Yukarı
53009

Siirt Tecavüzünde Sanık 9 Çocuk

23 Aralık 2011 04:55

“Benden üç -dört yaşlarında çocuk istediler istediler. Amcamın iki yaşındaki oğlunu götürdüm. Niye kız getirmiyorsun dediler, üç yaşındaki kuzenimi de götürdüm...”
“Bize saçları kıvırcık bir çocuk getirdi. Havuzun yanına götürdük. Sırayla hepimiz tecavüz ettik. Sonra içimizden biri birkaç kez havuza sokup çıkardı. Çıkardığında ölmüş olduğunu gördük...”
Bunlar, insanın kanını donduran bir filmden konuşmalar değil. Bir süre önce 14 kişinin tutuklandığı dört küçük kıza tecavüz skandalının ardından Siirt görülmemiş bir vahşetle gündemde: Pervari ilçesindeki Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) okuyan 13-14 yaşlarındaki sekiz erkek öğrenci, çıplak fotoğrafını çekip şantaj yaptıkları kızdan ‘kendilerine çocuk getirmesini’ istedi. 15 yaşındaki kız, bu kişilere biri iki diğeri üç yaşında iki kuzenini teslim etti. Sekiz öğrenci üç yaşındaki kızı tecavüz edip boğdu, iki yaşındaki erkek çocuğu da tecavüzün ardından ölüme terk etti.
Geçen yıl Siirt henüz ‘tecavüz’le manşetlere çıkmamıştı. 15 Nisan 2009 günü H.S. adlı bir baba Pervari İlçe Emniyeti’ne iki yaşındaki oğlu E.S.’nin kaybolduğunu bildirdi. Baba, “Dün akşam yemekten sonra hayvanlara yem hazırlarken oğlum E.’yi kapı önünde bıraktım. Beş dakika sonra çıktığımda çocuğum kaybolmuştu, bulamadım” dedi.
Polis arama başlatırken, evin yakınında bulunan Pervari Askerlik Şubesi’nin güvenlik kamerası incelendi. Aramalar sürerken minik E.S.’nin, YİBO öğrencileri tarafından Serkani Deresi mevkiinde bulunduğu haberi geldi. Çamurlu elbiseleriyle, donmak üzereyken bulunan iki yaşındaki erkek çocuk, hastaneye kaldırıldı. Vücudunda kesik ve çürükler vardı, tecavüze uğradığı saptandı.
Bir gün sonra Pervari polisine ikinci bir kayıp çocuk ihbarı geldi. Üstelik kaybolan, E.S.’nin amcasının üç yaşındaki kızı A.S.’ydi. Olay ilçede duyulunca A.S.’nin ailesini arayan bir kişi, “Ben o çucuğun 13-14 yaşlarında bir kızla birlikte Serkani Deresi yönüne gittiğini gördüm” dedi. Polisler ve ilçe halkından yaklaşık 200 kişi bölgede minik A.S.’yi aramaya başladı. Saat 20.00 sıralarında derenin üst kısmında bulunan havuzun kenarında minik A.S.’nin cansız bedeni bulundu. Tecavüz edilip boğulmuştu.
Polis öldürülen A.S.’nin en son yanında görülen 13- 14 yaşlarındaki kızı aramaya başladı. Amca çocukları olan iki kurbanın evlerinin yakınındaki Pervari Askerlik Şubesi ve bir akaryakıt istasyonun güvenlik kamerası kayıtları da yeniden incelendi.

Kameradaki kız yabancı değil...
Görüntülerde iki çocuğun da kaybolmadan hemen önce 13- 14 yaşlarında bir kız çocuğuyla birlikte Serkani Deresi yönüne gittiği, bu kızın öldürülen minik A.S.’yi kucağında taşıdığı saptandı. Çocuklarının ölümüyle yıkılan iki baba, güvenlik kamerasındaki kızı görünce bir şok daha yaşadı. Bu kız diğer kardeşlerinin kızı olan yeğenleri D.S.’ydi.
O zaman 14 yaşında olan Atatürk YİBO öğrencisi D.S. gözaltına alındı. D.S. kuzenine tecavüz edip birini öldürenlerin, kendisi gibi YİBO’da okuyan ve o tarihte yaşları 13 ile 14 arasında değişen H.T., Y.Ş., H.T., M.T., M.K., C.Ş., S.G. ve A.F.K. olduğunu söyledi. YİBO öğrencileri savcı talimatıyla gözaltına alındı. İfadelere göre vahşet şöyle gelişti:
Kız öğrenci D.S., önce amcasının oğlu iki yaşındaki E.S.’yi, Serkani Deresi’ne götürüp sekiz erkek öğrenciye teslim etti. Öğrenciler çocuğa tecavüz ettikten sonra dereye batırıp çıkardı ve öldü diye terk edip kaçtı. Ertesi gün herkes E.S.’yi ararken yeniden dere kenarına giden sekiz öğrenci, çocuğun ölmediğini görünce ilçe merkezine götürüp onu bulmuş gibi bıraktı.
Aynı gün D.S.’yi yine tehdit eden sekiz erkek öğrenci, bu kez küçük yaşta kız çocuğu istedi. D.S. de diğer amcasının üç yaşındaki kızı A.S.’yi ‘Sana cips alacağım’ diyerek kandırıp çocuklara götürdü. Minik A.S.’ye sırayla tecavüz eden öğrenciler, ardından onu boğarak öldürüp havuz kenarına bıraktı.
D.S. ve sekiz erkek öğrenci önce Çocuk Esirgeme Kurumu’nda gözlem altına alındı, ardından ‘cinayet’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etmek’ ve `hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla tutuklandı.
Adli Tıp Kurumu da çocuklarla ilgili ‘yaptıklarının bilincinde oldukları’na dair rapor verdi. Pervari Savcılığı hazırladığı fezlekeyi dava açılması için Siirt Savcılığı’na gönderdi.

‘Fotoğrafımı çektiler’
İki ve üç yaşındaki iki kuzenini ‘tecavüz’e teslim eden kız öğrenci D.S.’nin itirafları:
“Bir gün YİBO’nun üst tarafında fidan dikmek için gitmiştik. Fidan poşetlerini toplarken iki erkek öğrenci yanıma geldi. Bana adımı sordular, kendi adlarını söyledi. Fotoğrafımı çekmek istediler. İzin vermedim. Daha sonra bunlar beni iterek yere düşürdü. Biri eşofmanımı çıkardı, biri üzerime uzandı. Bu şekilde fotoğrafımı çektiler. 13 Nisan 2009 günü Kültür Merkezi önünden geçerken onları gördüm. Yanıma gelerek benden onlara kız ya da erkek üç -dört yaşlarında bir çocuk getirmemi istediler. Nedenini sorduğumda, ‘Bu seni ilgilendirmez’ deyip, bana para vereceklerini söylediler. Önce getirmeyeceğimi söyledim. Fakat benim ellerinde bulunan ve İ.’yle olan fotoğrafları aileme göstereceklerini söyleyerek tehdit ettiler. Aileme zarar vereceklerini söylediler. Ben de korktuğum için çocuk getirmeyi kabul ettim. Amcamın oğlu olan E.S.’yi kapının önünden kucağıma alarak, buluşmayı planladığımız yere gittim. Serkani Deresi’ne doğru yoldan biraz uzaklaştık. Patika yol üzerinde durdum ve E.’yi yere bıraktım. İ. ve Y. orada saklanmış bekliyorlardı. Daha sonra tekrar eve döndüm. Akşam E.’nin kaybolduğu haberi duyuldu.
Ben Kültür Merkezi önünde duran Y. ve İ.’yi tekrar gördüm. Bu sefer onların yanına ben gittim. Y. ve İ. bana ‘Niye erkek çocuk getiriyorsun?’ dedi. Ve bana küçük kız çocuğu getirmemi yoksa yine ve aileme zarar vereceklerini söylediler. Ben yine bu çocukların tehditlerinden korktuğum için bu sefer eve giderek yengemin (diğer amcasının) kızı olan A.S.’yi yanıma aldım. Ona kendisine cips alacağımı söyledim.
E.’yi bıraktığım yerden biraz daha yukarı bir yere A.S.’yi bıraktım. Ve ardından tekrar eve döndüm. Zaten o günün akşamında A.S.’nin havuzda boğulduğu haberini duydum. Çok pişmanım.”

‘Havuza atıp bastırdık’
Tecavüz ve cinayetle suçlanan öğrencilerden 14 yaşındaki Y.Ş.’nin itirafları:
“7. sınıf öğrencisiyim. Bir tatil günü ben ve arkadaşlarım S., M., C., H., H., F. ve M. çarşıya indik. Cem büfenin önünde D. isminde daha önce tanıştığımız kızla karşılaştık. S., F., ve C., D.’den bize bir çocuk getirmesini istedi. Yoksa kendisini öldüreceğimizi söyledik. Biz bu çocuğu cinsel arzularımız için istemiştik. D. ‘Tamam’ dedi. Çocuğu bize getireceği günü önceden kararlaştırmıştık. D. yanındaki çocukla beraber ilçenin girişindeki dereye geldi. D.’nin getirdiği, saçları kıvırcık iki yaşlarında bir çocuktu. D. çocuğu bize verdikten sonra biraz sonra gelip alacağını söyledi. D. bizim yanımızdan ayrıldıktan sonra biz çocuğu yukarıda bulunan küçük bir havuzun yanına götürdük. Herkes çocuğa sırayla tecavüz etti. Ben de tecavüz ettim. Daha sonra S. bu çocuğu birkaç kez havuza atıp çıkardı. Bir ara çıkardığımızda ölmüş olduğunu gördük. Orada çocuğu havuzun dışında bırakıp ayrıldık. Çok pişmanım.”
Olay yaşandığında 14 yaşında olan S.G.’nin itirafları:
“7. sınıf öğrencisiyim. Ben bir gün Pervari çarşısında gezerken daha önce tanımadığım D. isminde bir kız ile Y., A., K., F., H. ve H. kardeşler konuştular. D.’den kendilerine tecavüz etmek için bir çocuk istediler. D. de ‘Tamam’ dedi. Bunun üzerine D.’nin bir gün küçük çocukla ilçenin çıkışında bulunan dereye geldiğini gördük. Biz de yanına gittik. D. bize çocuğu verdikten sonra ‘Bunu götürün tekrar gelip alacağım’ dedi. Bunun üzerine ben Y., M., F., H ve H., kardeşler, C., çocuğu alarak ağaçların arasına götürdük. Orada hepimiz çocuğa tecavüz ettik. Kız çocuğunu da tecavüz ettikten sonra F., C., ve H. havuza attı. İlk önce attıklarında kız ölmemişti. Daha sonra bastırdılar suyun altına doğru, kızın öldüğünü gördük. Kızı havuzdan çıkardık, ben ‘Kızı havuza atmayın, D.’ye verin’ dedim. Çok pişmanım.”
 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan' yargılama istiyor

6 Şubat depreminde yıkılan, 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol kafilesinden 72 kişinin yaşamını yitirdiği Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman’da başladı.

'Ülkü Ocakları, Türkü Ocakları diye belediyeye doldurmuşsunuz'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında konuştu. MHP'li bir belediye meclis üyesi ile tartışan Seçer, "Ülkü ocakları diye partinizin elemanlarını doldurmuşsun...


CHP'li başkanlardan Tayfun Kahraman için özgürlük çağrısı

Gezi davasından 2 yıldır tutuklu olan İBB bürokratı Tayfun Kahraman’ın özgürlüğüne kavuşması çağrısıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki CHP’li ilçe belediye başkanları sosyal ...

Acılı babanın isyanı... Özel, böyle dinledi

CHP lideri Özel'in, Denizli ziyaretinde konuşma yaptığı sırada bir kişi "Kızım öldü, nerede devlet, nerede CHP" diye bağırdı. Acılı babaya destek sözü veren Özel "Senin acın benim acım. S...


Meteoroloji'den 35 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Kara...

Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı

Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonlarında, cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda el...


MSB'den 'Irak' açıklaması...

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak'la sınır güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı... Bakanlık, Irak'a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak destek ver...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR