Yukarı
454168

Menderes soruşturmasında 'aşk üçgeni' iddiası: Üç kadından çarpıcı ifadeler!

11 Eylül 2026 13:34

Tutuklu Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Voleybol antrenörü N.S., belediye personeli G.Ç. ve avukat E.G. savcılığa verdikleri ifadeler dikkat çekti.

Hakkında yürütülen soruşturma sebebiyle tutuklu bulunan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, üç kadının verdiği ifadeler Çiçek’in özel ilişkileriyle belediye imkânlarının kullanımı arasındaki dikkat çekici bağlantıları ortaya çıkardı.

Haber 7'de yer alan habere göre, Voleybol antrenörü N.S., Çiçek’le sevgili olduklarını açıkça beyan ederek yaklaşık 3-4 ay süren ilişkileri boyunca Ankara’daki otellerde buluştuklarını, uçak ve otel masraflarını Çiçek’in karşıladığını ve kendisine yaklaşık 726 bin TL “harçlık” gönderdiğini anlattı.

Belediye personeli G.Ç. ise Çiçek’in kendisine özel mesajlar gönderdiğini, kendisine yönelik ilgisi nedeniyle taleplerini karşılamaya devam ettiğini, kendisi ile yakınlarının belediyede işe alındığını ve özel görüşmeler için belediyeye bağlı Gençlik Merkezi’nin üst katındaki “gizli ve güvenli oda”nın kullanıldığını beyan etti.

“Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçlaması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan ve Çiçek ile whatsapp yazışmaları ortaya çıkan avukat E.G. ise Çiçek’in kendisine sevgili olmak istediğini söylediğini anlattı. E.G., Menderes Belediyesinde avukat olabilmek için WhatsApp üzerinden yazıştığını ifade etti.

VOLEYBOL ANTRENÖRÜ İLİŞKİYİ AÇIKÇA ANLATTI

Dosyadaki en açık anlatım N.S.’den geldi. Menderes Belediyesinde voleybol antrenörü olarak çalıştığı dönemde İlkay Çiçek’le tanıştığını anlatan N.S., ilişkinin zaman içinde iş ilişkisinden duygusal birlikteliğe dönüştüğünü söyledi. N.S., “2025 yılında ise İlkay Çiçek ile sevgili olmuştuk” diyerek ilişkiyi açıkça kabul etti.

Çiçek’in evli olduğunu bildiği halde ilişkinin devam ettiğini belirten N.S., Çiçek’in kendisine sık sık mesaj attığını, tek görüntülenebilen özel fotoğraflar gönderdiğini ve maddi olarak da destek olduğunu anlattı.

N.S.’nin ifadesinin en dikkat çekici bölümlerinden biri, MASAK kayıtlarına yansıyan para hareketleri oldu. N.S., Çiçek’ten zaman zaman para istediğini, Çiçek’in de kendi hesabından bu paraları gönderdiğini söyledi. Banka transferlerinin açıklama bölümünde “borç” yazmasına rağmen gerçekte aralarında borç-alacak ilişkisi bulunmadığını açıkça ifade etti.

N.S., soruşturma kapsamında kendisine gösterilen yaklaşık 726 bin TL’lik para hareketini şöyle açıkladı: “Bu paralar şahsıma İlkay’ın hesabından gelen, bana harçlık olarak verdiği paralardır.” Paraları hiçbir zaman geri ödemediğini ve kişisel ihtiyaçları için kullandığını anlatan N.S. paranın kaynağını ise bilmediğini söyledi.

EVLENDİKTEN SONRA DA PARA İSTEMEYE DEVAM ETMİŞ

N.S.'nin anlatımına göre duygusal ilişki sona erse de para trafiği bir süre daha devam etti. Belediyedeki görevinden ayrıldıktan ve daha sonra evlendikten sonra da maddi ihtiyacı olduğunda Çiçek’ten para istediğini söyleyen N.S., Çiçek’in 2026 yılına kadar peyderpey ödeme yapmayı sürdürdüğünü ifade etti.

N.S., ek ifadesinde ise daha çarpıcı bir ayrıntı verdi. Belediyelere yönelik soruşturmalar başladıktan sonra Çiçek’in kendisine banka üzerinden para göndermenin “sıkıntılı olacağını” söylediğini belirten N.S., ihtiyaç duyması halinde ödemeyi elden yapabileceğini söylediğini aktardı.

ANKARA’YA SON UÇAKLA GİDİP İLK UÇAKLA DÖNÜYORDU

N.S., Çiçek’le buluşmalarının nasıl gerçekleştirildiğini de ayrıntılarıyla anlattı. Çiçek’in Ankara programları olduğunda İzmir’den geç saatlerdeki Ankara uçağına bilet aldığını, taksiyle otele geçtiğini ve sabah da en erken uçakla İzmir’e döndüğünü söyledi.

Ankara’da genellikle İbis Otel’de kaldıklarını belirten N.S., otel ve uçak giderlerinin Çiçek tarafından karşılandığını anlattı. Çiçek’in gerekli parayı kendi hesabına gönderdiğini, bilet ve otel ödemelerini ise kendisinin yaptığını ifade etti.

Başka bir Ankara ziyaretinde ise havalimanında Çiçek’in şoförü Rıdvan tarafından karşılandığını, önce hastaneye götürüldüğünü, ardından Çiçek’le buluşarak başka bir otele geçtiklerini söyledi.

N.S.'nin ifadesinde Çiçek’in evliliğine ilişkin kendisine söylediği sözler de yer aldı. N.S., ilişkiyi bitirme gerekçesinin Çiçek’in evli olması olduğunu belirterek bir dönem eşinden ayrılmasını beklediğini anlattı.

Çiçek’in kendisine eşiyle ilgili olarak “Her şey bitti, sadece çocuklar için duruyorum” dediğini aktaran N.S., ayrıca Çiçek’in “Belediye başkanı oldu, karısını unuttu derler diye boşanamıyorum” şeklinde konuştuğunu beyan etti.

BELEDİYE PERSONELİ SEVGİLİ G.Ç.'DEN “GİZLİ ODA” ANLATIMI

Soruşturma dosyasında belediye imkânlarının özel görüşmeler amacıyla kullanıldığı yönündeki en dikkat çekici anlatımlardan biri ise G.Ç.'nin ifadesinde yer aldı.

G.Ç., İlkay Çiçek’i muhtarlığı döneminden tanıdığını, belediye başkanı olduktan sonra iş talebiyle makamına gittiğini söyledi. Görüşmenin hemen ardından Çiçek’in kendisine “Sohbetimiz çok hoştu, tekrar edelim” mesajı attığını ve yaklaşık 1,5 ay boyunca özel içerikli mesajlar gönderdiğini anlattı.

G.Ç., Çiçek’in mesajlarda kendisine “bebeğim” diye hitap ettiğini ve tek görüntülenebilen özel fotoğraflar gönderdiğini ifade etti.

“BANA ZAAFI OLDUĞU İÇİN TALEPLERİMİ KARŞILIYORDU”

G.Ç.'nin ifadesindeki en çarpıcı cümlelerden biri, Çiçek’le aralarındaki yakınlık nedeniyle karşılandığını söylediği taleplere ilişkin oldu. G.Ç., Çiçek’e arkadaş kalmak istediğini söylediğini ancak buna rağmen kendisine yönelik ilgisinin sürdüğünü anlatarak “Bana zaafı olduğu için benim taleplerimi karşılamaya devam ediyordu.” dedi.

G.Ç.’nin anlatımına göre bu süreçte önce erkek kardeşinin ardından kız kardeşinin eşi, kendisi ve annesi belediyede işe alındı. Böylece G.Ç.'nin beyanına göre kendisi dâhil en az dört aile ferdinin belediyede işe alındığı soruşturma dosyasına yansıdı.

GENÇLİK MERKEZİNİN ÜST KATINDA “GÜVENLİ ODA”

G.Ç.'nin ifadesindeki en çarpıcı bölümlerden biri ise Menderes Gençlik Merkezi’nde bulunduğunu anlattığı özel oda oldu. G.Ç., Çiçek’le özel görüşmelerinin çoğunu burada gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Herkes orayı spor kompleksi sanıyor iken en üst katta gizli bir oda vardı.” dedi.

G.Ç.'ye göre Çiçek bu odayı yalnızca kendisiyle değil, başka kişilerle yaptığı özel görüşmelerde de kullanıyordu. Odada küçük, siyah, tuşlu bir telefon bulunduğunu anlatan G.Ç., Çiçek’in akıllı telefonunu odaya sokmadığını ifade etti. Çiçek’in kendisine odanın “böcek var mı diye sık sık kontrol ettirildiğini” ve buranın “güvenli oda” olduğunu söylediğini de beyan etti.

GİZLİ ODADA “BALYA BALYA PARA”

G.Ç.'nin aynı odada tanık olduğunu söylediği başka bir olay ise soruşturmadaki para trafiğine ilişkin dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi. G.Ç., odada bulunduğu sırada Mustafa Pala ve Rüzgar Sönmez’in geldiğini, onların da akıllı telefonlarını dışarıda bıraktığını söyledi.

Daha sonra içeri girdiğinde masa üzerinde dolar, euro ve Türk lirasından oluşan “balya balya para” gördüğünü beyan eden G.Ç., konuşmalarda “Özdere otel” ifadesinin geçtiğini anlattı.

Bir süre sonra paraların siyah poşetlerle odadan çıkarıldığını söyleyen G.Ç., Çiçek’e paraların kaynağını sorduğunda “O paralar bizim değil, ait olan yere gönderilecek” cevabını aldığını ifade etti.

G.Ç. ayrıca Çiçek’in şoförü Sergen’i çağırdığını, Sergen’in odadan para çantasıyla çıktığını ve sonrasında Çiçek’in bir meclis üyesini arayarak “Sergen ile gönderdim, seninkini al” dediğini duyduğunu beyan etti.

550 BİN TL’LİK PARA HAREKETİ

G.Ç., sağlık sorunları nedeniyle Çiçek’ten maddi destek istediğini de anlattı. Çiçek’in önce annesinin kullandığı hesaba 250 bin TL, daha sonra hastane masrafının yetmediğini söylemesi üzerine 300 bin TL daha gönderdiğini belirten G.Ç., toplam 550 bin TL’yi sağlık harcamalarında kullandığını söyledi.

G.Ç., bu paraların borç olduğunu ve daha sonra banka üzerinden ve elden geri ödeme yapmaya başladığını beyan etti. Ayrıca Çiçek’in kendisine bu ölçüde yardım etmesinin nedenlerinden birinin, daha önce gönderdiği duygusal içerikli mesajların eşine gösterilmesinden çekinmesi olduğunu düşündüğünü ifade etti.

AVUKAT E.G.: “SEVGİLİ OLMAK İSTEDİ; İŞE GİREBİLMEK İÇİN YAZIŞTIM”

Soruşturma dosyasında ifadesi yer alan üçüncü isim ise avukat E.G. oldu. “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçlaması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan E.G., İlkay Çiçek’le 2024 yerel seçimleri döneminde tanıştığını anlattı.

Çiçek’in belediye başkanı seçilmesinin ardından kendisine Menderes Belediyesinde avukatlık teklif edildiğini söyleyen E.G., bir süre sonra Çiçek’in kendisine sevgili olmak istediğini söylediğini beyan etti.

E.G., bu teklifi “Kendisinin evli bir erkek olması sebebiyle böyle bir birlikteliğin iki tarafa da yakışmayacağını söyleyerek reddettim.” sözleriyle anlattı. E.G., WhatsApp yazışmalarında Çiçek’e karşı olumlu ve yakın bir üslup kullanmasının nedenini de açıkladı.

Menderes Belediyesinde avukat olarak çalışmaya devam etmek istediğini belirten E.G., Çiçek’in sevgili olma talebini açık biçimde reddetmesi halinde sözleşmesinin yenilenmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Bu nedenle mesajlarına olumlu karşılık verdiğini anlatan E.G., “Nazik yazışmamın sebebi tamamen Menderes Belediyesine işe alınmam ile ilgilidir.” dedi. E.G., yaklaşık 1,5 ay belediyede çalıştığını, 1 Ocak 2026 itibarıyla kendisiyle yeni sözleşme yapılmaması üzerine işsiz kaldığını anlattı.

ÇİÇEK KENDİ SESİYLE ŞARKI SÖYLEYİP GÖNDERMİŞ

E.G. ifadesinde Çiçek’in kendisine kendi sesiyle şarkı söylediği bir kayıt ve çeşitli videolar gönderdiğini de kabul etti. Bu şarkıyı daha sonra Ezrail Kuruçay ve Ayşegül Demir’e gönderdiğini anlatan E.G., Kuruçay’a gönderme gerekçesini onu kıskandırmak, Demir’e gönderme gerekçesini ise Çiçek’in tutumunu bilmesini sağlamak olarak açıkladı. E.G., sosyal medyada sevgili oldukları yönünde çıkan iddiaları ise kesin biçimde reddederek “Kesinlikle İlkay Çiçek’in sevgilisi ben değilim.” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ilıca Raket Sporları Tesisi açıldı

Çeşme Belediyesi tarafından Ilıca’ya kazandırılan Ilıca Raket Sporları Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tenis, padel ve pickleball sporlarının yapılabileceği kortlardan oluşan te...

Karşıyaka’da 5. Öğrenci Yaz Okulu tamamlandı: Gençlerin projeleri jüriyle buluştu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Öğrenci Yaz Okulu, gençlerin kentsel tasarım projelerini sunduğu final jürisiyle tamamlandı. Öğrencilerin kentin kıyı yaşamı ve mahalle dokus...


Gençlere kurs ve atölye seçenekleri anlatılıyor

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki Belediye Sokağı’nda kadın, çocuk ve gençlere yönelik hizmetler ziyaretçilere deneyimlerle anlatılıyor. Çocukların kodladığı oyun fuar ziyaretçileriyle ...

Aliağa’da Kurtuluşun 104. Yılında Görkemli Kutlama

Aliağa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan kutlama programı 13 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Aliağa Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenecek pr...


İEF’de İzmirliler bilgilerini yarıştırdı

95. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında kurulan Belediye Sokağı renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği “İzmir’i ne kadar tanıyorsun...

Menemen'de on binler, Sefo ile coştu

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Şenliği, muhteşem bir konserle son buldu. Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda on binlerin katılımıyla gerçekleşen konserde Sefo, Oğuz Görceğiz...


CHP'li Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı AKP’ye katılıyor

2004 yılında bu yana CHP'de siyaset yürüten ve CHP'den seçime girip Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’nın AKP’ye geçeceği aktarıldı.

Başkan Güç: “Kurtuluşun Bize Bıraktığı Emaneti Güçlü Bir Cumhuriyet’le Geleceğe Taşıyacağız”

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Törende konuşan YENİ Parti Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, 9 Eylül’ün y...


Bornova'da 9 Eylül coşkusu sahaya taşındı

Bornova Belediyesi tarafından yenilenen Doğanlar Futbol Sahası, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümü kapsamında düzenlenen U-12 Futbol Şenliği ile yeniden çocukların ve genç sporcular...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Defne Samyeli’den Cem Yılmaz Açıklaması: 'Çok Korktum'

Defne Samyeli, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan eski sevgilisi Cem Yılmaz’ın sağlık durumuyla ilgili konuştu. Yılmaz’la görüştüğünü belirten Samyeli, “Çok üzü...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanından ailelere 'uyku düzeni' uyarısı

Tatil döneminde geç saatlerde yatmaya alışan çocukların uyku düzeninin okul başlamadan bir anda değiştirilmemesi gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayberk Özkavaklı, “Çocuğun biyolojik saatinin yeniden uyum sağlaması için yatış ve özellikle sabah kalkış saatlerini kademeli olarak erkene çekmek daha doğru. Her gün 15-30 dakikalık değişiklikler çoğu çocuk için yeterli oluyor” dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR