Yukarı
1

Sinan Kara

Ali Engin’e soralım; Siz, işçi dostu değil miydiniz?

21 Eylül, 2023

   Narlıdere Belediyesi’nde ilginç olaylar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Sendika değiştirmek isteyen işçiler önce işlerinden atılmış, yapılan görüşmeler sonrasında tekrar işlerine geri alınmışlardı. Süreç içerisinde bir işçi kardeşimizin intihar etmeye kalkması, neyse ki vazgeçirildiğini de ayrıca belirtmiş olalım.

   Tabi olay burada bitmiyor.

   Bu işçiler ile birlikte birçok Belediye çalışanına, bazı bürokratlar tarafından mobbing uygulandığına dair şikâyetler var.

   Gerekçe ise; Bizim işaret ettiğimiz sendikaya neden tabi olmuyorsun!

   Ve bu şikâyetler yargıya da intikal etmiş durumda.

   Şimdi buradan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’e seslenelim;

   Siz değil misiniz “Biz işçi ve emekçinin dostuyuz” diyen?

   Ve siz değil misiniz, 1 Mayıs kutlamalarında  “Emek en yüce değerdir. Emek ve emekçinin yanındayız” diyerek meydanlara çıkan.

   Ancak kulağımıza gelenler, bu iddialı sözleri boşa düşürüyor. Ancak yine de peşin hüküm kurmadan, objektif biçimde buradan soralım;

  -Bir bürokratınızın, Sendikal özgürlüğünü kullanan işçileri yaptırımlarla tehdit ettiğine dair yargıya başvuru var. Şayet iddia edildiği gibiyse, söz konusu bürokratın bu yaptığından haberiniz var mıydı?

   -Narlıdere Belediyesinde çalışan işçilerin, Anayasanın kendilerine tanıdığı özgür iradeleriyle, sendika seçme özgürlüğü var mı, yok mu?

  -Anlaşmanızın olduğu Sendika’dan yetkililer size gelip, bu işçilere müdahale edilmesi yönünde uyarı yaptığına dair iddialar doğru mu?

  Diyelim ve bırakalım.

  Şu ana kadar bu olaylarla ilgili açıklama yapmadığı için biz kendisine cevap hakkı tanıyalım. Bu sorulara umarım ki Sayın Ali Engin’in bir yanıtı olacaktır?

  Şunu da eklemeden geçmeyelim.

  Bu olaylardan kendisinin haberi var mı yok mu bilemiyorum ama ondan habersiz bürokratların bu tür işlere tevessül etmesi ne kadar mümkün?

  Şayet haberi olmadan Belediye’de bu tür olaylar olabiliyorsa, böyle bir durum daha acı ve düşündürücü olur…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR