Yukarı
202452

 ABD'de okula silahlı saldırı

15 Şubat 2018 09:33

ABD'nin Florida Eyaleti'nin güneyindeki Parkland'da Marjory Stoneman Douglas lisesinde meydana gelen silahlı saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de yaralandı. Yakalanarak gözaltına alınan saldırganın okulun eski öğrencisi 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi.Sabah saatlerinde okulda tatbikat yapıldığı ve öğrencilerin de olayı tatbikat sandığı ifade edildi.

Florida'nın Broward kentindeki Stoneman Douglas Lisesine okulun eski öğrencisi olduğu iddia edilen Nicolas Cruz isimli saldırgan tarafından düzenlenen silahlı saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Broward Şerifinin ofisi tarafından yapılan açıklamada şüphelinin polis tarafından gözaltına alındığı, ancak polisin bölgedeki arama çalışmalarına devam ettiği kaydedildi. 

Polisten yapılan açıklamaya göre; 12 kişiyi okulun içinde öldüren Nicolas Cruz, dışarıya çıktığında okulun bahçesinde iki kişiyi ve sokaktan geçmekte olan bir başkasını da öldürdü. İki kişi de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

DAHA FAZLA KİŞİ ÖLDÜRMEK İÇİN YANGIN ALARMINI ÇALIŞTIRDI

Nicolas Cruz'un öğrencilerin okulda toplanma yerlerine çıkması ve daha fazla kişiyi öldürmek için bilinçli bir şekilde yangın alarmını çalıştırdığı ortaya çıktı. Öğrencilerin aynı gün yangın tatbikatına katılması ise birçok öğrencinin olayı 'yeni bir tatbikat' olarak düşünmesiyle sonuçlandı. 

Öğrencilerin üzerine soğukkanlı bir şekilde ateş açan Cruz'un üzerinde AR-15 tipi bir tüfek bulunduğu ifade edildi. Geçen sene işlediği disiplin suçları nedeniyle okuldan atıldığı ifade edilen Cruz'un silahlara takıntılı bir kişi olduğu belirtiliyor. 

Katliamın ardından konuşan bazı öğrenciler, okula saldırı olduğunu duyduklarında bunun 'Cruz' tarafından yapıldığını tahmin ettiklerini söylerken, Cruz'un geçen sene bir öğretmeni tarafından sınıf arkadaşları için 'potansiyel bir tehdit' olarak sınıflandırıldığı öğrenildi. 

Vurulan kişilerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

NET TABLO SORUŞTURMANIN ARDINDAN ORTAYA ÇIKACAK

Öte yandan Amerikan medyasına açıklama yapan Broward Devlet Okulları yöneticisi Robert Runcie, "çok sayıda" ölü olduğunu dile getirdi, ancak yetkililerin soruşturması sonucunda net tablonun ortaya çıkacağını ifade etti. 

Yerel saatle öğleden sonra meydana gelen saldırının ardından yerel polisin olaya hemen müdahale ettiği, olayın ardından lisenin kapatıldığı ve tüm öğrencilerin tahliye edildiği açıklanmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan, "Dualarım ve başsağlığı dileklerim Florida'da gerçekleşen korkunç silahlı saldırının kurbanları ve aileleri ile beraber. Hiçbir çocuk, öğretmen ya da başka kimse Amerikan okullarında kendini güvensiz hissetmemeli" dedi.

ÖĞRENCİLER OLAYI TATBİKAT SANMIŞ

Öğrencilerin olayı tatbikat sandığı ve sabah saatlerinde okulda tatbikat yapıldığı ifade edildi.

"KAPILAR KİLİTLİ"

Saldırının yaşandığı okulda okuyan 17 yaşındaki bir öğrenci, ailesine cep telefonundan gönderdiği mesajda, "Annecim, babacım... Okulun kampusunda silah sıkılıyor. Dışarıda polis sirenleri çalıyor. Biz oditoryumdayız ve kapılar kilitli" yazdı.

YILIN BAŞINDAN BERİ GERÇEKLEŞEN 18. SALDIRI

Bu saldırı son zamanlarda Amerikan okullarında gerçekleşen ölümcül saldırıların sonuncusu.

Her yer için Silah Güvenliği (Everytown for Gun Safety) adlı organizasyonun düzenlediği bir araştırmaya göre, bu saldırı 2018 başından beri gerçekleşen en az 18. saldırı oldu.

Kurum aynı zamanda 2013 yılından beri ABD'de toplam 290 saldırı olduğunu açıkladı.

Bu neredeyse her hafta bir saldırı olduğu anlamına geliyor.

(Hürriyet)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

ABD'de polis üniversitelere saldırıyor, Netanyahu daha fazlasını istiyor

ABD’de ülke genelinde üniversite kampüslerine yayılan İsrail’e karşı Filistin’e destek eylemleri devam ediyor. Birçok üniversitenin kampüsünde öğrenciler nöbet çadırları kurdu, insan zinc...

Tanzanya'da sel felaketi! Can kaybı artıyor...

Başkent Nairobi ve diğer büyük kentlerin büyük bir bölümü sular altında kalırken, binlerce kişi evlerini terk etti. Ülke genelinde devam eden sel nedeniyle can kaybının artmasının beklend...


Karabağ'daki Türk-Rus Ortak Merkezi görevini tamamladı

Merkezin görevini tamamlaması dolayısıyla düzenlenen törene Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Kerim Veliyev, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Sergey İstrakov, Türk K...

'Çin casusu' krizi: Elçi bakanlığa çağrıldı

Büyükelçi Flor, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 4 Alman vatandaşının casusluk suçlamasıyla gözaltına alınması sonrası Çin Dışişleri Bakanlığınca çağrıldığını duyurdu. Flor, ...


Türkiye’den AB’ye Kıbrıs tavrı

Avrupa Birliği’nin (AB) son zirvesinde ilişkilerin geleceğine yönelik alınan kararlardan rahatsızlığını gizlemeyen Türkiye, tepkisini nokta atışlarıyla pratikte de göstermeye başladı. Tür...

Kral Charles, tartışmalı göçmen planını onayladı

İngiltere Kralı 3. Charles, düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya sınır dışı edilmesine ilişkin tasarıyı onayladı. Kraliyet Sözcüsü, Ruanda Planı'nın Kral 3. Charles'ın onayıyla yasalaştığını d...


ABD'den dikkat çeken hamle! USS George Washington Japonya'ya gidiyor...

Çin ve Rusya'nın Hint-Pasifik bölgesinde nüfuzunu artırması karşısında müttefiki Japonya ile askeri işbirliğini güçlendiren ABD’den kritik bir hamle geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki: ''Yok hükmünde''

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şili Temsilciler Meclisi tarafından dün (24 Nisan) kabul edilen ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan kararı yok hükmündedir. Pa...


Kuzey Makedonya’dan ilk sonuçlar geldi... Seçim ikinci tura kaldı

Kuzey Makedonya’da cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı.i 8 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda Gordana Siljanovska Davkova ve Stevo Pendarovski yarışacak.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yusuf Güney: Kenan Işık astral seyahatte

Güney, 2014 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yıllardır bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veren Kenan Işık’ın astral seyahatte olduğunu ve dünyaya dönmek istemediğini söyledi: “Bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR