Yukarı
53906

Halkalı'da Patlama: 4 Ölü

23 Aralık 2011 05:14

Patlama nedeniyle otobüsün camları tamamen patladı. Patlamanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı. Polis ekipleri, tuzaklı bir başka olması ihtimali üzerinde duruyor.Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nin başhekimi, biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Hayatını kaybeden 3 kişinin isimleri şöyle Çağlar Bölükbaşı, Uğur Ekiz ve Buse Sarıyer adlı çocuk. Buse Sarıyer'in askeri bir personelin çocuğu olduğu öğrenildi.
 

İstanbul Halkalı'da asker taşıyan bir sivil otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3 asker, bir de asker kızı şehit oldu.

İstanbul Halkalı'da sabah saat 07.15 sıralarında askeri lojman yakınlarında asker taşıyan bir sivil otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3 uzman çavuş, bir de asker kızı şehit oldu. 12 kişinin yaralandığı patlamada 2 kişinin durumunun da ağır olduğu bildirildi.

Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nin başhekiminin verdiği bilgilere göre hayatını kaybeden 3 kişinin isimleri şöyle: Bekir Çelik, Çağlar Bölükbaşı, Uğur Ekiz ve Buse Sarıyer. 

Görgü tanıkları patlamada yaşamını yitiren Buse Sarıyer'in 17 yaşlarında olduğunu söylediler. Buse Sarıyer'in patlama sırasında ağır yaralı olarak otobüsten çıkartıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini ifade ettiler.

Bu arada olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevkedildi. İkinci bir tuzaklı bombadan şüphe edilmesi üzerine geniş bir inceleme başlatıldı. Ancak inceleme sonucu ikinci tuzaklı bir bombaya rastlanamadı. Olay yerine üst düzey askeri yetkililerde gelerek, olayla ilgili bilgi aldılar.

"Bu bir terör saldırısı"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gerçekleştirilen eylemin terör saldırısı olduğunu ve saldırıda parça tesirli ve uzaktan kumandalı bomba kullanıldığını yineleyerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 4 olduğunu bildirdi. 

Vali Mutlu, Mehmet Akif Hastanesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mutlu bir soru üzerine şunları söyledi:
"Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin baş sağolsun. Bu saldırıda 12 yaralı var. Bunlardan iki tanesinin durumu takip ediliyor. 2'si ağır, geri kalanları hafif yaralı olarak gerek Mehmet Akif Hastanesi'nde gerekse diğer hastanelerde tedavileri devam ediyor. Onların hayatlarıyla ilgili endişe edilecek bir şey yok.

Şu anda şehit sayımız 4, iki de ağır yaralımız var. Diğer personellerimizin de hafif yaralı olmaları nedeniyle hayati tehlikeleri yoktur. Yaralıların durumları gayet iyi şuurları açık. Çok ufak tefek cam parçalarından dolayı yaralanmaları var. Yaralılarımızla ilgili bir sıkıntı yok iki tane ağır yaralı var, bir tanesi Devlet Hastanesi'nde Bakırköy'de diğeri de TEM Hospital'da.

Şehit olanlarımızdan bir tanesi bir kızımız, personelimizden birinin çocuğu. Diğer üç personelimiz de askeri personel uzman çavuş. Uzaktan kumandalı parça tesirli bir bomba. Şu anda herhangi bir gözaltı yok kolluk kuvvetlerimiz takip ediyor."

Bomba düzeneklerindeki büyük benzerlik

İstanbul Halkalı'daki askeri personel servis aracına yönelik saldırıda kullanılan bomba düzeneği ile yine İstanbul Küçükçekmece'de polis otobüsüne düzenlenen saldırıda kullanılan bomba düzeneğinin aynı olduğu açıklandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay yerinde yaptığı inceleme sonrasındaki açıklamasında, Halkalı'daki patlamada kullanılan uzaktan kumandalı parça tesirli bomba düzeneği ile Küçükçekmece'de polis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıdaki kullanılan düzeneğin aynı olduğunu söyledi. Vali Mutlu, her iki olayın benzerliğine işaret etti ve bu olayların faillerinin en kısa sürede yakalanması için ısrarlı olacaklarını açıkladı.

"Terör hiçbir yere varamaz"

Olay yerinde açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da olayın faillerinin en kısa zamanda bulunacağını belirterek, şunları söyledi:
''Üzücü bir olay geçenlerde bir polis servisine yapıldı. Mutlaka bunu yapanları bulup deşifre edeceğiz. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetlerimiz ve devletin bütün kurum ve kuruluşları dimdik ayaktadır. Ayakta olamaya da devam edecektir. Milletimize başsağlığı diliyorum."

Çapkın, bir gazetecinin, ''Geçtiğimiz günlerde bir polis servisine yapılan sadırı ile bu saldırı arasında bağlantı olabilir mi?'' sorusu üzerine, ''Çalışıyoruz olabilir. Çeşitli yerlerde de olabilirdi ama burada oldu. Ancak ikisi bağlantılı olabilir diye göz önününde bulunduruyoruz'' diye konuştu.

Başka bir gazetecinin ''Teröristler aynı olabilir mi?'' sorusuna ise Çapkın, ''O konuda bir şey söylemek istemiyorum'' dedi.
 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan' yargılama istiyor

6 Şubat depreminde yıkılan, 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol kafilesinden 72 kişinin yaşamını yitirdiği Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman’da başladı.

'Ülkü Ocakları, Türkü Ocakları diye belediyeye doldurmuşsunuz'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında konuştu. MHP'li bir belediye meclis üyesi ile tartışan Seçer, "Ülkü ocakları diye partinizin elemanlarını doldurmuşsun...


CHP'li başkanlardan Tayfun Kahraman için özgürlük çağrısı

Gezi davasından 2 yıldır tutuklu olan İBB bürokratı Tayfun Kahraman’ın özgürlüğüne kavuşması çağrısıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki CHP’li ilçe belediye başkanları sosyal ...

Acılı babanın isyanı... Özel, böyle dinledi

CHP lideri Özel'in, Denizli ziyaretinde konuşma yaptığı sırada bir kişi "Kızım öldü, nerede devlet, nerede CHP" diye bağırdı. Acılı babaya destek sözü veren Özel "Senin acın benim acım. S...


Meteoroloji'den 35 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Kara...

Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı

Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonlarında, cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda el...


MSB'den 'Irak' açıklaması...

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak'la sınır güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı... Bakanlık, Irak'a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak destek ver...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR