Yukarı
28021

İzmir'de Gaziler Günü Kutlamaları

19 Eylül 2014 15:53

KEMALPAŞA GAZİLERİ UNUTMADI

19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle düzenlenen tören, Kemalpaşa Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Gazi ve çok sayıda yurttaşın katıldığı törende duygu dolu anlar yaşanırken; ilçe merkez komutanlığında düzenlenen toplantıda gazilerle sohbet eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, vatanı için canını hiçe sayan şehit ve gazilere her zaman şükran duyduklarını söyledi.

Türkiye çapında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü, Kemalpaşa'da düzenlenen resmi törenlerle kutlandı. Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Erhan Gönülbağı, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Şahin Özdemir ile gazi ve vatandaşların katıldığı tören, Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene, gaziler aileleriyle birlikte katılırken; zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Tören sonrası, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından verilen davette, gazilerle sohbet eden Başkan Uğurlu, vatanı için canını hiçe sayan şehit ve gazilere her zaman minnet duyduklarını söyledi.

Bağımsızlık yolunda, mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyen bir neslin evlatları olduklarını vurgulayan Başkan Uğurlu, "Atalarımız ve büyüklerimiz, birlik ve beraberliğimizi bozucu her türlü saldırıya karşı mücadele etti; canlarını ortaya koydu. Bizler başta şehitlerimiz olmak üzere bütün gazilerimize şükran borçluyuz. Onlar sayesinde bu topraklarda barış ve özgürlük yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor" diye konuştu.Vatanları uğruna hayatlarını hiçe sayan gazilere her zaman teşekkür edeceklerini de ifade eden Başkan Uğurlu, "Bir dava adına; kendi vatanı ve milleti uğruna mücadele ederken gazi kalan vatandaşlarımız bizler için gerçek birer kahramandır. Dolayısıyla kahramanlarımızı her ortamda el üstünde tutmak bizim görevimiz. Bugüne kadar onlara her zaman saygı duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Hepsini sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum" ifadesinde bulundu.

BUCA'DA ÇELENKLER GAZİLER İÇİN SUNULDU

Buca Çevik Bir Meydanı’nda Gaziler Günü nedeniyle çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ulaştırma Okulu Komutanı Kıdemli Albay Metin Önal ve Muharip Gaziler Derneği Buca Şubesi Başkanı Şükrü Karaca Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Buca Şubesi Başkanı Şükrü Karaca, gaziliğin önemli bir şeref olduğunu, vatan için savaşan gazilerin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Gazilerin savaş yıllarında yaşadığı zorlukları anlatan Karaca, “Savaş yıllarında ekmek bulmak zordu, ayakkabı dahi bulmak zordu. Vatan bu gibi zorluklarla kurtarıldı. Gazilerin emekleri asla unutulmamalıdır” diye konuştu. Protokol, çelenk sunma töreninin ardından gazilerle birlikte bir kafeteryada çay içerek sohbet etti. Öte yandan Buca Belediyesi, Gaziler Günü dolayısıyla Şirinyer Tansaş önü, Baha Yörük Camii, Çevik Bir Meydanı, Heykel Meydanı ve Kozağaç Meydanı olmak üzere 5 noktada lokma döktürdü.

GAZİLERİMİZE MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNDUK

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 93. Yıldönümü Foça’da da kutlandı.Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Garnizon Komutanı Vekili Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun ve Gazilerin katıldığı tören, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ünün anlam ve önemini belirtir konuşma yapıldı. Cumhuriyet Meydanında yapılan törenin ardından Foça Belediye Başkanlığı tarafından Foça’da yaşayan Gazilere, Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesislerinde şükran yemeği verildi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Demirağ, yayınladığı mesajda, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, bu uğurda kanını canını verenlerle kahramanlık destanları yazmıştır. 19 Eylül Gaziler Günü’nde, kahraman gazilerimizin önlerinde saygıyla eğiliyor, minnet ve onurla anıyorum” dedi. 

GÜZELBAHÇE'DE GAZİLER UNUTULMADI

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Güzelbahçe'de tören düzenlendi.Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Kaymakam Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanlığı adına Albay Cemal Engür,  belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazi ve şehit aileleriyle vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı törenin bitiminde gazilere ve yakınlarına yemek verildi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na gezi düzenlendi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Ülkemizin Cumhuriyet olarak varlığını sürdürebilmesini şehit ve gazilere borçluyuz.Gaziler Günü'nde ülkemiz için ölümü göze alan şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı gönderiyor, 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

BAŞKAN ŞAHİN; “ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR”

Menemen’deki Muharip Gaziler, 19 Eylül Gaziler Günü’nde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret ederek, maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Menemenli Gaziler’in ziyaretinden onur duyduğunu söyleyen Başkan Tahir Şahin, “Şehit ve Gazilerimiz için ne yapsak azdır”      diyerek tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Menemen’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunuş töreninin ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi’ne üye Kıbrıs Barış Harekatı, Kore ve Terör Gazileri; 10 yıldır aralıksız sürdürdüğü yardımlarından dolayı Başkan Tahir Şahin’e teşekkür ettiler.

“10 yıl önce kahve köşelerinde buluşuyorduk”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi Başkanı emekli Öğretmen Murat Gürçayır, 10 yıl önce kahve köşelerinde buluşup teşkilatlanmaya çalışan gazilerin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in maddi ve manevi destekleri ile bugün birlik içinde büyük bir gururla törenlere katıldıklarını söyleyerek; “Sayın Başkanımız elimizden tuttu ve bize yer vererek donattılar. Bugün bir yerlere geldiysek, bunda sayın Başkanımızın maddi ve manevi katkıları çok büyüktür. Bizden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan ŞAHİN; “Şehit ve gazilerimizin hakkı hiçbir zaman ödenmez”

19 Eylül Gaziler Günü’nde Menemenli Muharip Gazileri makamında ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Belediye Başkanlık makamımızı bu güzel gün dolayısıyla ziyaretinizden dolayı şahsım, Başkanlığımız ve Belediye Ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Bizim için sizleri burada ağırlamak bir şereftir, onurdur. Eğer Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmasaydı, bizler bugün burada olamazdık. O şehitler ve gaziler olmasaydı; ne bu vatan, ne bu Türkiye Cumhuriyeti, ne bu bayrak, ne bu topraklar olurdu. Esaret altında ne kadar yaşayabilirsek, o kadar yaşardık. Şehit ve Gazilerimizin hakkı hiçbir zaman ödenmez. Onlar için ne yapsak azdır. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yüz binlerce şehit ve gazilerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyorum” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi’ne üye Gazilerin, Menemen’i her platformda başarıyla temsil ettiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; “Gaziler olarak ilçemizi her zaman, her yerde çok güzel temsil ediyorsunuz. Özellikle Menemen ve İzmir’deki törenlerde Menemenli Muharip Gazilerimizin çok ciddi bir yeri var. Bir marka oldunuz diyebilirim. Bir birazcık olsun şehit ailelerimize ve gazilerimize katkıda bulunup hizmet edebiliyorsak, bundan mutluluk duyarız. Gaziler Gününüz kutlu olsun. Allah bir daha bu millete bağımsızlık savaşları yaşatmasın. Elbette Büyük Önderimiz Atatürk’ün ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini bırakmayacağız ama bağımsızlığımıza zarar verecek herhangi bir şey gelirse başımıza, yine binlerce şehit ve gazi veririz bu vatan için. Buna hepimiz hazırız.”Menemenli Muharip Gazilerin Belediye Başkanı Tahir Şahin’i ziyareti, Menemen Belediyesi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ URLA’DA ANILDI

Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşal unvanının verilişinin 93. Yıl Dönümü olan 19 Eylül 1921 “Gaziler Günü” dolayısıyla Urla’da tören düzenlendi.

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma törenine İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Garnizon Komutanı Sezgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,UrlaJandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir,İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Urla Şubesi Başkanı Mustafa Büyüktarakçı,Urla Belediyesi Meclis Üyeleri,sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, Gazi Nurettin Yurdusev, Süleyman Çamur, Ziya İlgen ve Urlalılar katıldı.

Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Urla Belediye Başkanlığı ve Türkiye Astsubaylar Derneği Urla Şubesi’nin çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten Gülter Osman Ponner Ortaokulu Türkçe öğretmeni Nurgül Ünlücömert’in konuşması ile devam etti.

“ Yaşayan her gazi Cumhuriyet’imizin en büyük gazisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan canlı temsilcisidir.”

Ünlücömert; “ Yaşayan her gazi Cumhuriyet’imizin en büyük gazisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan canlı temsilcisidir. Gaziler günü anma programları ile gazi ve şehitlerimizin hatıraları onurlandırılmış, daha değerli daha anlamlı hale getirilmiş olur. Böyle günler sayesinde gazilik ve şehitlik kavramlarının saygınlığı ve kutsallığı canlı tutulabilir ve bu kavramlar yeni nesiller için de anlamlı hale gelebilir” dedi. Tören, Urla Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiirleri ile son buldu.

 

BERGAMA GAZİLERİNİ UNUTMADI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” ünvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü, Bergama’da törenlerle kutlandı.Program Kortej yürüyüşü ile başladı. Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerinin yer aldığı yürüyüşe Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Zeynel Abidin Demirtaş, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama protokolünün diğer üyeleri ile şehit yakınları da  katıldı.

Kortej, Bergama Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla Karadut Dibi’nden Kaymakamlık Tören Alanı’na kadar yürüdü.Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Kaymakamlık’taki törende Kaymakam Uğur Kolsuz, Garnizon Komutanı Zeynel Abidin Demirtaş, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Program Namık Kemal Eroğlu’nun günün anlam ve önemine uygun konuşması ile devam etti. Eroğlu’nun ardından Kıbrıs Gazisi Rüstem Canbay duygu yüklü bir şiir okudu.Törenin sonunda, Kaymakamlık Sergi Salonu’nda resepsiyon verildi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, resepsiyon sırasında gazilerle tek tek sohbet etti.Protokol, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ve tüm gaziler, her yıl olduğu gibi bu yıl da törenlerin ardından Bergama Garnizon Komutanlığı’na giderek hep birlikte öğle yemeği yediler.

Vatanı, milleti ve kutsal saydığı değerleri uğrunda tüm varlığını ortaya koymakta tereddüt etmeyen şehit ve gazilerin Türk milleti için büyük bir onur kaynağı olduğunu söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz vatanperverlikleri ile, fedakarlıkları ile kahramanlığın sembolü olmuşlardır. Türk milleti onlara çok şey borçludur. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm gazilerimiz ile şehitlerimizi sonsuz bir saygıyla ve rahmetle anıyor, hayatta olanlara ise minnetlerimi sunuyorum” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ege Üniversitesi markasına uluslararası bir katkı daha...

Ege Üniversitesinin yürütücüsü olduğu MSCA Değişim Programında yer alan VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi kapsamında Türkiye’de g...

Çeşme açıklarında 34 kaçak göçmen yakalandı

 İZMİR'in Çeşme ilçesi açıklarında, lastik bot içerisinde bulunan 34 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.  Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, saat 06.00 sıraların...


Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Bornova Belediye Başkanlığı görevine seçilmeden önce, Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanlığı görevini de yürüterek sendikal mücadelenin içinden gelen Ömer Eşki, 1 Mayıs İşçi ve Emekç...

Bayındır Çiçek Festivali Son Gününde de Doldu Taştı

Birbirinden renkli stantların yer aldığı festivalde bu yıl da ilgi oldukça yoğundu. Bölgenin en büyük etkinliklerinden biri olan ve her sene özlemle beklenen Bayındır 25. Uluslararası Bay...


İzmir'de taraftar- esnaf arbedesi: 6 gözaltı

 İZMİR’in Konak ilçesinde, Göztepe'nin Süper Lig’e çıkışını kutlayan grup ile tartıştıkları 1 kişiyi koruyan esnaf arasında arbede yaşandı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. İddiaya ...

Başkan Cemil Tugay İzmir Tabip Odası seçimlerinde oyunu kullandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Tabip Odası'nın seçimlerinde oy kullandı. Üç listenin yarıştığı seçimde meslektaşlarıyla buluşan Başkan Tugay, 5 numaralı sandıkta...


Bayındır'da İrem Derici Rüzgarı Esti

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali'nin bu yıl 25.cisi gerçekleşti. Birbirinden renkli çiçek stantlarının yer aldığı festivalde sahne şovları v...

Filiz Başkan’dan Liderlik Zirvesi Mesajı: Doğru Yerdesiniz

Dünyanın en büyük sivil toplum ağlarından biri olan JCI  (Junior Chamber International ) tarafından düzenlenen Yaratıcı Liderlik Zirvesi Efes Selçuk’ta başladı. 26-27-28 Nisan tarihleri a...


İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan zafer konuşması

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda, üçüncü turda 611 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' dedi. İYİ Parti 5. Olağan...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bayhan'ın büyük pişmanlığı: Hayatımın hatasıydı!

Popstar yarışmasıyla ünlenen Bayhan Gürhan, Özlem Esra Ada’nın sunduğu “Pembe Masa” programına konuk oldu.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Soğuk algınlığı mı yoksa saman nezlesi mi?

Tahriş olmuş gözler, burun akıntısı ve hapşırıklar çoğu zaman soğuk algınlığı olarak nitelendirilse de aslında saman nezlesinin belirtisi olabilir. Bir uzman ikisini nasıl ayırt edebileceğinizi açıkladı. Uzmanlar soğuk algınlığı ve saman nezlesinin toplumda sık sık karıştırıldığını söylüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR