Yukarı
238027

Kılıçdaroğlu İzmir'de: "Bu ülkede iki 15 Temmuz var"

17 Şubat 2019 18:09

Ege'nin Sesi-Ulaş Üstündağ/CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen aday tanıtımı toplantısından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından ismi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri yapılan meydanın açılış törenine katıldı. Karşıyaka’dan deniz yoluyla Karantina İskelesi’ne gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları ve bazı belediye başkanları da eşlik etti.

MEYDANININ İSMİ KONUSUNDA TARTIŞMA ÇIKTI

Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın ismi konusunda bazı tartışmalar çıktı.Binlerce imza toplayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne meydanının isminin Karantina olarak kalması konusunda başvurduklarını belirten bazı vatandaşlarda ellerine aldıkları 'Karantina Meydanı' pankartıyla alanda yer aldılar.

BAZI BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday tanıtımı toplantısından sonra köklü bir değişim yapılan İzmir’de bazı belediye başkanlarıyla da bir araya geldi. Toplantıya aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarından bazılarının da katılmadığı öğrenildi.

"TÜRKİYE'DE İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meydan açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de iki tane 15 Temmuz olduğunu belirterek: “ Bu ülkede iki tane 15 Temmuz bulunmaktadır. Bunu sakın unutmayın. Biri halkın diğeri de sarayın 15 Temmuz’udur. Biz sarayın 15 Temmuz’una hayır diyoruz. AKP tarafından ayrıca 20 Temmuz’da da sivil bir darbe gerçekleştirildi. OHAL’i ilan ettiklerinde de bu darbeye hayır dedik. Kentlerin meydanlara ihtiyaçları var. Kentler meydanlar olmadan olmaz. O meydanlarda insanlar buluşur, dinlenir ve de miting yapar. O zaman neden Taksim Meydanı’nı halka kapatıyorsunuz. Buradan sormak istiyorum. Bu ülkede dünyada örneği olmayan haksızlıklarla karşıya karşı karşıya kaldı. Can Dündar yurt dışında ama eşini de yurt dışı yasağı kondu. Eşinin günahı varsa yargılayın, yoksa neden pasaport vermiyorsunuz.  Artık bu ülkede kimsenin sesi çıkmıyor. Anayasa değiştiriliyor fakat üniversitelerden ses yok. Sendikalar sindirilmiş durumda. Bu bir korku imparatorluğudur” dedi.

"AZİZ KOCAOĞLU BASKILARA KARŞI DİRENDİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her türlü baskılara karşı direndiğini belirteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bize her türlü baskı yapıldı. Aynı baskılar bugün de devam ediyor, bugünkü koşullarda hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.  Biz öncü bir parti olarak demokrasiyi savunan bir parti olarak, hakkı-hukuku-adaleti savunan bir parti olarak her türlü mücadeleyi vermeye kararlıyız. Aziz Kocaoğlu 397 yılla yargılandı. Sonunda beraat etti. İktidarın tüm engellerine rağmen İzmir’i tüm dünyaya takdim etmiş. Aklın ve mantığın alamayacağı bir şey. Bu meydana neden demokrasi meydanı diyoruz. Bir belediye başkanı 397 yılla yargılanıyorsa ve sonunda beraat ediyorsa bu meydan demokrasi sözcüğünü hak ediyordur” dedi.

"15 TEMMUZ İÇİN TOPLANAN PARALAR NEREDE?"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gazileri için toplanan paranın akıbetini sorarak:” Şehit ve gaziler için toplanan paralara ne oldu? Bu soruyu sorduğumda cevap veremiyorlar. Çünkü malı götürmeye meraklılar da onun için. İzmirliler bunu sorsun. Kiracı olarak getirdikleri AKP İzmir adayına da sorun” dedi.

"İZMİR KİRACI BAŞKAN KABUL ETMEZ"

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye de eleştiriler yöneten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu:” İzmir kiracı belediye başkanı kabul etmez. Kiracı olarak getirdiler kendi adaylarını Denizli’den. Senin ne işin var burada? İzmir demokrasiyi ve dinamizmi ister. Ben İzmir’i yöneteceğim diyor fakat kendisi ekonomi bakanıyken bu ülkeyi ne hale soktu bugün görüyoruz” dedi.

"MEYDANIN İSMİ MECLİS'TE KARARLAŞTIRILDI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu meydanının isminin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra alınan kararla verildiğini anlatarak: “15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminden sonra belediye meclisimiz tarafından oy birliğiyle bu isim verilmişti. O günkü meclis toplantısında demokrasi dışı bu girişimi şiddetle kınamıştık” dedi.

"İZMİR ÇAĞDAŞLIKTAN ASLA TAVİZ VERMEDİ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu Bakan Berat Albayrak’ın İzmir ile ilgili sözlerini de yanıt vererek: "Kabine'nin etkili bir bakanı, İzmir'e gelip "Atatürk mezarından kalksa, İzmir'in bu halini görse, bunları denize döker" diyebiliyor. Oysa tam aksine; iktidar partisinin tüm çifte standartlarına, tüm engellemelerine, bu kenti görmezden gelmelerine rağmen bir başarı öyküsü yazan; gösterdiği istikametten hiç şaşmayan, çağdaşlık ve aydınlıktan hiç taviz vermeyen; çatışmaların, kamplaşmaların, karpuz gibi bölünmelerin arttığı şu dönemde mutlu, umutlu, barış içinde yaşayan İzmirlilerle gurur duyardı Atamız. Sevgiyi, saygıyı ve empatiyi hiçe sayacağınıza, kafanızı çevirip biraz da İzmir’e bakın! Demokrasiye inanın; hoşgörülü olun, İzmirliler gibi. Güzel İzmir’de güzel şeyler olduğunu kabul edin artık. 'Benim partimden olmayanı yok sayarım' saplantısından kurtulun. Yerelden kalkınma başarısını kıskanmayın; aksine gurur duyun İzmir'le! Benim köylüme 'milletin efendisi' olduğunu yeniden hatırlatan; İnsanların birbirine nefretle değil sevgiyle baktığı, ve herkesin yaşamak için can attığı İzmir’i görün artık!” dedi.

"İZMİR'DE ÜCRETSİZ PATATES VE SOĞAN DAĞITACAĞIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önümüzdeki günlerde 35 bin aileye ücretsiz soğan ve patates vereceklerini belirterek: “Önümüzdeki günlerde 35 bin aileye ücretsiz kuru soğan ve patates desteği vermeye başlayacağız ve devam edeceğiz” dedi.

"DENİZLİ'NİN VE İZMİR'İN HÜKÜMETTEN ALDIĞI PAYLARA BAKIN"

Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin Denizli Belediye Başkanıyken ki dönemini de değerlendirerek:” “Denizli’ye bakın diyen sayın AK Parti Büyükşehir Adayı, Denizli ne almış ne vermiş ona bir bakalım. Denizli merkezi hükümete 16 milyar vergi vermiş. Karşılığında 20 milyar merkezi hükümetten para almış. Yani Denizli’yi örnek alın diyen kişinin ekonomi bakanı olarak görev yaptığı hükümete, İzmir 323 milyar para vermiş. Denizli 4 milyar fazladan para almıştır. Önce ne yaptığına bakacaksın. Önce rakamlara bakacaksın. Bu rakamların hepsi ama hepsi TÜİK’in onaylanmış, yayınlanmış rakamlarıdır” dedi.

"İZMİR BEREKETİN VE ÖZGÜRLÜĞÜN SİMGESİ"

Törende bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş İzmir’in kent kimliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak: “İzmir’in kent kimliği çok önemlidir. İzmir’in tarihsel gelişiminde de bu gözükmektedir. Büyük İskender bu kentin bereketli ve zengin olacağını ifade etmişti. İzmir’in bereketi ve özgürlüğü kadınlarından gelmektedir. Çünkü İzmir’in kadınları Atatürkçü ve moderndir.  Demokrasi adına çok şehitler verdik. Bu meydan da bu anlamlı duruşa hizmet edecek bir meydan” dedi.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Türkiye'nin balkan vizyonu Buca'da konuşuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Buca Belediyesi, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği  ile Gül...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR