Yukarı
237268

Mansur Yavaş projelerinin kaynağını açıkladı

12 Şubat 2019 08:20

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, özel bir TV kanalında yaptığı açıklamalarda belediyenin gelirlerinin AKP döneminde hizmete aktarılmadığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Tele 1 TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının başında İstanbul'da düşen helikoptere ilişkin açıklamada bulunan Yavaş, 4 şehidimiz için başsağlığı dileklerini ifade etti.

AKP'li rakibi Mehmet Özhaseki'nin “Sayın Özhaseki dedi ki bizim başımızda ağa var. Sıkıştığımızda bize yetişir” sözlerini hatırlatan Yavaş, “Benim ağam Millet Ankaralılar. Kendi yeteneklerimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Yavaş, “Ankara için yasa gereği gerekirse üst yetkili Cumhurbaşkanına müracaat ederiz. Biz de yetkimizi sonuna kadar kullanacağız. Cumhurbaşkanı makamında ağamız var sayın Cumhurbaşkanını kast ediyor.

Ağa derken Cumhurbaşkanı makamına yakıştırmıyoruz. Hükümetten olmazsa hizmet gelmez kast ediyor. 17 yıldır AKP iktidarı var belediye de aynı partide. Metro bile yapılmadı. Aynı partiden olmasına rağmen bile sorun var.

O zaman muhalefet seçime girmesin mi? Bu zatlar kendileri iktidarda olduğunda kendileri azınlık olduğu dönemler de oldu. Mansur Yavaş’ınkini Cumhurbaşkanı uygulamaz demek istiyor. Cumhurbaşkanı da Ankaralının iradesini yok saymaz” şeklinde konuştu.

YAVAŞ: HAFRİYAT GELİRLERİ OSMANLISPOR'A VERİLDİ

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti;

“Toplu ulaşımı geliştirdikten sonra 5 yıl içinde Bir Ankaralı hemşerim 50 bin TL boş yere toplu taşıma ile para ödemeyecekti. Bize kaynak nereden bulacaksınız diye soruyorlar. Hafriyat gelirleri Osmanlıspor'a verildi. Günlük 15-20 milyar gelir vardı oradan.

Bilboard gelirleri vardı. Bunlar belediyelere verilseydi kaynak oluşturdu. Otopark gelirleri vardı. O otopark için çocuk öldürülmezdi. Anka Park'a bu kadar para yatırılmazdı. İnşallah bu kez Ankaralılar daha fazla sahip çıkacaklardı. Kentin mirası kayıp olmayacaktı. Herkes partisine oy verebilir.

Özellikle de muhafazalar için diyorum verdiğimiz oyun vebali var. Beni seçmeyerek Ankaralı daha çok para dedi yardıma ihtiyacı az kalıyor belediye hizmetli daha az oy alıyor. Vatandaşı müşteri görmeyenlerin başa getirmek gerekiyor.”

“Sayın Özhaseki Bakan olduğunda imar hırsızlığı görmek istiyorsanız Ankara ve İstanbul'a bakabilirsiniz dedi. Madem imar hırsızlığı varsa Ankaralı kararını vermeli.”

“ZİLLET İTTİFAKI DİYEREK MİLLETİN YARISINI AŞAĞILIYORSUNUZ”

“Zillet ittifakı diyerek Haseki ağır dille kendilerine oy vermeyecekleri aşağıladı. Zillet ittifakı diyerek milletin yarısını aşağılıyorsunuz.

Dolayısıyla bakıyorum Sayın Gökçek'e programında benim kentin merkezine insanların toplu taşıma gelmemesi için Gökçek diyor benim için taksi sokmayacak mı diyor Kızılay’a. Ben de 2-3 gün önce taksi durağına gittim buna inanan var mı diye sordum yok dediler. Kızılay'ı açık AVM yapacağım. Gökçek'in tarzı bu.”

“KAYSERİ’DEN KENDİ AKRABASINI GENEL SEKRETERLİĞE GETİRMİŞ”

“Haseki insanları belediyede hangi sıfatla topluyorsunuz? Kayseri'den kendi akrabasını belediyeye genel sekreterliğe getirmiş. Mustafa Tuna nerede? Sizden izinsiz bu işler ne amaçla yapılıyor? Mustafa Tuna yok mu idare edemiyor mu? Mustafa Tuna'ya aslı var mıdır bilmiyorum ama sen belediye işleriyle ilgilenme denmiş.

Bizim işini yapan inanla alnının teriyle ekmeğini kazanan insanla Benim mesai arkadaşımdır birlikte çalışacağız. Böyle seçim kazanılmaz geçmişteki hizmetleri yok bunu unutturmak için yapıyorlar. ‘A haberin haberini izleyenler’ gençlik merkezlerine PKK'lı mı dolduracaksınız?” diyorlar. Bu iş bu kadar ayağa düşmemeli.”

“BUNUN 17 KATRİLYON RANT OLDUĞU SÖYLEDİM”

“Önce imar rantı nedir anlatmamız lazım. Babadan kalma arsanız var 40 daire yapabiliyorsunuz size yarısını veriyor 20 daire oluyor. Belediyeye ücret ödüyor 200 daire oluyor. Bundan da 100 daire kazanıyor. Bu da kul hakkıdır hiçbir hakkı yoktur. Bunun 17 katrilyon rant olduğunu söyledim.”

Gerçek Gündem



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan' yargılama istiyor

6 Şubat depreminde yıkılan, 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol kafilesinden 72 kişinin yaşamını yitirdiği Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman’da başladı.

'Ülkü Ocakları, Türkü Ocakları diye belediyeye doldurmuşsunuz'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında konuştu. MHP'li bir belediye meclis üyesi ile tartışan Seçer, "Ülkü ocakları diye partinizin elemanlarını doldurmuşsun...


CHP'li başkanlardan Tayfun Kahraman için özgürlük çağrısı

Gezi davasından 2 yıldır tutuklu olan İBB bürokratı Tayfun Kahraman’ın özgürlüğüne kavuşması çağrısıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki CHP’li ilçe belediye başkanları sosyal ...

Acılı babanın isyanı... Özel, böyle dinledi

CHP lideri Özel'in, Denizli ziyaretinde konuşma yaptığı sırada bir kişi "Kızım öldü, nerede devlet, nerede CHP" diye bağırdı. Acılı babaya destek sözü veren Özel "Senin acın benim acım. S...


Meteoroloji'den 35 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Kara...

Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı

Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonlarında, cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda el...


MSB'den 'Irak' açıklaması...

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak'la sınır güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı... Bakanlık, Irak'a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak destek ver...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR