yıl. Kalkıp teşekkür edeceğine, sitem ediyor ve yetmez gibi köstek olmaktan da geri durmuyor. Bunun adı Vefasızlık değil de nedir?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir için ‘Biz ne yaparsak yapalım burada seçimi kaybetmeyiz’ algısı olup olmadığı yönündeki soruya ise Soyer şu sözlerle cevap veriyor;
"Ben bunu 2019 seçimlerinden önce de söylemiştim. Şöyle bir ironik ifadesi vardı onun: Odun koysan seçilecek yere odun koymak zorunda değilsiniz. Böyle bir algı varsa bile bu bir mecburiyet değil. Neden bunu yapasınız ki? O rahatlığın özellikle siyasal elitlerde olduğunu düşünüyorum. Bunun ipuçlarını hep gördük. Maalesef böyle bir şey var. Ben sadece kendi hissiyatımı paylaştım, onun dışında her şey spekülasyon olur.”
Şu sözlere bakınız. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Burada Sayın Soyer’in “Odun” diye kastettiği kim veya kimler?
Neden açıkça dile getirmiyor…
Bu sözler tahlil edildiğinde, son derece çirkin olan “odun” yakıştırmasının bir anlamda muhatabı, şu an İzmir’in seçilmiş Belediye Başkanları olmuyor mu?
Ve şunu da belirtmeden geçmeyelim.
Sayın Soyer siyasal elitlerden yakınıyor ama bir başka 2019 yerel seçimler öncesine de gidersek, kendisinin Büyükşehir adaylığı sürecinde çıkan tartışmaları ve o günlerde hakkındaki söylenenleri de nereye koymak gerekir?
O kadar çok örnek var ki, bunları tekrar etmenin anlamı yok. Zaten CHP’yi yakından takip edenler, o gün Soyer’in nasıl ve neden tartışıldığını da gayet iyi bilirler.
Her ne kadar siyasi elitlerden dem vursa da, birçok partili iyi bilir ki; Kendisinin parti örgütüyle çok fazla bağı olmadığı halde bırakın Büyükşehir’i, Seferihisar’a Belediye Başkanı olması dahi sorgulanmıştır.
Sözün özü
Bence Tunç Soyer’i artık ciddiye almamak lazım. Çünkü örgütte izi olmayan ve siyasi miadını doldurmuş birisine anlam yüklemek, zaman kaybından başka bir şey değildir.
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
- Görkem Duman’a haksızlık yapılıyor
- Sosyal Belediyecilikte Bornova fark yaratıyor
- Mustafa Günay’ın hakkını teslim edelim
- İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’li değil mi?
- Kılıçdaroğlu’nu CHP’den atmak için; Ne olması gerekiyor?
- Cemil Tugay’ın haklı isyanı
- TANSAŞ modeli İZMAR can suyu olacak
- İzmir’de böyle bir İl Başkanı olduğu için AKP çok şanslı…
- CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı Özgür Özel’e kalabilir
- Buca’da Görkem Duman farkı
- Tüm Yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Ünlü Oyuncu İsyan Etti, 'Oyun Dışı Kalırsın'
Ünlü oyuncu Murat Dalkılıç, yapay zekâ uygulamalarıyla üretilen bestelerin kendisine yoğun şekilde gönderilmesine tepki gösterdi. Sadece beste yapmanın yetmediğini vurgulayan sanatçı, str...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Küresel sağlık riskleri artıyor: 2026’da izlenmesi gereken 3 tehlikeli virüs
Bir epidemiyolog, 2026 yılına girerken küresel halk sağlığı açısından risk oluşturabilecek üç virüse dikkat çekti. İklim krizi, nüfus artışı ve küresel hareketlilik, virüslerin daha hızlı yayılmasına zemin hazırlıyor. Pandemi döneminin geride kaldığı düşünülse de bulaşıcı hastalıklar konusunda temkinli olmak hâlâ büyük önem taşıyor.






Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.