Yukarı
9167

CHP’den İmza Kampanyası: Balbay’a Özgürlük

23 Aralık 2011 03:05

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak ile eş zamanlı başlattığı ‘Mustafa Balbay’a özgürlük’ imza kampanyası büyük ilgi gördü.

Kampanya öncesi basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Örgütü Başkanı Tacettin Bayır, Mustafa Balbay’ın 926 gündür tutuklu olduğunu, suçunun tam olarak bilinmediğini ve yöneltilen suçlamaların hiç birinin ispatlanamadığını savundu. Bayır, Cumhurbaşkanı’ndan, sokaktaki vatandaşa kadar herkesin bu tutukluluk halinin vicdanları yaraladığını belirterek “Ancak maalesef değişen bir şey yok, Balbay hala tutuklu. Hem de, halk onu milletvekili seçmişken, halkın gözünde suçsuzluğu bu yolla bir kez daha ispatlanmışken, Balbay hala tutuklu” dedi.

CHP olarak kendilerinin hiç kimse için ek bir ayrıcalık talep etmediklerini sözlerine ekleyen Bayır “Biz kimse için özel ayrıcalık istemiyoruz, yargılanmasınlar da demiyoruz. Biz, milletvekili seçilmesine engel bulunmamış, YSK tarafından mazbatası verilmiş, yüzbinlerce İzmirlinin oyunu almış Mustafa Balbay’ın millet tarafından kendisine verilmiş olan vekillik görevini özgürce yerine getirmesini istiyoruz. Önüne geleni üç satırlık bir gerekçeyle tutuklayan, ancak tahliye etmemek için dokuz sayfa gerekçe yazan yargı anlayışına hayır diyoruz. Mustafa Balbay’ı serbest bırakmamak için; “Kaçabilir, delilleri karartabilir” gibi inandırıcılığı olmayan ve toplumun hiçbir kesimini tatmin etmeyen bahaneler üretilmesi, adalete olan inancımıza ve güvenimize darbe vurmaktadır” diye konuştu.

Özgürlüğün sadece Balbay için değil, aynı durumda olan tüm vekiller ve vatandaşlar için de olması gerektiğinin altını çizen Tacettin Bayır “Mustafa Balbay CHP’nin ve İzmir’in milletvekilidir. İzmir; adalet, demokrasi ve masumiyet ilkelerini özümsemiş ve yaşam biçimi haline getirmiş, Türkiye’nin demokrasi başkenti diyebileceğimiz bir kentidir. Mustafa Balbay bunun için İzmir’i tercih etmiş, İzmirliler de bu tercihi taçlandırmış ve onu milletvekili seçmişlerdir. Halkın iradesine kelepçe vurmak, tüm dünyada tanınan ve saygı gören bir gazeteciyi yeterli gerekçe olmadan 3 yıla yaklaşan bir süredir cezaevinde tutmak hiçbir vicdana sığmaz” dedi.

Amaçlarının kesinlikle ne yargıya müdahale etmek, nede yasalara saygısızlık olmadığını söyleyen Bayır, amaçlarının sadece herkesin masumiyet karinesi içinde düşünmesi ve adil yargılanma hakkının kullanabilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti. Tüm İzmirlileri adalete, demokrasiye ve Balbay’a destek olmaya çağıran Bayır, özgürlük isteğini de bir kez daha demokrasinin kalesi İzmir’den haykırdıklarını söyledi.

Bayır’ın ardından konuşma yapan İzmir Milletvekillerinden Alaattin Yüksel, İzmir milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın hala tutuklu olarak vekilliklerini sürdürdüklerini, milli iradenin parlamentoya yansımadığını ve kendilerinin mecliste yemin etmiş olmasına rağmen parlamentonun görevini yerine getiremediğinin altını çizdi.
Meclis çalışmalarının başlamasından önce AKP ve CHP arasında imzalanan protokolde de “Ttutklu milletvekillerinin parlamentoya girebilmesi için her türlü çalışma yapılacağı” yönündeki maddeyi hatırlatan Yüksel “Burada sorunları çözme yeri meclistir dediler. Biz de tamam dedik. Protokol imzaladık. Tüm yasalar özgürlükleri genişletecek şekilde yorumlanmalı, uluslararası yasalar da dahil bütün yasalar parlamenterlerin hapiste değil, parlamentoda olması gerektiğini söylüyor. Avrupa İnsan Hakları ve Birleşmiş Milletler sözleşmeleri de söylüyor. Geçen dönemlerde de bunların uygulamaları var” dedi.
Hukukun genişletilmesi ve kuvvetler ayrılığı ilkesine inanan iki büyük siyasi partinin görevini yerine getirmemesi halinde çözüm yerinin farklı alanlara taşabileceğini vurgulayan Yüksel “Bu protokolün altına imza atan AKP milletvekillerine ve grubuna sesleniyorum. İçinizde bir nebze olsun demokrasi kırıntısı kaldıysa, içinizde bir nebze dürüstlük kaldıysa, attığınız imzaya sahip çıkın, gelin yeni yasama dönemi açıldığında parlamentoda bu sorunu beraber çözelim ve milletvekillerimizi parlamentoya taşıyalım” diye konuştu.

AKP’nin bu imzadan kaçınması haline parlamentoda daha farklı eylemler gerçekleştireceklerini hatırlatan Yüksel “Halkımızla da birlikte bu mücadeleyi alanlara taşıyacağız. Bugün burada ve Zonguldak’ta gerçekleştirdiğimiz imza kampanyası ile de bu eylemimiz başlamıştır. Milyonlarca insanımızın vereceği imzalar ile bunu parlamentoya taşıyacak ve özgürlük için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsun, bütün İzmirlileri demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Bir diğer İzmir Milletvekili Musa Çam ise, Başbakan Erdoğan’ın Suriye ve bütün Ortadoğu ülkelerine özgürlük mücadelesi verdiğini, ancak kendi ülkesinde birçok aydın ve gazetecinin 3 yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu söyledi.


Tutuklu gazeteci Doğan Yurdakul’un eşinin dün kanser tedavisi sırasında hayatını kaybettiğini ifade eden Çam “Eşi kanserden vefat eden Doğan Yurdakul ne yazık ki son anlarında eşinin yanında değil, cezaevinde bulunmuştur. Bütün suçu yazmak, düşünmek ve söylemek olan bu insanlar sadece bu eylemlerinden ötürü uzun süredir Silivri Cezaevinde tutukludur. Biz özgürlüğü ve demokrasiyi sadece kendimiz için değil, bütün herkes için, hatta Tayyip Erdoğan için de istiyoruz. Düşünen herkes için istiyoruz. Maalesef AKP özgürlük ve demokrasiyi sadece kendisi için ve kendinden yana olanlar için istemektedir. Bu ülkede rahat yaşayabilmek için ya tarikat üyesi olacaksınız, ya cemaat üyesi olacaksınız ya da AKP yandaşı olacaksınız. Eğer bunun karşısında iseniz, yarın sıra size de gelebilir. O yüzden susmamız, sustukça sıranın bize geleceğini bilmemiz ve
temel hak ve özgürlükler için mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da özgürlük mücadelesinin sadece Balbay’a değil, herkes için olduğunu söyleyerek, tüm İzmirlileri haklarına sahip çıkmaya ve imza kampanyasına katılmaya davet etti.

Daha sonra imza kampanyasını başlatan Tacettin Bayır, ilk olarak kampanya defterine imza atarak, vatandaşlara kampanya hakkında bilgi verdi.( egeninpostası)
 

\"\"
 

\"\"



Yorumlar

  • Aman ne etkili bir çalışma gözlerim doldu ! kardeşim gidin silivri\'ye kamp kurun ordan ayrılmayın buradan hariçten gazel okumayın !
    spartakus
    20 Ekim 2016 01:46

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Karşıyaka’ya hayvan hastanesi ve oteli geliyor

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Can Dostum Hayvan Hastanesi ve Oteli, 7/24 canlı izlenebilir Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Yaşam Alanı ile evsel gıda atıklarında...

CHP’li Polat Grevdeki Lezita İşçilerini Ziyaret Etti

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Kemalpaşa’da bulunan Lezita Fabrikası’nda 13 gündür grev yapan Öz Gıda-İş Sendikası üyesi işçileri 12. gününde ziyaret etti. Lezita Fabrikası’nın...


Karabağlar’da herkes eşit şartlarda yaşam sürecek

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Zincirlikuyu ve Poligon Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan, esnafları ziyaret eden Tu...

Bilal Kırkpınar: Bana değil kendinize oy vereceksiniz!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkanı Bilal Kırkpınar Gümüşpala Avcılar ve Atıcılar Derneği'ni ziyaret ederek, Gümüşpalalı vatandaşları dinledi. Kırkpınar, ilçenin şehr-i emini olmaya...


Cumhuriyet Meydanı’nda büyük iftar sofrası

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her sene Ramazan sofralarında bereketi büyütmek için verdiği toplu iftar yemekleri sürüyor. Yarın (19 Mart) Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak büyük iftar ye...

Çocukları Kubilay’ın katiline götüren Müftü bir skandala daha imza attı

Menemen’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törende Menemen Müftüsü Mehmet Seven’in Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün...


“Atatürk’ü anmamak, Türkiye’nin temellerine ihanettir!"

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenin ardından ilçe şehitliğini ziyaret eden protokol üyeleri şehitler için dua ettiler....

Yamanlar’a yaş alan nüfus için özel merkez

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu’nun kentin yaşayan tecrübelerinin hayatını kolaylaştıracak projeleri kapsamında Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edilecek, ...


Başkan Selvitopu: Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Karabağlar Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutlarken, bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Manga'nın solisti Ferman Akgül, TOGG davasını kaybetti

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafına sosyal medyadan tepki gösteren şarkıcı Aylin Aslım, Redd grubu üyesi Güneş Duru ve aynı grubun solisti Doğan Duru...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR