Yukarı
205458

Başkan Şahin; “1999 ruhuna ihtiyacımız var”  

20 Mart 2018 16:04

CHP İzmir’de kongre sürecinin tamamlanmasının ardından İl Yönetimiyle birlikte göreve başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ilçe örgütlerine ziyaretinde son durağı CHP Menemen İlçe Başkanlığı oldu. 1 yıl öncesinden yerel seçimler için Aday Adaylığı açıklamalarının CHP’ne zarar verdiği konusunda CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile görüş birliğinde olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye Başkanlığı görevine ilk seçildiği 1999 yılında zor şartlar altında birlik, beraberlik, kardeşlik duygusuyla Menemen’de CHP’nin 6 oklu bayrağını Belediye burçlarına diktiklerini ve 4 dönemdir indirtmediklerini ifade ederek; “Bizim bu motivasyona, birlik, beraberlik, kardeşliğe ihtiyacımız var” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i, İl Yöneticileriyle birlikte CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Kazım Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri, muhtarlar ve partilileri karşıladı.

CHP Menemen ilçe Örgütü olarak, yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklarına devam ettiklerini ifade eden CHP Menemen İlçe Başkanı Kazım Hürol Taklak; “Ama baskın seçim, ama 2019’da yapılacak yerel seçimlere hazırız. İlçe örgütümüzle ve üyelerimizle birlikte yaptığımız çalışmalarımızı, 4 dönemdir Menemen Belediyesi burçlarından 6 oklu bayrağımızı indirmeyen Belediye Başkanımızın maddi ve manevi katkılarıyla birlikte yapıyoruz. Belediye Başkanımız Tahir Şahin ile inşallah 5. dönemde yine aynı şekilde CHP bayrağını Menemen Belediyesi burçlarında dalgalandıracak, hem de bu sefer daha da fazla oy farkıyla kazanacağız” dedi.

Başkan ŞAHİN; “Tek derdim, 30 İlçeye de CHP bayrağını dikmek”

CHP İl Başkan ve Yöneticilerinin Menemen’e ziyaretini sadece nezaket ziyareti olarak görmediğini, ilçeleri seçimlere hazırlama hedefi de taşıdığına inandığını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “İl Başkanımız ve İl Yöneticilerimizin yapmış olduğu bu ziyaret her ne kadar nezaket ziyareti de olsa, bence önemli bir şekilde seçime ilçeleri hazırlama hedefinden başka bir şey değildir. Birlik, beraberlik hedefinden başka bir şey değildir düşüncesindeyim. İzmir’i sosyal demokrat bir kent diye algılarken, yanlışa düşüp tembelleşmemek lazım. İzmir’de 29 ilçe bizimdi, 2014’de 8 ilçeyi kaybettik. Bu saatten sonra bizler 8 ilçeyi nasıl kaybettiğimizi dışarıda sorgulamayacağız, bunu sadece CHP çatısı içerisinde sorgulayacağız. Benim tek derdim, CHP’nin İzmir’de %60-65 oy oranı ile 30 ilçeye de CHP bayrağını dikmektir” dedi.

“1999 ruhuna ihtiyacımız var”

Nüfusu her geçen gün artan ve Doğulu, Güneydoğulu, Roman, Alevi, Sunni, Boşnak gibi farklı kültürlerden insanların bir arada kardeşçe yaşadığı Menemen’in bir Türkiye mozaiği olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiği bir dönemde ön seçimden çıkarak zor şartlar altında Menemen’de yakalanan başarının sırrını açıkladığı konuşmasında; “1999’da ön seçimden çıkan bir kardeşiniz olarak çok zorlandık. Anketlerde DSP’nin %33 ve adayının %30’larda, CHP’nin %8 ve aday olarak benim %11’lerde olduğum bir dönemde seçime girdik. Nasıl mı seçimi kazandık? Örgüt birlik olmuştu, kardeşlik duygusuyla kaynaşmıştı. Özellikle kadınlar ve gençler inanılmaz bir şekilde kaynaşmıştı. Onların emeği olmasa bugün CHP bayrağı Menemen Belediyesi burçlarında olamazdı. O kadınlarımızı, gençlerimizi, örgütümüzü buradan bir kez daha alkışlıyorum. Bizim bu motivasyona, birlik, beraberlik, kardeşliğe ihtiyacımız var. Her kim olursak olalım, mutlaka örgüt adına çalışmalıyız. Menemen kolay kazanılmıyor, İzmir’de kaybedilen ilçeler kolay kazanılmayacak. Bu motivasyona ihtiyacımız var” dedi.

“Atı alanın Üsküdar’ı geçmediğini hep birlikte çok çalışarak göstereceğiz”

16 Nisan 2017’de yapılan Anayasa değişikliği referandumunun ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘Atı Alan Üsküdar’ı Geçti’ sözlerine atıfta bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Çalınan oylarla referandumdan ne yazık ki ‘evet’ çıktı. Burada çok önemli bir cümle kurdu Sayın Recep Tayyip Erdoğan. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ dedi. İlk cümlesi buydu balkonda. Biz öyle çalışacağız, öyle bir birlik ve beraberlik içerisinde olacağız ki; hiçbir zaman ayrışmayacağız. Atı alan Üsküdar’ı geçti mi, geçmedi mi? hep birlikte göstereceğiz. Göstermemiz gerekli, yoksa parlamenter rejim gitti demektir. Yoksa bizim bir daha iktidarı görme şansımızın azaldığını görüyoruz. Nasıl 1999’da anketlerde yoktuk. 24 saatin 20 saatini çalışarak kazandıysak Menemen Belediyesini, biz de ama yerelde ama genelde Cumhurbaşkanlığını mutlaka örgüt olarak çok çalışıp kazanacağız. Atı alanın Üsküdar’ı geçmediğini hep birlikte çok çalışarak göstereceğiz.”

“Erken Aday Adaylığı açıklamaları CHP’ne zarar verir”

1 yıl öncesinden yerel seçimler için Aday Adaylığı açıklamalarının CHP’ne zarar verdiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin; “Yerel yönetimler için birçok aday adayı arkadaşımız çıkacaktır, bu da çok doğal ve normaldir. Ancak sadece Menemen için söylemiyorum, bizim iktidar olduğumuz yerlerde ne kadar geç çıkarsa aday adayı arkadaşlarımız, o Belediyemizi o kadar çok korumuş olursunuz. Aday adayı arkadaşlarımız 1 yıl, 2 yıl kala çıkıyor ve ‘Ben adayım’ diyor. ‘Mevcut Başkan aday değil, mutlaka bir yerlerde bir hata yaptı’ diyor. Başarılı değil anlamında kahve sohbetleri yapılıyor. Bunları yapmayalım arkadaşlar. Bunlar bize zarar verir. Buradan sadece Menemen’e değil, tüm örgütümüze ciddi bir uyarı yapıyorum. Bunları yapmadığımız takdirde, kibar ve nazik olduğumuz takdirde Menemen’de 1 değil 11, Narlıdere’de 1 değil 21, Balçova’da 1 değil 51 aday çıksın isterse… Biz İzmir’de 30’da 30 ilçeyi kazanmak istiyoruz. Bizim derdimiz o. İzmir’i kale yapmak için %60-65 oy almamız lazım ki kale yapalım. %46-47 ile İzmir kale olmaz. Kale karşı parti açısından Konya’dır, Kayseri’dir” diye konuştu.

Yaptığı bir ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Manisa, Uşak, Balıkesir, Denizli gibi demokrat yerleri neden alamıyoruz” sorusunu yönelttiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, o gün verdiği cevabın; “Tembellikten, birbirimizi yemekten alamıyoruz” olduğunu açıklayarak; “Eğer tembellik yapmaz, birbirimize kardeşlik duygularıyla sarılırsak ilk yerel seçimde İstanbul da, Ankara da, Manisa da, Denizli de, Balıkesir de bizim olur. Ondan sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı da bizim olur. Bizim tek derdimiz budur” dedi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel; “Her şeyin zamanı var”

En son İl Başkan Adayı olarak geldiği CHP Menemen İlçe Örgütü’nde yaşadığı sıcak karşılamadan çok memnun olduğunu ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel;“Kongre sürecinde vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Kongre sürecinde bize destek verse de vermese de tüm partililerimiz bizim kardeşimizdir. Biz, parti içerisinde birlik ve beraberliği sağlama vaadiyle bu göreve talip olduk. Göreve geldiğimizden beri de aynı yönetim anlayışını sergiliyoruz. Bundan sonraki tek hedefimiz, partimizi 2019’daki seçimlere en iyi şekilde hazırlamak olmalı. Herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Biz CHP olarak büyük bir aileyiz. Bu Cumhuriyeti, bu Devleti kuran partiyiz. Kuvva-i Milliyecilerin torunlarıyız. Bunun bilinciyle hareket etmek zorundayız. Cumhuriyeti korumak, kollamak, yüceltmek bizim en önemli görevimiz. Parti içerisinde demokrasi mücadelesi elbette olacak. Ama Sayın Belediye Başkanımızın altını çizdiği husus çok çok önemli. Bunun partimizin çalışmalarına, mücadelesine zarar vermeyecek şekilde, centilmenlik çerçevesinde geçmesi gerekiyor. Şu anda normal seçim takvimi yürürlükte olduğu takdirde öncelikle yerel seçimleri yaşayacağız. Ama yerel seçimlere daha 1 sene kala bazı ilçelerimizde Aday Adaylığını açıklayan arkadaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Bu çok doğru bir şey değil. Her şeyin zamanı var. Bu konuda gerekli takvim ve açıklama Genel Merkezimizce, bizler tarafından elbet yapılacak. CHP İzmir’de parti içi yarışın yoğun olarak yaşandığı bir ilimiz. Belki de Türkiye’de en yoğun yaşandığı bir ilimiz. Bu görevler elbette birçok arkadaşımızın iyi bir şekilde, layıkıyla, hakkını vererek yapabileceği görevler ama bu görevler özellikle yerel için söylüyorum bir kişiye veriliyor. Milletvekilliği adaylığı için bir ön seçim yapılması söz konusu. Ön seçimde seçilebilecek sıralamaya girecek arkadaşların sayısı aşağı yukarı belli. Bizim bir takım hedeflerimiz var. Biz bu bayrağı devralırken, partimizin oylarını yükseltmek, çıtayı bir adım daha öteye götürmek amacıyla bu görevi devraldık. Bunun bilincindeyiz ama yapılacak çalışmalarda her şeyden önce Sayın Genel Başkanımızın da defaatle belirttiği gibi, bireysel beklentiler, bireysel menfaatler, bireysel çıkarlar olmaması gerekiyor.  Herkesin bir dava adamı olması gerekiyor. Bu bilinçle ve sorumlulukla hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü farklı söylemler partimizin bu süreçteki çalışmalarına ve mücadelemize zarar verebiliyor.”

Menemen’deki uyum 30 ilçeye örnek..!

Menemen’de CHP İlçe Örgütü ile Belediye arasındaki uyumu örnek gösteren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarına şöyle devam etti; “Menemen ilçemiz sorunsuz, Belediye ile İlçe Başkanlığımızın uyumlu çalıştığı bir ilçemiz. Uyum olmadığı takdirde zaten başarıya ulaşmamız zor. Bu uyumun her yerde, 30 ilçemizde de yaşanması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz ve göstereceğiz. 2014 seçimlerinde kaybedilen 8 ilçemiz var. Bizim en önemli hedefimiz, 30 ilçeyi de, Büyükşehir Belediyemizi de almak. Yerel seçimlerde güçlü, kuvvetli, 30 ilçeyi de alan bir CHP ile, bunun vereceği motivasyon ve heyecanla genel seçimlere partimizi hazırlamak istiyoruz. Tabii ki en önemlisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık bu tek adam yönetimine bir son vermek zorundayız. Referandumda yaşadığımız başarıyı yerelde, genelde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devam ettirmek istiyoruz. Bu ülkede Demokrasi, Cumhuriyet, Özgürlük kaygısı olan CHP dışında birçok yapı var. Bizim parlamenter düzenimize, Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerimize, demokrasiye sahip çıkmamız gerekiyor. Dolayısıyla kimseyi kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Önce kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlayacağız. Sonra her vatandaşımıza, her seçmenimize ulaşarak onları kazanmak için gayret gösterecek, çaba sarf edeceğiz. Çünkü iktidara giden yol buradan geçiyor. Kimseyi ötekileştirme, dışlama, ayrıştırma gibi bir lüksümüz yok. Sizlerin bu bilinçle, sorumlulukla hareket ettiğinizi düşünüyorum” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in İl Yöneticileriyle birlikte CHP Menemen İlçe Örgütüne yaptığı ziyaret, basına kapalı olarak devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde partilileriyle hatıra fotoğrafı çekilen CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yöneticileri, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret ederek Menemen programını sona erdirdi.  



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Türkiye'nin balkan vizyonu Buca'da konuşuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Buca Belediyesi, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği  ile Gül...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR