Yukarı
213763

Rusya'dan seçim sonrası ilk açıklama

25 Haziran 2018 10:56

Rusya meclis alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin Suriye barış süreci dahil olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin işbirliğinin kilit konularında öngörülebilirliği sağlayacağını duyurdu. 

Slutskiy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye Rusya için önemli bir partner. Ortak çabalarla Suriye’de terörle mücadele ediyoruz, bölgede güvenliğin sağlanması için adımlar atıyoruz. Bu nedenden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi Suriye barış süreci başta olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin kilit noktalarında ön görülebilirlik sağlayacak” dedi.

Slutskiy, Türkiye’de seçimlerin en az seviyede ihlal varlığında özgür ve demokratik geçtiğinin altını çizdi. 

 

 

TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLER RUS BASININA BÖYLE YANSIDI

Türkiye'de dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri Rusya'da da ilgi ile takip edildi ve açıklanan ilk sonuçlar Rus basınına şöyle yansıdı:

Rus haber ajansı Ria Novosti:

Erdoğan’ın yeniden seçilmesi Suriye barış süreci dahil olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinde öngörülebilirlik sağlayacak.

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin Suriye barış süreci dahil olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin işbirliğinin kilit konularında öngörülebilirliği sağlayacağını duyurdu.

Slutskiy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye Rusya için önemli bir partner. Ortak çabalarla Suriye’de terörle mücadele ediyoruz, bölgede güvenliğin sağlanması için adımlar atıyoruz. Bu nedenden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi Suriye barış süreci başta olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin kilit noktalarında öngörülebilirlik sağlayacak” dedi.

Tass haber ajansı:

Erdoğan: Türkiye geçtiğimiz seçimlerde tüm dünyaya demokrasi dersi verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü düzenlenen seçimlerde ilk turda oyların yüzde 52.5’ini aldı. Erdoğan zaferini oyların tamamı sayılmadan ilan etti ve Türk halkının tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizdi. Erdoğan’ın rakibi Muharrem İnce ise oyların yüzde 30.7’sini aldı.

Türk halkı ilk kez aynı zamanda hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimi yaptı.

İnterfaks:

Yüksek Seçim Kurulu Erdoğan’ın kazandığını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oyların yüzde 50’sinden fazlasını alarak kazandığını açıkladı.

Erdoğan Türkiye’nin dizlerine çökmesini bekleyenlere ders verdiğini belirterek, bu seçimlerde kazananın demokrasi ve halkın iradesi olduğunun altını çizdi.

Regnum.ru:

Kazanan Erdoğan ilk sözlerini verdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan sabah akşam çalışarak ülkeyi tüm dünya için örnek bir ülkeye çevireceğini ifade etti.

Erdoğan, yakın zamanda tüm eksiklikleri düzelteceklerini ve tüm görevlerini yerine getireceklerini belirtti.

Kommersant:

Recep Tayyip Erdoğan Suriye’nin temizlenmeye devam edilmesi sözünü verdi

Dün Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri düzenlendi. Oyların yüzde 50’sinden fazlasını alan Recep Tayyip Erdoğan terör örgütleri ile daha emin şekilde mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Erdoğan, Türkiye’nin Suriye topraklarını temizlemeye devam edecekleri  ve evlerini terk eden Suriyelilerin güvenli şekilde oraya geri dönecekleri sözünü verdi.

Eho Moskvı:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığını ilan etti. Erdoğan milletvekili seçimlerinde de AKP’nin kazandığını açıklamalarına ekledi.

DHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İngiltere Championship'te ayın golü, Okay Yokuşlu'dan

West Bromwich Albion forması giyen milli futbolcu Okay Yokuşlu'nun Huddersfield ağlarına gönderdiği gol, İngiltere Championship'te mart ayının en iyi golü seçildi.

ABD'de polis üniversitelere saldırıyor, Netanyahu daha fazlasını istiyor

ABD’de ülke genelinde üniversite kampüslerine yayılan İsrail’e karşı Filistin’e destek eylemleri devam ediyor. Birçok üniversitenin kampüsünde öğrenciler nöbet çadırları kurdu, insan zinc...


Tanzanya'da sel felaketi! Can kaybı artıyor...

Başkent Nairobi ve diğer büyük kentlerin büyük bir bölümü sular altında kalırken, binlerce kişi evlerini terk etti. Ülke genelinde devam eden sel nedeniyle can kaybının artmasının beklend...

Karabağ'daki Türk-Rus Ortak Merkezi görevini tamamladı

Merkezin görevini tamamlaması dolayısıyla düzenlenen törene Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Kerim Veliyev, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Sergey İstrakov, Türk K...


'Çin casusu' krizi: Elçi bakanlığa çağrıldı

Büyükelçi Flor, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 4 Alman vatandaşının casusluk suçlamasıyla gözaltına alınması sonrası Çin Dışişleri Bakanlığınca çağrıldığını duyurdu. Flor, ...

Türkiye’den AB’ye Kıbrıs tavrı

Avrupa Birliği’nin (AB) son zirvesinde ilişkilerin geleceğine yönelik alınan kararlardan rahatsızlığını gizlemeyen Türkiye, tepkisini nokta atışlarıyla pratikte de göstermeye başladı. Tür...


Kral Charles, tartışmalı göçmen planını onayladı

İngiltere Kralı 3. Charles, düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya sınır dışı edilmesine ilişkin tasarıyı onayladı. Kraliyet Sözcüsü, Ruanda Planı'nın Kral 3. Charles'ın onayıyla yasalaştığını d...

ABD'den dikkat çeken hamle! USS George Washington Japonya'ya gidiyor...

Çin ve Rusya'nın Hint-Pasifik bölgesinde nüfuzunu artırması karşısında müttefiki Japonya ile askeri işbirliğini güçlendiren ABD’den kritik bir hamle geldi.


Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki: ''Yok hükmünde''

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şili Temsilciler Meclisi tarafından dün (24 Nisan) kabul edilen ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan kararı yok hükmündedir. Pa...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR