Yukarı
5

Hasan Güneş

Öğretmenlerin İşini Anlamlı Bulması

20 Aralık, 2017

   Okulun etkililiği önemli ölçüde örgüt çalışanlarının anlamlı katkısına bağlıdır. Bunlar içinde öğretmenler başlı başına rol oynamaktadır. Kuşkusuz, öğretmenlerin katkısının sürdürülmesi bireysel ihtiyaçlarının karşılanmasına bağlıdır. Pekala, neler yapılabilir.

   Alfred Adler, bireyin üstünlük duygusunun karşılanması önem taşımaktadır. Öğretmenler açısından okul bir takım olanaklar sağlayarak bu konunun üstesinden gelebilir.

     Yine, öğretmenlerin işini anlamlı bulması okul yöneticilerinin insan ilişkileri bakımından yeterli olmasına bağlıdır.

    Bunun için öğretmenlerin kişiliğine saygı duyulmalı ve karara katılmalıdır. Yine okul yönetimi öğretmenler açısından “açık iklimi sağlamalıdır.

    Diğer taraftan okul yönetimi öğretmenlerle işbirliği içinde olmalı.

     Öğretmenlerin değeri ve onuru olduğu düşünülmelidir. Öğretmenlerin gelişme isteği karşılanmalıdır. Öğretmenler arasında farklılığa saygı gösterilmelidir. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gezenti ailesi artık 3 kişi

TEVE2’de yayınlanan “Çok Gezenti” programıyla yıllardır dünyayı dolaşan Burak Akkul ve Seda Akkul, kısa süre önce dünyaya gelen oğulları Yekta ile birlikte objektif karşısına geçti.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bahar yorgunluğuyla baş etmek için 6 öneri

Baharla beraber değişmeye başlayan gece-gündüz süreleri ve iklim şartları ile beraber vücudumuzun yeni oluşan şartlara uyum sağlamaya çalıştığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, ‘bahar yorgunluğu’ olarak tanımlanan bu dönemde yaşanması muhtemel fiziksel ve psikolojik değişimlerle baş edebilmek için yapılabilecekleri anlattı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR