Yukarı
1

Sinan Kara

Zorluklara rağmen Buca’da yatırımlar durmuyor

16 Mayıs, 2026

   Özellikle SGK borçları üzerinden Belediyelerin sıkıştırıldığı bu dönemde, en çok zorluk yaşayan Belediyelerden birisi de şüphesiz Buca oldu. Ancak her şeye rağmen bir yandan bu sorunlarla boğuşurken, bir yandan da yatırımlara ara verilmiyor.

   Hakkını teslim edelim ki, Belediye Başkanı Görkem Duman gerçekten güzel işler yapıyor ve Buca’nın geleceğine şimdiden imzasını atıyor.

   Son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı toplu açılış töreni yapıldı.

   Başta Naim Süleymanoğlu Sporium Spor Kompleksi, Edip Akbayram Eğitim Merkezi, Gülşah Durbay Kadın Dayanışma Merkezi ile birlikte Asfalt Plent Tesisi, Etkin İstihdam Merkezi, Zeki-Metin Amfi Tiyatro olmak üzere toplamda 16 projenin olduğu açılışlar gerçekleşti.

   Tören alanında ilk konuşmayı Görkem Duman yaptı.

   Görkem Başkan yaptıkları hizmetlerden bahsederken;

   “Burada sadece yeni merkezleri açmıyoruz burada bir belediyecilik modelini yansıtıyoruz. Bize oy veren vermeyen diye sorgulamadan hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün CHP’li belediyelere sistematik bir baskı uygulanıyor. Her gün yeni bir baskı uygulanıyor. Bu baskının mağduru belediye emekçileri ve halk oluyor. Bu baskının mağduru kreş bekleyen annelerdir. Örgütümüzde birlikte omuz omuza çalıştık.  CHP bizim baba ocağımızdır. Bu partinin neferiyiz.  Partimize yapılmış bütün saldırıları kendimize yapılmış sayarız. Mesele parti meselesi değildir, mesele ülkenin aydınlık geleceğidir. Bu ülkede sizin çarpan milyonlarca yürek var.” sözleri, Özgür Özel ve Bucalılar tarafından alkışlandı.

   Diğer bir konuşmacı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Tugay’ın Görkem Duman ile birlikte güzel işler yaptıklarını belirterek “Buca’da çok güzel hizmetler oluyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her daim Buca’nın ve Görkem Başkanın yanında olacağız.” sözleri, her iki Başkanın nasıl uyum içerisinde çalıştığının göstergesi oldu.

   Son olarak kürsüye gelen Genel Başkan Özgür Özel, Buca’da yapılan yatırımlardan övgüyle bahsederken, Görkem Duman’ın Buca için ne kadar doğru bir tercih olduğuna dikkat çekti.

   Baştan dediğim gibi, tüm zorluklara rağmen Buca’da yatırımlar dur durak bilmiyor. Henüz görevinin 2. Yılına bunca hizmeti sığdıran Görkem Başkan’ın kalan 3 yılda, inanıyorum ki daha birçok başarılı hizmeti Buca ile buluşturacak. Baskılar, zorluklar ve her şeye rağmen..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Deniz Baysal ve Barış Yurtçu Boşanıyor mu?

Oyuncu Deniz Baysal ile müzisyen Barış Yurtçu'nun evliliğinde sorun yaşandığı yönündeki iddialar magazin gündeminde geniş yankı uyandırdı. Çift cephesinden henüz herhangi bir açıklama gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Akıllı cihazlar anatomimizi nasıl değiştiriyor?

Akıllı telefon ve tabletlerin hayatın merkezine yerleşmesi, insan vücudunda daha önce görülmemiş anatomik değişimleri ve sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Uzmanlar; omurga deformasyonundan görme kaybına, kas zayıflığından motor becerilerin körelmesine kadar pek çok kalıcı hasara yol açan bu yeni tabloyu "telefon vücudu" olarak tanımlıyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR